More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΤαξίδι στον χρόνο με τον Τζερόνιμο Στίλτον: στην Αθήνα του Περικλή, στην...

    Ταξίδι στον χρόνο με τον Τζερόνιμο Στίλτον: στην Αθήνα του Περικλή, στην εποχή των Μαμούθ, στις εφευρέσεις του Λεονάρντο

    Διαβάζεται σε 4′- Ηλικιακό κοινό: 7+ (target 8-12) – Βιβλίο σειράς περιπέτειας και γνώσεων για παιδιά

    Σκέφτεσαι να μεταφέρεις κάποια από τις περιπέτειες του Τζερόνιμο στην Ελλάδα;
    Φανταστική ιδέα… Την καταγράφω… Γιατί όχι; Και θα έχω έτσι και μια πολύ καλή δικαιολογία για να κάνω για ακόμη μια φορά διακοπές στην Ελλάδα.
    Συνέντευξη Ελιζαμπέτα Ντάμι στο ELNIPLEX

    Νούμερο 7, 8 και 9 για τη σειρά Ταξίδι στον Χρόνο του μοναδικού Τζερόνιμο Στίλτον με μαμούθ, γεύση από Ελλάδα και Λεονάρντο ντα Βίντσι.

    Περί τίνος πρόκειται

    Η Πύλη του Χρόνου και του Χώρου είναι η τελευταία εφεύρεση του ιδιοφυούς καθηγητή Βολτ, Διαβαίνοντάς την μπαίνεις σε μοναδικά ταξίδια στον χρόνο, σε απίθανες εποχές που όλοι θέλουν να ταξιδέψουν. Το έβδομο ταξίδι στον χρόνο του Τζερόνιμο είναι στην εποχή των Παγετώνων, όπου το χιόνι και οι πάγοι τύλιγαν τα πάντα. Πώς βρέθηκε εκεί; “Ελάτε αμέσως! Θα πάρετε μαθήματα από μεγάλους δασκάλους… του παρελθόντος“, έλεγε το μήνυμα του καθηγητή Βολτ που έδινε ραντεβού στους πρόποδες του βουνού Πουπιοψηλοδενυπαρχει.

    Ο Τζερόνιμο βρίσκεται στην εποχή των μαμούθ. Σταλακτίτες κρέμονται από τα μουστάκια του και τα δόντια του κροταλίζουν από το κρύο. Αλλά τα μαμούθ, αυτά τα γιγαντιαία φυτοφάγα ζώα που έζησαν ανάμεσα στα 5 εκατομμύρια και τα 3.500 χρόνια πριν, είναι πραγματικά… για να το βάζεις στα πόδια! Και να φτάνεις σε έναν καταυλισμό προϊστορικών ανθρώπων όπου μαθαίνεις πώς ζούσαν, τι φορούσαν, τι έτρωγαν, πώς κυνηγούσαν, πώς ήταν οργανωμένοι, τι ανάγκες είχαν. Έχετε κάνει γιορτή γύρω από τη φωτιά; Έχει φτιάξει κολιέ από δόντια αρκούδας; Έχετε τραβήξει πεσμένο μαμούθ με σχοινιά; Ξέρεις τι να πιεις για να χωνέψεις το βαρύ… φαγητό που σου έτυχε να φας; Έχεις ζωγραφίσει σε τοιχώματα σπηλιάς; Έχεις δει μαχαιρόδοντα αγριεμένο να βρυχάται μπροστά σου;

    Μαζί με τον Τζερόνιμο θα τα ζήσετε όλα!

    Η όγδοη βύθιση στο χωροχρόνο του Τζερόνιμο ήταν επιτέλους στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο πιο ένδοξο και φημισμένο κομμάτι της, εκείνο του χρυσού αιώνα του Περικλή, τον 5ο αιώνα π.Χ. Εκεί σταμάτησαν μετά το κυνηγητό στην εποχή των Παγετώνων. Στην Αθήνα του 434 π.Χ., ένα ανοιξιάτικο πρωινό.

    Ο Τζερόνιμο κάνει μια καλή ιστορική αναδρομή από την έλευση των Αχαιών στην Πελοπόννησο, τις πόλεις και τις αποικίες, τους Περσικούς Πολέμους και τον Πελοποννησιακό Πόλεμο μέχρι την κατάκτηση όλης της Ελλάδας από τους Μακεδόνες. Αλλά, ενώ του αρέσει να μας μαθαίνει πράγματα, άλλο τόσο του αρέσει η περιπέτεια.

    Θα μάθουμε για τη μόδα των αρχαίων Ελλήνων και τη διατροφή τους, για το ελληνικό σπίτι, τη διαρρύθμιση και τους διαμένοντες σε αυτό, για το λιμάνι του Πειραιά, για την Αθήνα και τους δρόμους της, θα συναντήσουμε τον Σωκράτη (εσύ σούπερ σταρ) και την Ξανθίππη με τους οποίους θα γευματίσουμε σπίτι τους, τον Περικλή με τον οποίο θα περπατήσουμε παρέα στην Ακρόπολη, θα δούμε το ελληνικό αλφάβητο (έι, εμείς το ξέρουμε) και ασφαλώς θα βαδίσουμε τα μοναδικά μονοπάτια του θεάτρου, θα γνωρίσουμε την ελληνική μάσκα και θα μάθουμε να φτιάχνουμε και μία, θα γνωρίσουμε τις σπουδαίες προσωπικότητες όπως εκείνες του Θουκυδίδη, του Σοφοκλή, σπουδαίους γλύπτες, ιστορικούς, ποιητές, θα μυηθούμε στον κόσμο των τραγωδιών και των κωμωδιών, θα βρεθούμε μάλιστα σε αγώνα τραγωδίας θα δούμε τι ήταν το συμπόσιο. Και ασφαλώς Ελλάδα δίχως γιορτές, δίχως θεούς, δίχως ναούς και δίχως Ολυμπιακούς Αγώνες απλά δεν γίνεται!

    Ε, είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι στα μέρη μας αυτό!

    Και η ένατη περιπέτεια στον χωροχρόνο είναι το ταξίδι στις εφευρέσεις του ιδιοφυούς, εμβληματικού επιστήμονα και καλλιτέχνη Λεονάρντο Ντα Βίντσι και την Αναγέννηση, την μοναδική εκείνη περίοδο της ιστορίας κάπου στα μισά του 15ου και του 16ου αιώνα, όπου έλαμψε το πνεύμα και το καινούριο. Αλεξίπτωτα, το κρυφό σύστημα σημειώσεών του, οι πτητικές του μηχανές, η Τζοκόντα και ο… Τζέκινς Χαν!

    Μια περιπέτεια… αναγεννησιακή!

    Εστιάζοντας

    Το μαγικό πρότζεκτ Στίλτον συνεχίζει ακάθεκτο να δημιουργεί περιπέτειες παραπάνω από γοητευτικές για παιδιά. Το χιούμορ, η σπιρτάδα, οι κοινοί τόποι μεταξύ των βιβλίων του, η μη σχολειοποιημένη γνώση που τρυπώνει σε όλες τις σελίδες του, ο κώδικας αξιών που μεταδίδει σε κάθε ιστορία του. το μυστήριο και η αγωνία, είναι οι βασικές παράμετροι και αυτών των τριών περιπετειών του που ταξιδεύουν πίσω στον χρόνο.

    Μάλιστα την περιπέτεια στην Ελλάδα της την είχαμε… δώσει στο ELNIPLEX ως ιδέα στη συνέντευξή μας και μας χαροποίησε ιδιαίτερα όταν είδαμε ένα βιβλίο για την αρχαία Ελλάδα. Και αυτό καθώς και τα άλλα δύο, μας πηγαίνουν σε τρεις σπουδαίες εποχές, την εποχή των Παγετώνων που γοητεύει τα παιδιά, την κλασική Αθήνα με τα μεγάλα επιτεύγματα σε πολιτειακό και πολιτιστικό επίπεδο και την Αναγέννηση με εμβληματική προσωπικότητα τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι.

    Ταξίδι στον χρόνο. Μοναδικές περιπέτειες για μικρούς και μεγαλύτερους.

    Για αναγνώστες από περίπου 7 ετών.

    Εκδόσεις Κέδρος.

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Η επίθεση των μαμούθ
    Ο κλέφτης του Ολύμπου
    Οι εφευρέσεις του Λεονάρντο
    Τίτλος πρωτοτύπου: Viaggio nel Tempo – 7. La carica dei
    Viaggio nel Tempo – 8. Il ladro
    Viaggio nel Tempo – 9. Le invenzioni di
    Συγγραφέας: Τζερόνιμο Στίλτον
    Εικονογράφος: Πολλοί
    Εκδόσεις: Κέδρος, Μάιος 2022
    Μετάφραση: Γιώργος Κασαπίδης (από τα ιταλικά)
    Επιμέλεια-Διορθώσεις: Αναστασία Παπασταθοπούλου
    Σειρά: Ταξίδι στον χρόνο
    Σελίδες: 128
    Μέγεθος: 14 Χ 18,5
    ISBN: 978-960-04-5242-6
    978-960-04-5243-3
    978-960-04-5244-0

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular