More
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_405x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΤα βιβλία του Dr Seuss σε Graphic Novel

    Τα βιβλία του Dr Seuss σε Graphic Novel

    Ο Dr Seuss (Θίοντορ Σους Γκέιζελ/Theodor Seuss Geisel, 2 Μαρτίου 1904 – 24 Σεπτεμβρίου 1991) υπήρξε ένας από τους πλέον διακεκριμένους Αμερικανούς συγγραφείς και σκιτσογράφους παιδικών βιβλίων. Τα 60 και πλέον βιβλία που υπέγραψε με το χαρακτηριστικό ψευδώνυμο Dr. Seuss έχουν πουλήσει μέχρι σήμερα πάνω από 600 εκατομμύρια αντίτυπα και μεταφράστηκαν σε περισσότερες από 20 γλώσσες.

    Τώρα, τα εμβληματικά του έργα, όπως Ένας γάτος με καπέλο, ο Grinch, ο κατεργάρης των Χριστουγέννων και άλλοι χαρακτήρες του θα πρωταγωνιστήσουν σε μια σειρά βιβλίων Chapter Graphic Novels*l που θα εκδοθούν από την Random House Graphic.

    Η σειρά θα ξεκινήσει με τρία βιβλία. Ο πρώτος τίτλος, Cat Out of Water, είναι του Art Baltazar και σε αυτήν θα πρωταγωνιστήσει ο εμβληματικός Cat in the Hat του Seuss. Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει στις 30 Απριλίου 2024, ενώ το The Grinch, από το How the Grinch Stole Christmas! θα είναι το δεύτερο βιβλίο, από τους Crabapple Trouble, Kaeti Vandorn και θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2024.

    Το τρίτο βιβλίο θα περιλαμβάνει τον Sam-I-Am από το Green Eggs and Ham (Πράσινα αυγά με χοιρομέρι), θα το φτιάξει ο James Kochalka και προγραμματίζεται για την άνοιξη του 2025.

    Όπως σημειώνουν οι εκδότες, τα Chapter graphic novels είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες κατηγορίες στη βιομηχανία βιβλίου και ο Dr Seuss ιδανικός να εισέλθει σε αυτό το πεδίο.

    * Τα Chapter Graphic Novel είναι βιβλία που αναπτύσσονται στη μορφή και το στυλ ενός κόμικ/graphic novel, ωστόσο κάποια στιγμή, περιστασιακά, θα δούμε ότι παρεμβάλλονται μικρά κείμενα αφήγησης ή διαλόγου, έξω από τα κλασικά κόμικ καρέ και στριπ. Είναι μια μικτή τεχνική που προσπαθεί να προσελκύσει παιδιά που αγαπούν τα κόμικς αλλά φοβούνται την ανάγνωση μεγαλύτερων κειμένων. Ο μικτός αυτός τρόπος προσπαθεί να κάμψει τις αντιστάσεις τους και να τα γοητεύσει. 

    RELATED ARTICLES

    Most Popular