More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΤα Ποδοσφαιρόνια: Το μυστήριο με τη βροχή μετεωριτών (9), Το μυστήριο με...

    Τα Ποδοσφαιρόνια: Το μυστήριο με τη βροχή μετεωριτών (9), Το μυστήριο με τον κρυμμένο Θησαυρό (10), του Ρομπέρτο Σαντιάγο

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 8+ (target 9-13) – Σειρά ποδοσφαιρικής τρέλας για παιδιά

    “Πρέπει να κάνετε χίλια πουσάπς πριν ν’ αρχίσει το πρωτάθλημα κι όποιος δεν τα κάνει δεν θα παίξει”.

    Τα αγαπημένα Ποδοσφαιρόνια, η Μαίριλυν, ο Καμίνιας, ο Τομέο, ο Μιρμίρης, ο Τόνι, η Ανίτα, ο Οκτώ, η Έλενα και ο Πάκο, είναι και πάλι εδώ με το ένατο και το δέκατο βιβλίο τους!

    Περί τίνος πρόκειται

    “Με λένε Φρανθίσκο, αν και όλοι με φωνάζουν Πάκο ή Πακέτο, είμαι δώδεκα χρονών κι απόψε θα παίξω έναν αγώνα ποδοσφαίρου μέσα σε μια βροχή μετεωριτών”.

    Όλα άρχισαν στις 14 Ιουλίου, εθνική γιορτή της Γαλλίας, όταν έφτασαν στην Ντίσνεϋλαντ, με ένα πρωτοφανές κύμα ζέστης, το μεγαλύτερο τα τελευταία πενήντα χρόνια στη χώρα με ηφαιστειακή τέφρα από την Ιταλία. Είναι επίτιμοι καλεσμένοι, οι αντικαταστάτες τους για την ακρίβεια, αφού οι Βραζιλιάνοι λόγω της τέφρας δεν κατάφεραν να προσγειωθούν, στα εγκαίνια μιας νέας ατραξιόν της Ντίσνεϋλαντ, της βροχής μετεωριτών (la Pluie de Meteorites), και θα παίξουν με μια γαλλική ομάδα κάτω από βροχή μετεωριτών με έπαθλο ένα χρυσό κύπελλο Ζυλ Ριμέ, αντίγραφο εκείνου που δόθηκε στο πρώτο Μουντιάλ του 1930 αλλά εκλάπη και οι δράστες ομολόγησαν ότι το έλιωσαν για να το πουλήσουν.

    Η κατάρα του Χρυσού Κυπέλλου. Το νέο Ζυλ Ριμέ εκλάπη!

    “Κάποιος από τους παρόντες είχε επωφεληθεί από το σκοτάδι για να πάρει το χρυσό κύπελλο. Μπροστά στη μύτη μας”.

    Και τώρα;

    Και μετά τον αγώνα κάτω από βροχή μετεωριτών και την κλοπή του Χρυσού Κυπέλλου, τα Ποδοσφαιρόνια καλούνται να παίξουν έναν αγώνα ποδοσφαίρου στο νέο αψεγάδιαστο, απαστράπτον γήπεδο Λος Χούστος, το μεγαλύτερο σε όλη την οροσειρά, λίγο έξω από τη Μικρή Σεβίλλη. Το πιο εντυπωσιακό όμως ήταν η γιγάντια πειρατική μαύρη σημαία με τη νεκροκεφαλή και τα δύο λευκά σπαθιά που κυμάτιζε σε έναν ψηλό ιστό.

    Αντίπαλοί τους ήταν η ομάδα ενός αναμορφωτηρίου, από το Κέντρο Ανηλίκων Λος Χούστος, ένα είδος φυλακής για ανηλίκους δηλαδή. Νεαροί και νεαρές “κακοποιοί” που είχαν διαπράξει κάποια σημαντική παράβαση. Και η αλήθεια είναι ότι θυμίζουν αρκετά τους πειρατές. “Θα ερχόμασταν αντιμέτωποι με τα δέκα πιο επικίνδυνα παιδιά όλης της Ισπανίας”. Με αρχηγό μάλιστα ένα κορίτσι, την Λαόι Τσάι Σαν, όπως η περίφημη Κινέζα πειρατίνα που αλώνιζε τις θάλασσες από το 1922 έως το 1939, έχοντας πάνω από δώδεκα καράβια. Η τωρινή Λαόι Τσάι Σαν είχε ρεκόρ με 112 αδικήματα, μέχρι και το σχολείο της είχε κάψει.

    “Το ποδόσφαιρο είναι ο καλύτερος τρόπος για την επανένταξη παιδιών με προβλήματα”, είπε ο Χερόνιμο Γιορέντε”, ο πρόεδρος του Διασχολικού Πρωταθλήματος. Εντάξει, σωστό είναι αυτό. Αλλά τώρα υπάρχει και ένας χάρτης θησαυρού, δηλαδή μάλλον και ένας θησαυρός, αλλά πρέπει κάποιος να τους βοηθήσει να τον βρουν. Και το χειρότερο είναι ότι θέλουν να τους αποβάλλουν και από το διασχολικό πρωτάθλημα, αφού εγκατέλειψαν αγώνα χωρίς δικαιολογία. Τι χωρίς δικαιολογία; Το τι κλωτσιά και σπρωξιά είχαν φάει δεν λέγεται!

    Μια νέα περιπέτεια έχει μόλις ξεκινήσει!

    Εστιάζοντας

    Παρίσι, Ντίσνεϋλαντ, πολλή δεκαετία 80′ και ποπ και ροκ κουλτούρα, Aerosmith, Queen, Rocky στο ένατο βιβλίο, το οποίο ήταν απολαυστικό. Παραβατικότητα και επανένταξη ανηλίκων στο κάδρο, εκφοβισμός και η απαραίτητη εσάνς περιπέτειας με αντιστοίχηση με την κουλτούρα των πειρατών στο δέκατο βιβλίο. Δυο περιπέτειες με τον γνωστό ρυθμό, το ανάλαφρο χιούμορ, την έμφυλη ισορροπία, τον αντιστερεοτυπικό λόγο, την έντονη δράση και το καλοστημένο μυστήριο που τρέχει με φόντο και περίμετρο το ποδόσφαιρο.

    Η σπιρτόζικη αφήγηση, η απενοχοποιημένη γραφή, οι χαρακτήρες, οι επινοήσεις σε νέους ήρωες, συνήθως στους “αντιπάλους” των Ποδοσφαιρονιών και οι αξίες που αναδύονται και είναι πάντα ενδιαφέρουσες και αξιοπρόσεκτες.

    Για αναγνώστες από 8 περίπου ετών.

    Δείτε όλα τα Ποδοσφαιρόνια στις Εκδόσεις Πατάκη εδώ.

     
    TAYTOTHTA 
    Τίτλος: Το μυστήριο με τη βροχή μετεωριτών (9), Το μυστήριο με τον κρυμμένο Θησαυρό (10)
    Τίτλος πρωτοτύπου:
    El misterio de la lluvia de meteoritos (Series: Los Futbolísimos – book 9)

    El misterio del tesoro pirata (Series: Los Futbolísimos – book 10)

    Συγγραφέας:

    Roberto Santiago

    Εικονογράφος:

    Enrique Lorenzo

    Εκδόσεις:

    Πατάκη, Μάρτιος 2024

    Μετάφραση:

    Αγαθή Δημητρούκα

    Διορθώσεις:

    Αντωνία Κιλεσσοπούλου

    Σελίδες:

    312, 336

    Μέγεθος:
    14,5 X 20,8
    ISBN:

    978-618-07-0617-8
    978-618-07-0618-5

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular