More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΕκπαιδευτικά ΝέαΤα σχολεία στους δήμους, η μισθοδοσία των εκπαιδευτικών όχι- Μερική διάψευση από...

    Τα σχολεία στους δήμους, η μισθοδοσία των εκπαιδευτικών όχι- Μερική διάψευση από τον Υπουργό Εσωτερικών

    Στο σημερινό φύλλο των ΝΕΩΝ, υπήρχε κεντρικό θέμα η μεταφορά ανθρωπίνου δυναμικού από το χώρο της υγείας, της εκπαίδευσης και άλλων προς τους δήμους. Στις εισηγήσεις της 11μελούς επιστημονικής επιτροπής γίνονται οι τελευταίες διορθώσεις και είναι θέμα ημερών να πάρουν τον δρόμο της έγκρισης από την κυβέρνηση.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι επιστήμονες με επικεφαλής τον καθηγητή Δημοσίου Δικαίου και Δικαίου Κοινωνικής Ασφάλισης Ξενοφώντα Κοντιάδη, καλούνται να κάνουν το επόμενο βήμα στις αρμοδιότητες του κράτους. Είναι χαρακτηριστικό ότι στον κυβερνητικό στόχο της αποκέντρωσης εξουσιών μέσα από τη ριζική ανασυγκρότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης επιδιώκεται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η μεταφορά αρμοδιοτήτων και πόρων, ώστε ακόμα και να πενταπλασιαστεί ο προϋπολογισμός των ΟΤΑ στο 15%, από το σημερινό μόλις 3% του ΑΕΠ.

    Στον τομέα της εκπαίδευσης προβλέπεται σύσφιξη της σχέσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, η οποία σήμερα περιορίζεται σε επίπεδο κτιρίων, σχολικών επιτροπών κτλ

    Στους ΟΤΑ φαίνεται πως θα περάσει η πρόσληψη μη διδακτικού προσωπικού και άλλες υποστηρικτικές δομές, ενώ η μισθοδοσία των εκπαιδευτικών από την ενιαία αρχή πληρωμών πιθανότατα δε θα αλλάξει.

    Ο υπουργός Εσωτερικών, ωστόσο, Τάκης Θεοδωρικάκος, προχώρησε σε μερική διάψευση του δημοσιεύματος και απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, είπε: «Είναι διακηρυγμένη κυβερνητική προτεραιότητα η μεταρρύθμιση της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης και της ενίσχυσης του ρόλου της Αυτοδιοίκησης.

    Για το σκοπό αυτό στο υπουργείο Εσωτερικών δημιουργήθηκε πριν 4 μήνες επιτροπή εμπειρογνωμόνων και ακαδημαϊκών, που επεξεργάζεται τις προτάσεις για το περιεχόμενο αυτής της σημαντικής μεταρρύθμισης.

    Σε αυτό το χρονικό διάστημα έχουν πραγματοποιηθεί δεκάδες συσκέψεις και συνεδριάσεις και έχουν κατατεθεί πολυάριθμες προτάσεις, ιδέες και απόψεις. Η επιτροπή ωστόσο δεν έχει ολοκληρώσει το έργο της και δεν έχει καταθέσει το σχετικό πόρισμά της στο Υπουργείο. Συνεπώς το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

    Το επόμενο διάστημα και αφού ολοκληρωθεί το έργο της επιτροπής, θα γίνει ολοκληρωμένη ενημέρωση, προετοιμασία και αξιόπιστος διάλογος με τους αρμοδίους κυβερνητικούς φορείς για να οριστικοποιηθεί το περιεχόμενο της μεταρρύθμισης και να δρομολογηθούν οι διαδικασίες νομοθέτησης κι εφαρμογής της».

    RELATED ARTICLES

    Most Popular