More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΧΛ-20198-11 ετώνΤελικά θα γράψουμε τεστ; της Ελένης Γεωργοστάθη

    Τελικά θα γράψουμε τεστ; της Ελένης Γεωργοστάθη

    Ο Αργύρης παίρνει κρυφά από τον σπουδαίο εφευρέτη αδερφό του μια καταπληκτική συσκευή και την πηγαίνει στο δωμάτιο του φίλου του, του Βασίλη. Η συσκευή είναι καταπληκτική γιατί πληκτρολογώντας το όνομα κάποιου στην οθόνη βλέπεις αμέσως τι σκέψεις κυκλοφορούν εκείνη την ώρα μέσα στο κεφάλι του. Κι η πρώτη σκέψη του Αργύρη και του Βασίλη ήταν να πληκτρολογήσουν το όνομα Περσεφόνη. Δεν ήταν κάποια συμμαθήτριά τους, ούτε κάποιο πρόσωπο που κέντριζε το ειδικό βάρος ενός παιδιού δημοτικού. Ήταν η δασκάλα τους στο σχολείο και το μυαλό της ήταν πολύτιμο καθώς θα γνώριζε αν… τελικά θα γράψουν τεστ;

    Καταπληκτική, είπαμε, η συσκευή. Αμέσως εντοπίζει την κυρία Περσεφόνη και στο μυαλό της γίνεται ένας πραγματικός χαμός. Άπλυτα ρούχα, μπουγάδες, μια μισοκομμένη σαλάτα, ένα μωράκι, ακρογυαλιές και ξαπλώστρες, κάτι μπλε τετράδια με εκθέσεις, λίστα με ψώνια, σούπερ μάρκετ, μέχρι και ληστεία εναντίον της. Όλα εμφανίζονταν στο μυαλό της κυρίας Περσεφόνης εκτός από το αν θα γράψουν τεστ αύριο. Βρε παιδιά, για μισό λεπτό, δουλεύει στ’ αλήθεια καλά αυτή η συσκευή; Γιατί η κυρία Περσεφόνη μας προέκυψε πολύ σούπερ ηρωίδα αλλά και αρκετά αφηρημένη. Κι ο Βασίλης, μαζί του κι ο Αργύρης, μένουν με την απορία: τελικά θα γράψουμε τεστ;

    Ένα από τα πλέον πρωτότυπα ελληνικά βιβλία (κάθε ηλικίας). Αν μιλούσαμε για κινηματογραφικά χρυσά αγαλματίδια θα ήταν αναμφίβολα στα υποψήφια πρωτότυπου σεναρίου. Καθότι, όμως, τα βραβεία δεν έχουν και κανένα τρανό ενδιαφέρον, πέραν του γοήτρου (στην Ελλάδα τουλάχιστον), ας δούμε την ουσία: φόντο σύγχρονο η τεχνολογία, πολύ και σπιρτόζικο χιούμορ με γνησίως οργιώδη φαντασία, αφήγηση ρυθμική, ωραίος λόγος, κοφτός, δίχως σπατάλες, αυθεντικός λόγος παιδιών τέτοιας ηλικίας κι όχι εξαναγκασμένος να ταιριάξει στο ηλικιακό πλαίσιο των ηρώων. Πραγματική αναγνωστική απόλαυση.

    Με την Ναταλία Καπατσούλια να υποστηρίζει εξαίρετα το βιβλίο σε γραμμές, μορφές, χρώματα, λιτότητα και απουσία του περιττού, το “Τελικά θα γράψουμε τεστ;” είναι ένα από τα βιβλία της χρονιάς για παιδιά 7-10 ετών.

    Διακρίσεις

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Τελικά θα γράψουμε τεστ;
    Σειρά Βατόμουρο (7-8 ετών)
    Συγγραφέας: Ελένη Γεωργοστάθη
    Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια
    Σχεδιασμός εξωφύλλου: Παύλος Βατικιώτης
    Εκδόσεις: Ψυχογιός, Απρίλιος 2018
    Σελίδες: 56
    Μέγεθος: 14 Χ 21
    ISBN: 978-618-01-2356-2
    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular