More
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_405x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΤζερόνιμο Στίλτον: Να το βγάλεις εσύ το δόντι του δράκου!

    Τζερόνιμο Στίλτον: Να το βγάλεις εσύ το δόντι του δράκου!

    Εσύ γνωρίζεις τον Τζερόνιμορντ;
    “Ονομάζομαι ΤΖΕΡΟΝΙΜΟΡΝΤ και εί
    μαι ένας διανοούμενος Ποντίκινγκ!”

    Ο Τζερόνιμορντ είναι ένας ποντικός διαφορετικός από όλους τους Ποντίκινγκ, δεν είναι καθόλου γυμνασμένος και φοβάται πολύ τους δράκους.
    Για να αποδείξει την αξία του, ο διανοούμενος Τζερόνιμορντ πρέπει να καταφέρει να πάρει το δόντι ενός δράκου! Για να τα καταφέρει να αναμετρηθεί μαζί τους όμως χρειάζεται να περάσει κάποιες δοκιμασίες. Ο Ποντικογκιούζ, ο αρχηγός του χωριού είχε αναθέσει στον  Μουσκ Ου Λος να προπονήσει τον Τζερόνιμορντ και να τον κάνει αληθινό Ποντίκινγκ.
    Γιατί ένας αληθινός Ποντίκινγκ πρέπει να είναι γυμνασμένος και όχι πλαδαρός σαν κοιλιά Μέδουσας. Ο Μουσκ Ου Λος είναι το πιο ψηλό και γυμνασμένο ποντίκι. Στην προπόνηση θα πάρουν μέρος ο Λιανοπαϊδης, ο Τζακιζόλας και ο Σπαζόκανος, τρία πολύ δυνατά ποντίκια.

    Πριν αναμετρηθεί με τους τρομερούς δράκους θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις θυμωμένες κατσίκες, να πέσει από γκρεμό, να βουτήξει στα παγωμένα νερά του Φιόρδ, να διασχίσει το δάσος του Μελιού με τις καφέ Ποντικινγκοαρκούδες. Όταν φτάσουν μετά από πολλές περιπέτειες στην κοιλάδα Σαλτιμπόκα τον περιμένει η τελευταία δοκιμασία. Δεν είναι τίποτα σπουδαίο όπως λέει και ο Μουσκ Ου Λο πρέπει απλά να πάρουν το δόντι ενός Δράκοντα. Στην απίστευτη περιπέτεια θα συμμετέχει και ο ξάδερφος του Τζερόνιμορντ, ο Τραπολούντ με κίνδυνο της ζωής του. Γιατί για να νικήσει κανείς τους φόβους του πρέπει να τους αντιμετωπίσει.

    “Μα τα χίλια κράνη των Ποντίκινγκ, αυτή κι αν ήταν επικίνδυνη αποστολή! αναφώνησε ο Τζερόνιμορντ
    Πως θα καταφέρουν να πλησιάσουν τους Δράκοντες και μάλιστα να καταφέρουν να βγάλουν το δόντι ενός Δράκου. Δεν υπάρχει άλλη λύση πρέπει να δράσουν γρήγορα αλλιώς θα γίνουν μεζεδάκι για τους Δράκους…

    Ο Πετράκιος και ο Τεφρίλος δυο πεινασμένοι δράκοι θα αρπάξουν τον Μουσκ Ου Λο και τότε ο Τζερόνιμορντα καταστρώνει ένα φοβερό σχέδιο απελευθέρωσης του…

    Ένα όνομα, μια ιστορία, Τζερόνιμορντ,ο διανοούμενος του χωριού με όπλο το μυαλό του και ένα άπιαστο όνειρό να καταφέρει να κερδίσει ένα κράνος των Ποντίκινγκ αλλά και… την καρδιά της όμορφης Τουρφίνας! Όσο για το αν θα καταφέρει να κερδίσει το κράνος των Ποντίκινγκ θα το μάθετε στο βιβλίο. Μια ακόμη συναρπαστική περιπέτεια για τον Τζερόνιμορντ που θα σας κρατήσει σε αγωνία μέχρι την τελευταία σελίδα.

    Σειρά: ΠΟΝΤΙΚΙΝΓΚ

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Να το βγάλεις εσύ το δόντι του δράκου!
    Τίτλος πρωτοτύπου: Toglilo tu, il dente al dragante!
    Συγγραφέας: Τζερόνιμο Στίλτον
    Εικονογράφηση: Giuseppe Facciotto (μολύβι), Alessandro Costa (σινική μελάνη και χρωματισμός) Γραφικά: Chiara Cebraro Εξώφυλλο: Giuseppe Facciotto (layout), Flavio Ferron (σινική μελάνη και χρωματισμός)
    Βασισμένο σε μια πρωτότυπη ιδέα της Elisabetta Dami
    Μετάφραση: Τουλούπη Ελένη
    Εκδόσεις: Κέδρος, 2016
    Σελίδες: 128
    Μέγεθος: 14 Χ 18,5
    ISBN:
    978-960-04-4731-6

     

    Δώρα Πουρή
    Δώρα Πουρή
    Νηπιαγωγός, συντάκτης του elniplex. dwrapouri@yahoo.gr
    RELATED ARTICLES

    Most Popular