More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΧΛ-20184-7 ετώνΤη μέρα που μεταμορφώθηκα σε πουλί, των Ίνγκριντ Σαμπέρ και Γκουρίντι

    Τη μέρα που μεταμορφώθηκα σε πουλί, των Ίνγκριντ Σαμπέρ και Γκουρίντι

    Ο έρωτας μεταμορφώνει, τσαλακώνει, εξοκείλει, καταλύει, μετουσιώνει, εκτροχιάζει, αναγεννά, λυσσομανά. Τσιμπολογά την καρδιά σου σαν πουλί, φτερουγά στο στομάχι σου σα διάφανες πεταλούδες που παίρνουν χρώμα από τα σωθικά σου. Ανατινάζει και σε παύει, ανακτά και σαν άναξ θρονιάζει και εκθρονίζει.

    Αλλά σίγουρα ο έρωτας έχει μέσα του τον αδιάσπαστο σπόρο της διεκδίκησης. Θέλω. Θέλω να στο δείξω. Θέλω να το δεις ότι θέλω. Θέλω να σε πλησιάσω. Να με προσέξεις. Να με αντικρίσεις. Να με ακούσεις.

    Και γι’ αυτό μεταμορφώθηκα σε πουλί. Γιατί είδα πόσο σου αρέσουν τα πουλιά. Γιατί τα είχες στα φορέματά σου, στα μαλλιά σου, στη φωνή σου. Κι εγώ το πρόσεξα. Και γίνηκα πουλί. Και μαζί ίσως περίγελος για τους υπόλοιπους. Και η ζωή μου έγινε δυσκολότερη από τότε. Ούτε να σκαρφαλώσω σε δέντρο μπορούσα, ούτε να παίξω ποδοσφαιρο, ούτε καν να πάω εύκολα στην τουαλέτα. Γιατί ήμουν πια πουλί. Και προτιμούσα να είμαι κάτι που σου αρέσει απ’ όλα τα άλλα.

    Ο έρωτας δεν ολιγωρεί. Σε ωθεί να ταπεινωθείς και να θριαμβεύσεις. Να υπερβείς τον εαυτό σου, να γίνεις τεθλασμένη, συγκλίνουσα και υποτείνουσα. Να γίνεις από μηδέν το ένα, να βγεις από την ανυπαρξία της αδιατάραχτης μοναχικότητας, να σπάσεις στα δυο και να χαρίσεις ένα κομμάτι σου. 

    Αν αισθανθήκατε ποτέ κάτι απ’ όλα αυτά. Αν ίσως θα θέλατε να το αισθανθείτε. Και κυρίως αν θέλετε να αθωώσετε τον έρωτα από τις βαριές κατηγορίες που έχουν ακουστεί εις βάρος του, αν θέλετε να εξηγήσετε σε ένα παιδί τι είναι έρωτας και πόσο καταλυτικός είναι για την ανθρώπινη ύπαρξη, τότε μετά τον Ερωτευμένο της Ντοτρεμέρ, το Ξανά του Τσίτα, τον Κάδμο, τη σκυλίτσα του και το φεγγάρι του Μπουλώτη, το Έρως στο παγκάκι του Κυριτσόπουλου, τη Ρόζνα και τον Μοζαμέλ της Φραγκεσκάκη και το Λιβερίνος και Ρικάρντα της Δημητρούκα (έρχεται στο elniplex), προσθέστε δίπλα του κι αυτό το αριστούργημα απλότητας κι αστόλιστης ομορφιάς σαν πρωινό ξύπνημα.

    Από την καλλιτέχνιδα των λέξεων Ίνγκριντ Σαμπέρ και την ωδή στο μίνιμαλ, την αφαίρεση, την ακρίβεια και την χειροποίητη τέχνη του Γκουρίντι. Ένα από τα καλύτερα βιβλία του 2017.

    Για κάθε άνθρωπο από 4 ετών. 

    Διακρίσεις

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Τη μέρα που μεταμορφώθηκα σε πουλί
    Τίτλος πρωτοτύπου: The Day I Become A Bird
    Συγγραφέας: Ίνγκριντ Σαμπέρ
    Εικονογράφηση: Γκουρίντι
    Μετάφραση Μαρία Παπαγιάννη
    Εκδόσεις: Πατάκη, Νοέμβριος 2017
    Διόρθωση: Ελίνα Πάντου-Κίκκου
    DTP: Νίκη Αντωνακοπούλου
    Σελίδες: 40
    Μέγεθος: 17 X 24
    ISBN: 978-960-16-7391-2
    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular