More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΤι συμβαίνει μέσα στο μυαλό μου; της Μόλι Πότερ (υγιείς τρόποι αντιμετώπισης...

    Τι συμβαίνει μέσα στο μυαλό μου; της Μόλι Πότερ (υγιείς τρόποι αντιμετώπισης δυσκολιών από τα παιδιά)

    Είμαστε ό,τι σκεφτόμαστε. Ξέρω, πολλές φορές κατρακυλάμε, σκεφτόμαστε αρνητικά, το κακό τρέχει πρώτο στο μυαλό μας. Όμως, αυτό ακριβώς είναι που πρέπει να δουλέψουμε όλοι οι άνθρωποι. Να πάψουμε να συγκρίνουμε τον εαυτό μας, να είμαστε υπερβολικά αυστηροί και άτεγκτοι, να αναγνωρίσουμε ότι πρέπει πάνω απ’ όλα να προστατεύουμε αυτό που αποκαλούμε ψυχισμό μας. Κι αυτό γίνεται, θα ρωτήσει κανείς, από µικρή ηλικία; Μπορώ να πω πως γίνεται μετά τους πρώτους έξι μήνες της ζωής ενός μωρού.

    Στο βιβλίο της Μόλι Πότερ ανιχνεύεται συνολικά ο μηχανισμός της σκέψης μας. Πώς πρέπει να σκέφτομαι για τον εαυτό μου; Πώς μπορώ να αγαπήσω τον εαυτό μου; Γιατί το σώμα και ο νους μου συνδέονται άμεσα ως προς την φροντίδα τους και ποια απλά πράγματα τα φροντίζουν εξίσου; Τι είναι η ευτυχία, ποια τα δύο είδη της και πόσο διαρκούν; Πώς αναγνωρίζω και διαχειρίζομαι τα συναισθήματά μου έτσι ώστε να παραμένω υγιής; Πώς αντιμετωπίζω κάτι που θα με αναστατώσει, το αγνοώ ή υπάρχουν πιο αποτελεσματικοί τρόποι; Τι σχέδιο δράσης πρέπει να οργανώσω όταν αντιληφθώ ότι βασανίζομαι από κάποια επίμονη σκέψη και πώς πρέπει να αντιμετωπίζω όσους με κάνουν να αισθάνομαι άσχημα; Πού θα απευθυνθώ αν χρειαστώ βοήθεια και πώς μπορούν οι άλλοι να με βοηθήσουν ώστε να διατηρήσω την πνευματική μου υγεία; Και εν κατακλείδι… πώς μπορώ να βελτιώσω τον τρόπο που σκέφτομαι;

    Δεν είναι ένα βιβλίο που μπορεί εύκολα ένα παιδί να το αναγνώσει μόνο του. Η απλή εικονογράφησή του ενδεχομένως το κάνει λίγο πιο προσιτό, ωστόσο χρειάζεται ένας ενήλικας που αναγνωρίζει την σημασία της σκέψης στη ζωή μας και θέλει να διαβάσει μαζί με το παιδί κάθε κεφάλαιο του βιβλίου, συζητώντας μαζί του. Μια σημαντική και απαραίτητη αναγνωστική σύμπραξη, για ένα πολύ σημαντικό θέμα της ζωής κάθε παιδιού και ανθρώπου.

    Το βιβλίο περιλαµβάνει πρακτικούς τρόπους με τους οποίους μπορεί να βοηθηθεί ένα παιδί (και γενικά κάθε άνθρωπος) στην φροντίδα πνεύματος και σώματος, την ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης και της ενσυνειδητότητας, καθώς και οδηγό με συμβουλές για τους ενήλικες.

    Για παιδιά περίπου 4-7 ετών (+-1).

    Εκδόσεις Μεταίχμιο.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Τι συμβαίνει μέσα στο μυαλό μου;Πώς να μιλήσετε στο παιδί για να το βοηθήσετε να αναπτύξει υγιείς τρόπους σκέψης και αντιμετώπισης των δυσκολιών
    Τίτλος πρωτοτύπου: What’s going on inside my head? Starting conversations with your child about positive mental health
    Συγγραφέας: Molly Potter
    Εικονογράφηση: Sarah Jennings
    Μετάφραση: Μάρω Ταυρή
    Προσαρμογή εξωφύλλου: Γιώργος Παναρετάκης
    Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Οκτώβριος 2019
    Σελίδες: 32
    Μέγεθος: 25 Χ 25
    ISBN: 978-618-03-1982-8

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular