More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΧΛ-20218-11 ετώνΤο αγόρι που μεγάλωνε δράκους, της Άντι Σέπερντ (μετ.: Βούλα Αυγουστίνου)

    Το αγόρι που μεγάλωνε δράκους, της Άντι Σέπερντ (μετ.: Βούλα Αυγουστίνου)

    Τι σχέση μπορεί να έχουν ένα αγόρι ο Τόμας, η δίχρονη αδερφή του, οι φίλοι του και ο νταής του σχολείου, ο παππούς του Τόμας και ο γκρινιάρης γείτονάς του; Όλοι εμπλέκονται με κάποιον τρόπο στο βιβλίο «Το αγόρι που μεγάλωνε δράκους».

    Ο Τόμας καθώς βοηθά τον παππού του να αναδιαμορφώσει τον κήπο του, ανακαλύπτει ένα δέντρο με περίεργους καρπούς. Αποφασίζει να πάρει σπίτι του ένα από τα φρούτα αγνοώντας ότι εκκολάπτεται ένας μικρός… δράκος! Ο Τόμας από τη μια στιγμή στην άλλη αποκτά το πιο παράξενο κατοικίδιο στον κόσμο, τον Λάμπη! Πολύ γρήγορα ανακαλύπτει ότι η φροντίδα ενός δράκου δεν είναι απλή και εύκολη υπόθεση! Ακόμα και οι μικροσκοπικοί δράκοι τρώνε πολύ, κάνουν κακά που εκρήγνυνται και μυρίζουν απαίσια. Αλλά το πιο δύσκολο από όλα είναι να κρατήσει κανείς την ύπαρξή τους μυστική ακόμα και από τους καλύτερους φίλους του. Αλλά αυτό είναι περιττό αφού εντός ολίγου το κάθε παιδί της παρέας του Τόμας αποκτά το δικό του μοναδικό, αξιολάτρευτο δρακάκι.

    Αυτό δεν είναι το πρώτο και φυσικά ούτε το τελευταίο βιβλίο που ασχολείται με δράκους. Έχει όμως ορισμένα χαρακτηριστικά που το καθιστούν αξιοπρόσεκτο. Η συγγραφέας μέσα από μια απλή δομή δημιουργεί μια ελκυστική ατμόσφαιρα για τους αναγνώστες και σε αυτό συντελούν η αμεσότητα, το χιούμορ και η εστίαση στους χαρακτήρες, τις σχέσεις και τα συναισθήματα των ηρώων. Με φόντο το δέντρο των δράκων η συγγραφέας ενορχηστρώνει μια ιστορία για τη διαφορετικότητα, την οικογένεια και τη φιλία. Αυτό που εντυπώνεται όμως τελικά στον αναγνώστη είναι ο τρόπος με τον οποίο δομείται η σχέση του Τόμας με τον Λάμπη. Τα συναισθήματα ευθύνης για την φροντίδα του μικρού δράκου εναλλάσσονται με το δέος και την περιέργεια για να καταλήξουν στον σεβασμό και την αγάπη για αυτό το ιδιαίτερο ον που δεν αποτελεί  τρόπαιο επίδειξης αλλά έναν μοναδικό φίλο. Η βραβευμένη εικονογράφος Σάρα Όγκιλβιλ μέσα από τα σκίτσα της ζωντανεύει με χιούμορ κι εκφραστικότητα τους δίποδους και τετράποδους χαρακτήρες της ιστορίας.

    Αγαπήσαμε το βιβλίο και περιμένουμε με ανυπομονησία το 2ο βιβλίο της σειράς το οποίο θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

    Διακρίσεις

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Το αγόρι που μεγάλωνε δράκους
    Τίτλος πρωτοτύπου: The boy who grew dragons
    Συγγραφέας: Άντι Σέπερντ
    Εικονογράφηση: Σάρα Όγκιλβι
    Μετάφραση: Βούλα Αυγουστίνου
    Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Μάρτιος 2020
    Επιμέλεια: Θοδωρής Τσώλης
    Μακέτα: Γιώργος Παναρετάκης
    Σελίδες: 240
    Μέγεθος: 14 Χ 21
    ISBN: 978-618-03-2182-1

     

    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Νηπιαγωγός Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Υπεύθυνη βιβλίου. Γράφει στο elniplex όποτε έχει κάτι καλό να πει. mpirmpili.maria@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular