More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΧΛ-2019ΓνώσεωνΤο βιβλίο αυτό πιστεύει ότι είσαι επιστήμονας, από το Science Museum του...

    Το βιβλίο αυτό πιστεύει ότι είσαι επιστήμονας, από το Science Museum του Λονδίνου

    Κάθε φορά που βγαίνει ένα τέτοιο εκπαιδευτικό βιβλίο, κάποιος έχει συνωμοτήσει να γίνει καλύτερος ο κόσμος. Εν προκειμένω, οι συνωμότες βρίσκονται στις εκδόσεις Thames & Hudson στην Αγγλία που το δημιούργησαν και ασφαλώς στις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο που το έφεραν στην Ελλάδα για να το απολαύσουμε οι εντός των συνόρων.

    Πρόκειται για ένα θαυμάσιο, απολύτως διαδραστικό βιβλίο, που σέβεται το σύγχρονο παιδί, το αντιμετωπίζει σαν αληθινό παρατηρητή της ζωής και των φαινομένων γύρω του, σαν μια δυναμική μονάδα που παράγει ιδέες, συνθέτει σκέψεις, φαντάζεται και υποθέτει λύσεις, που μαθαίνει να διατυπώνει ερωτήσεις, να αναρωτιέται, να είναι περίεργος, να αναζητά τη γνώση και ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΦΩΤΟΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΔΙΠΛΑΝΟΥ ΤΟΥ. Αν θέλετε βιβλία τύπου “το Α είναι σωστό, τα Β, Γ, Δ είναι λάθος και εσύ ολίγον χαζός αφού δεν βρήκες το σωστό Α”, ζείτε σε μια άλλη εποχή και αυτό το βιβλίο δεν κάνει για το παιδί που ζει κοντά σας.

    Γιατί αυτό είναι ένα βιβλίο που θυμίζει αληθινό εργαστήρι φυσικής, με ανοιχτής δομής δραστηριότητες, ευρηματικές διακλαδώσεις από την πραγματική ζωή, εξαίρετους προβληματισμούς, ένα βιβλίο που δυναμώνει την αγάπη του παιδιού για την επιστήμη. Θεωρώ ότι το βιβλίο αυτό δεν πιστεύει απλώς ότι είσαι επιστήμονας, όπως λέει ο τίτλος του και με ακρίβεια μεταφράστηκε ορθότατα στα ελληνικά. Δεν ενδιαφέρεται καν για την άποψή σου για σένα. Αναδεικνύει την έμφυτη αναζήτηση, ταλάντευση, κίνηση και περιέργεια όλων των παιδιών, αναδύοντας εν τέλει έναν νέο επιστήμονα που δεν βλέπει στην επιστήμη κάτι βαρύγδουπο ή απωθητικό, ούτε ανιαρούς φύτουλες με γυαλιά και αχτένιστα μαλλιά να κρύβονται πίσω από αχνιστά μπουκαλάκια, αλλά καθημερινές διαδικασίες που πάνε τη ζωή μπροστά. Γιατί αυτό είναι η επιστήμη.

    Οι δραστηριότητες του βιβλίου είναι εμπνευσμένες από το Wonder Lab της Stratoil Gallery του Science Museum στο Λονδίνο. Η γραφιστική προσέγγιση του βιβλίου είναι μοντέρνα, σπιρτόζικη, συμβατή με τα σύγχρονα παιδιά που θέλουν ταχύτητα, κίνηση αλλά και ποιότητα.

    Για παιδιά από 8-9 ετών. Χωρίς καμία συζήτηση, στα ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ σας.

    Διακρίσεις

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Το βιβλίο αυτό πιστεύει ότι είσαι επιστήμονας
    Τίτλος πρωτοτύπου: This book thinks you’re a scientist
    Συγγραφέας: Συλλογικό
    Μετάφραση: Λίλυ Ιακωβίδου-Αλευρά
    Εκδόσεις: Καλειδοσκόπιο, Σεπτέμβριος 2018
    Διόρθωση: Μαργαρίτα Α. Κωτσίνη
    Σελιδοποίηση: Εύη Καλογεροπούλου
    Σελίδες: 96
    Μέγεθος: 20 Χ 25
    ISBN: 978-960-471-155-0

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular