More
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_405x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_405x150
    ΑρχικήΧΛ-20184-7 ετώνΤο βρήκα- Η μεγάλη εφεύρεση, του Θοδωρή Παπαιωάννου (εικ.: Μυρτώ Δεληβοριά)

    Το βρήκα- Η μεγάλη εφεύρεση, του Θοδωρή Παπαιωάννου (εικ.: Μυρτώ Δεληβοριά)

    Ο Μάξιμος Φλου, αφηρημένος, ευρηματικός και μάλλον γκαφατζής εφευρέτης, παλεύει χρόνια τώρα, στο σπίτι-εργαστήριό του στην πλαγιά του λόφου, να ανακαλύψει την εφεύρεση των εφευρέσεων, τη μηχανή που βρίσκει ό,τι έχει χαθεί. Κόφτης για κολοκυθάκια με τιράντες παντελονιού, ποτήρι που γεμίζει ως τη μέση, κουτάλι με βαθουλώματα για αρακά, ήταν μερικές μόνο από τις εφευρέσεις χαμένου χρόνου του Μάξιμου Φλου. Αλλά η μηχανή εκείνη που ήθελε να ανακαλύψει… δεν ερχόταν με τίποτα.

    Αφηρημένος, πορωμένος και πολυάσχολος καθώς ήταν, είχε χάσει ουκ ολίγα σημαντικά ή ασήμαντα αντικείμενα, από μια γυάλινη χιονόμπαλα και το πορτοφόλι του μέχρι κάλτσες, παντελόνια και μπρελόκ. Και δίπλα του, ο σκύλος του ο Μέρφι, να παρακαλουθεί και να υπομένει τις εκρήξεις του, τα “το βρήκα” του και τις αποτυχίες του. Το σημαντικότερο που έχασε είναι ο εαυτός του. Κι αυτόν μόνο μία εφεύρεση ίσως μπορεί να τον επαναφέρει…

    Μια έξυπνη ιστορία, με αρκετό χιούμορ και ευχάριστο ρυθμό από τον Θοδωρή Παπαϊωάννου που διαλέγει ευφυώς έναν απορροφημένο εφευρέτη για να αναδείξει τον χαμένο μας εαυτό. Ένας χαμένος εαυτός που ορθά επισημαίνει ο συγγραφέας ενισχύεται και αναδύεται μέσα από την μονομανία μας, την πνευματική μας αφοσίωση σε ένα και μόνο πράγμα, πρόσωπο, θέμα, που μετατρέπεται σε προσωπικό άγιο δισκοπότηρο, έναν αυτοσκοπό που ναρκοθετεί όλη την υπόλοιπη ζωή μας.

    Η εικονογράφηση της Μυρτώς Δεληβοριά, σε ήπιες παραλλαγές του μοβ, του γαλάζιου και του πράσινου, και έναν μεταλλαγμένο κεντρικό ήρωα που θυμίζει κατά το ήμισυ άνθρωπο και κατά το υπόλοιπο ένα ανθρωπόμορφο ρομπότ, λειτουργεί εξαίρετα πλάι στο κείμενο σημειώνοντας εικονογραφικά την μετάλλαξη του αποστειρωμένου εφευρέτη σε κάτι ρομποτικό και απομιενάρια ανθρώπινων χαρακτηριστικών.

    Μια ιδιαίτερη, ξεχωριστή ιστορία, από δύο πολύ συνεπείς και αξιόλογους δημιουργούς και τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.

    Διακρίσεις

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Το βρήκα! Η μεγάλη εφεύρεση
    Συγγραφέας: Θοδωρής Παπαϊωάννου
    Εικονογράφηση: Μυρτώ Δεληβοριά
    Εκδόσεις: Παπαδόπουλος
    Σελίδες: 32
    Μέγεθος: 21 Χ 29
    ISBN: 978-960-569-672-6

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular