More
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_405x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΤο δέντρο που έδινε και όλα τα βιβλία του Σελ Σιλβερστάιν στις...

    Το δέντρο που έδινε και όλα τα βιβλία του Σελ Σιλβερστάιν στις Εκδόσεις Διόπτρα

    Τα βιβλία του Shel Silverstein μετά από 25 χρόνια στις εκδόσεις Δωρικός, μετακομίζουν στις Εκδόσεις Διόπτρα. to dentro pou edine cover dioptra

    Και όταν λέμε Shel Silverstein μιλάμε για το εμβληματικό, αριστουργηματικό Το δέντρο που έδινε, ένα από 20 κορυφαία βιβλία όλων των εποχών, μιλάμε για Το κομμάτι που λείπει συναντά το μεγάλο Ο, μιλάμε για βιβλία εξαιρετικά σε μια εποχή μάλιστα που αυτά σπάνιζαν.

    Το Δέντρο που έδινε (The giving tree) εκδόθηκε το 1964 από τον εκδοτικό Harper & Row, αφού προηγουμένως είχε φάει μια ιστορική πόρτα από τον Simon & Schuster, ο reader του οποίου το θεώρησε πολύ λυπηρό για τα παιδιά και απλό για τους ενήλικες. Η Ursula Nordstrom, ωστόσο, από τον Simon & Schuster το ενέκρινε και το βιβλίο κυκλοφόρησε σε ένα μικρό τιράζ 5-6 χιλιάδων αντιτύπων.

    59 χρόνια μετά από εκείνη την έκδοσή του, το βιβλίο του Silverstein έχει πουλήσει μερικά εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Από το 2001, πάνω από 5 εκατομμύρια αντίτυπα, τοποθετώντας το στη 14η θέση όλων των εποχών με τα ευπώλητα, ενώ το 2011 πέρασε τα 8,5 εκατομμύρια αντίτυπα. Αντιλαμβάνεστε ότι σήμερα έχουμε 2023.

    Στις 22 Νοεμβρίου, λοιπόν, το σπουδαίο αυτό βιβλίο (διαβάστε απόσπασμα) θα κυκλοφορήσει στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Διόπτρα σε όλα τα βιβλιοπωλεία, σε μετάφραση Μαρίας Αγγελίδου και τα ίδια μινιμαλιστικά σχέδια του Silverstein, ενώ την ίδια μέρα θα κυκλοφορήσει για πρώτη φορά στα ελληνικά ένα ακόμα παιδικό βιβλίο του δημιουργού, το Ποιος θέλει έναν φτηνό ρινόκερο; (διαβάστε απόσπασμα).
    Τα υπόλοιπα βιβλία του Silverstein θα έρθουν με τη νέα χρονιά. poios thelei enan fthno rinokero coverΟ Sheldon Allan Silverstein γεννήθηκε το 1930 και μεγάλωσε στο Σικάγο. Μεγάλωσε στη γειτονιά Logan Square του Σικάγο. Φοίτησε στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις, από όπου αποβλήθηκε. Ακολούθως γράφτηκε στην Ακαδημία Καλών Τεχνών του Σικάγο, την οποία παρακολουθούσε, μέχρι που επιστρατεύτηκε στον στρατό των ΗΠΑ για να υπηρετήσει σε Ιαπωνία και Κορέα.

    Άρχισε να σχεδιάζει από 7 χρονών και κατά δήλωσή του δεν είχε επιρροές, κάτι που του επέτρεψε να αναπτύξει το δικό του στυλ. Ασχολήθηκε με τη μουσική, τη συγγραφή, την ποίηση, τη δημιουργία κινουμένων σχεδίων, το θέατρο. Είναι ευρέως γνωστός για τις εικονογραφημένες ιστορίες που δημιούργησε, όπως Το Δέντρο που Έδινε, Στην Άκρη του Πεζοδρομίου, Το Κομμάτι που Λείπει Συναντά το Μεγάλο Ο, Ποιος Θέλει έναν Φτηνό Ρινόκερο; και Ένα Φως στη Σοφίτα. Τα έργα του έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 47 γλώσσες και έχουν πουλήσει περισσότερα από είκοσι εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

    RELATED ARTICLES

    Most Popular