More
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_405x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΤο Εξπρές για τις απίθανες χώρες- το Συννεφουργείο και ο κρυμμένος θησαυρός,...

    Το Εξπρές για τις απίθανες χώρες- το Συννεφουργείο και ο κρυμμένος θησαυρός, του Πίτερ Τ. Μπελ

    Η Σούζαν καθόταν στο τραπέζι της κουζίνας, υπερβολικά αγχωμένη για να φάει. Έσπρωξε με το πιρούνι το φαγητό της μέσα στο πιάτο και έριξε μια κλεφτή ματιά στο ρολόι για πολλοστή φορά εκείνο το απόγευμα. Προς μεγάλη έκπληξή της, είχε πάει ήδη εφτά παρά πέντε. Απέμεναν μόνο πέντε λεπτά.

    ‘Έχουν περάσει δύο μήνες που η Σούζαν δεν έχει δει τους παράξενους φίλους της και αναπολεί την φανταστική τους περιπέτεια στις Απίθανες Χώρες με το Απίθανο Ταχυδρομικό Εξπρές. Το μικρό, έξυπνο και γενναίο κορίτσι είχε μια διαφορετική οπτική του κόσμου και μια ιδιαίτερη αντίληψη για τους νόμους της φυσικής. Όμως αυτό δεν είναι αποδεκτό από τον καθηγητή της- κο Μάρτσγουντ-, ο οποίος την επέπληττε συνεχώς. Δεν θα ήταν κακό, οι καθηγητές να είχαν περισσότερη φαντασία, δεν θα ήταν άσχημο ο κόσμος να συνδυάζει την επιστήμη με τη μαγεία….όπως τα Τρολ, σκεφτόταν η Σούζαν.

    Δύο λεπτά ακόμα!

    Σήμερα μετά από τόση αναμονή θα γύριζε στην Ένωση Απίθανων Χωρών και επιτέλους θα έβλεπε τους φίλους της. Ανυπομονούσε.

    Τριάντα δευτερόλεπτα…..

    Δέκα, εννιά, οκτώ…….

    Ξαφνικά ο πατέρας και η μητέρα της Σούζαν θα αποκοιμηθούν πάνω στο τραπέζι. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ροχάλιζαν δυνατά. Τότε……

    Η Σούζαν γύρισε και είδε ένα μικρό καφετί πλάσμα με ροζιασμένο δέρμα να σουλατσάρει από τον διάδρομο στην κουζίνα. Είχε αφτιά νυχτερίδας, πελώρια μύτη και φορούσε μια βρόμικη φόρμα εργασίας. Σταμάτησε μπροστά της, σήκωσε το βλέμμα και την κοίταξε. ‘Ησουν πάντα τόσο ψηλή ή πήρες μπόι;» ρώτησε.

    Η Σούζαν έσκασε ένα τεράστιο χαμόγελο και τύλιξε τα χέρια γύρω του. «Φλετς!» είπε σηκώνοντάς τον ψηλά και αγκαλιάζοντάς τον σφιχτά. «Μου έλειψες».

    Μπροστά της στεκόταν ο Φλετς, που είχε πάει για να την παραλάβει και να την οδηγήσει ξανά στους μαγικούς κόσμους ενός παράλληλου σύμπαντος και στις απίθανες αμαξοστοιχίες του. Αυτό που ίσως δεν φαντάζεστε είναι πως το μικρό κορίτσι είναι πλέον αναπληρωματική υπάλληλος σε μια από αυτές και συγκεκριμένα του Απίθανου Ταχυδρομικού Εξπρές. Ο φίλος της Γουίλμοτ – Διευθυντής του Ταχυδρομικού Εξπρές, της έχει στείλει το εγχειρίδιο του καλού ταχυδρόμου και μέσα σε αυτό την περιμένει μια έκπληξη.

    Αγαπητή Σούζαν,

    Κανένας δεν έγινε ποτέ ταχυδρόμος χωρίς να διαθέτει ένα αντίτυπο της Γνώσης, οπότε σου έστειλα το δικό μου. Πάρε τα λόγια του τοις μετρητοίς και δεν θα απογοητευτείς. Επίσης είναι αρκετά χοντρό για να το χρησιμοποιήσεις ως ασπίδα ενάντια σε θυμωμένους Θρίπιους τοξοβόλους ( σε περίπτωση που αναρωτιόσουν για την κατάσταση του εξωφύλλου). Καλή αντάμωση!

    Ειλικρινά δικός σου,
    Γουίλμοτ

    Για άλλη μια φορά το κορίτσι θα ακολουθήσει το παράξενο πλάσμα, τον Φλετς, μέσα στο ντουλάπι κάτω από τη σκάλα, πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές που περνούν κάτω από το σπίτι της. Εκεί θα τους περιμένει ένα βαγονέτο που θα τους οδηγήσει στον Τελματικό σταθμό τις Ένωσης των Απίθανων Χωρών. Η Σούζαν επιτέλους θα δει τους φίλους της αλλά και θα αναλάβει τα καθήκοντά της, ως ταχυδρόμος.  Αυτή τη φορά όμως έχει κι άλλο λόγο για να ανυπομονεί. Είναι επίσημη προσκεκλημένη του βασιλιά.

    Η Τρολάστια Εξοχότητά του
    Ο Βασιλιάς Άμιλουμ ΙΙΙ,
    Ηγέτης όλης της επικράτειας των Τρολ, σας προσκαλεί
    εγκάρδια να παρευρεθείτε στα εγκαίνια του
    Απίθανου Ταχυδρομικού Εξπρές,
    Πλατφόρμα εκατό του Τελματικού Σταθμού.
    Επίσημο ένδυμα απαραίτητο. 

    Όταν η Σούζαν φτάνει στη Χώρα των Τρολ, και όλα φαίνονται να κυλούν κατά το πρόγραμμα της βασιλικής δεξίωσης για την παρουσίαση του πρόσφατα ανακαινισμένου και ανακατασκευασμένου Ταχυδρομικού Εξπρές, ένας σεισμός χτυπά τη Χώρα των Τρολ, οδηγώντας τα πάντα στο χάος…

    Όλοι στην πόλη κινδυνεύουν. Η Σούζαν, ο Φρέντερικ, ο Γουίλμοτ και οι υπόλοιποι της παρέας θα αποκαλύψουν μια συνωμοσία γύρω από την κλοπή ενός κρυμμένου θησαυρό που βρίσκεται θαμμένος βαθιά κάτω από τη Χώρα των Τρολ. Παλιοί και νέοι εχθροί, απατεώνες θα βρεθούν στο δρόμο της παρέας  και η Χώρα των Τρολ θα απειληθεί με ολοκληρωτική καταστροφή.  Οι ελπίδες όλων θα πέσουν πάνω στη Σούζαν και στους φίλους της για να βρουν και να σταματήσουν τους ενόχους, να λύσουν το μυστήριο, να σώσουν ολόκληρη τη χώρα και ίσως … να παραδώσουν την αλληλογραφία.

    «Μα για την Χώρα των Τρολ χρειάζεται να το κάνουμε αυτό», επέμεινε το κορίτσι. Μπορεί να είμαστε η μόνη ελπίδα της για να σταματήσει ο επόμενος σεισμός. Κανένας άλλος δεν πρόκειται να κάνει το παραμικρό».

    Στο πρώτο βιβλίο της σειράς, Το Εξπρές για τις Απίθανες Χώρες- Το μυστικό ταχυδρομείο των Τρολ του P.G. Bell, η Σούζαν καλείται να φέρει σε πέρας μια δύσκολη αποστολή και να παραδώσει ένα δέμα υψηλής προτεραιότητας. Τώρα στο δεύτερο βιβλίο, Το Εξπρές για τις απίθανες χώρες- το Συννεφουργείο και ο κρυμμένος θησαυρός, μια νέα περιπέτεια την περιμένει που θα θυμίσει στους μικρούς αναγνώστες τη δύναμη της συντροφικότητας και τη σημασία της φιλίας.

    Ο συγγραφέας ζωντανεύει τους μοναδικούς, φανταστικούς κόσμους που δημιουργεί με τις λεπτομερείς και όμορφες περιγραφές του και τους επανδρώνει με τους αλλόκοτους και διαφορετικούς χαρακτήρες που πλάθει με τα ελαττώματα και τα προτερήματά τους, οδηγώντας μας σε ένα συναρπαστικό ταξίδι, γεμάτο μυστήριο, κινδύνους, ανατροπές, χιούμορ και πολλή δράση.

    Το τέλος του βιβλίου μας προετοιμάζει, ή τουλάχιστον μας κάνει να ελπίζουμε ότι θα υπάρχει συνέχεια στις περιπέτειας του Απίθανου Ταχυδρομικού Εξπρές και του πληρώματός του. Όμως προς το παρόν…

    «Τέλος διαδρομής», ανακοίνωσε ο Φλέτς. «Αποβιβαστείτε».

    Το εξπρές για τις Απίθανες Χώρες – Το Συννεφουργείο και ο κρυμμένος θησαυρός είναι μια εξίσου διασκεδαστική, αστεία, μαγική, με γρήγορη ροή  περιπέτεια, όπως η πρώτη.

    Για παιδιά άνω των 8 ετών.

    Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα.

    https://www.elniplex.com/%cf%84%ce%bf-%ce%b5%ce%be%cf%80%cf%81%ce%ad%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b9%cf%82-%ce%b1%cf%80%ce%af%ce%b8%ce%b1%ce%bd%ce%b5%cf%82-%cf%87%cf%8e%cf%81%ce%b5%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-peter-g-bell/

    Το Soundtrack του βιβλίου

    Riding the Train

    Midnight Express Theme – The Chase

    Schubert – Serenade

    Niccolò Paganini – Caprice No. 24

    The Walkabouts – The Train Leaves At 8 ( Mikis Theodorakis)

    Something’s Not Right

    Resolution / The Girl On The Train – Main Titles

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Αγόρασέ το
    Τίτλος: Το εξπρές για τις Απίθανες Χώρες – Το Συννεφουργείο και ο κρυμμένος θησαυρός
    Συγγραφέας: Peter G. Bell
    Εικονογράφηση: Flavia Sorrentino
    Τίτλος πρωτοτύπου: The train to impossible places – The great brain robbery
    Μετάφραση: Ευγενία Κολυδά
    Εκδόσεις: Διόπτρα, Οκτώβριος 2020
    Επιμέλεια: Μάγδα Τικοπούλου
    Σειρά: Το εξπρές για τις Απίθανες Χώρες
    Σελίδες: 440
    Μέγεθος: 14 Χ 20,5
    ISBN: 978-960-653-189-7

     

    Κατερίνα Γούδα
    Κατερίνα Γούδα
    Εικαστικός, Craft Maker
    RELATED ARTICLES

    Most Popular