More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο0-2 ετώνΤο κίτρινο πουλάκι, της Όλγκα ντε Ντίος

    Το κίτρινο πουλάκι, της Όλγκα ντε Ντίος

    Το κίτρινο πουλάκι είχε τα πιο αδύναμα φτερά από όλα εκείνα τα γιγαντόσωμα πουλιά που πετούσαν ψηλά και μακριά: γύπας, τουκάν, κοκάτου, δρυοκολάπτης, άλμπατρος, μανδαρίνος. Ήταν όμως σπουδαίος εφευρέτης και μάστορας, έπιαναν τα χέρια του που λέμε, και του άρεσε να μοιράζεται τις εφευρέσεις του με τους φίλους του.

    Οι φίλοι του, αυτοί με τα μεγάλα, δυνατά φτερά, πετούσαν μακριά και του έστελναν καρτ ποστάλ από μέρη μακρινά, διαφορετικά, εξωτικά. Βλέποντας σε αυτές τις κάρτες και άλλα πουλιά με ανύπαρκτα ή αδύναμα φτερά, το κίτρινο πουλάκι είχε μια καταπληκτική ιδέα: να εφεύρει κάτι που θα του έδινε τη δυνατότητα να πετάει. Με τη βοήθεια του φίλου του, του Τεό του ταχυδρόμου, το μικρό πουλάκι έφτιαξε μια πτητική συσκευή με έλικα που… δούλευε μια χαρά! Το κίτρινο πουλάκι άρχισε να πετάει σε ένα σωρό μέρη και να επισκέπτεται πουλιά που δεν μπορούσαν να πετάξουν. Κι εκεί αρχίζει η μαγεία της εφεύρεσής του…

    Μετά τη Ρόζα το τερατάκι, η Όλγκα ντε Ντίος επανέρχεται με μια ακόμα ομορφότερη ιστορία. Το κίτρινο πουλάκι δεν είναι απλώς ένας κίτρινος μικροσκοπικός Ρομπέν των Δασών, αλλά η προσωποποίηση μιας ολόκληρης φιλοσοφίας ζωής. Αυτής, που θέλει τις ιδέες, τις γνώσεις και τα εφευρήματα μας να διπλασιάζουν (τουλάχιστον) την αξία τους όταν μοιράζονται απλόχερα με τους άλλους, όταν προσφέρονται ανιδιοτελώς επειδή τον κόσμο τον συναισθανθήκαμε και δεν μας συνεπήρε κάποια ανούσια κατάκτησή του. Είναι το κίτρινο πουλάκι το πλάσμα του μέλλοντος; Μετά βεβαιότητος, ναι. Μη ανταγωνιστικό, ευαίσθητο, αποφασισμένο, ευρηματικό, με θέληση, αλληλέγγυο, φιλικό, όχι απλά συμπονετικό. Γιατί η συμπόνοια λυπάται για το δράμα του άλλου, η ενσυναίσθηση, όμως, το βιώνει και ενδεχομένως να προσπαθήσει να το αλλάξει.

    Λιτές οι γραμμές, έξοχα τα χρώματα και οι εντάσεις τους, με δύναμη στέκονται στο κείμενο και πραγματικά το δυναμώνουν με την ορμή τους.

    Εκδόσεις Μικρή Σελήνη. Το μικρό πουλάκι να πάει σε όλα τα παιδιά 3-6 ετών.

    Διακρίσεις

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Το κίτρινο πουλάκι
    Τίτλος πρωτοτύπου: Pajaro Amarillo
    Συγγραφέας: Όλγκα ντε Ντίος
    Εικονογράφηση: Όλγκα ντε Ντίος
    Μετάφραση: Μαριάννα Ψύχαλου
    Εκδόσεις: Μικρή Σελήνη, Ιούνιος 2018
    Ηλεκτρονική σελιδ.: Άννα Σαπουντζή
    Επιμέλεια έκδοσης: Μαριάννα Ψύχαλου
    Σελίδες: 34
    Μέγεθος: 23 Χ 25
    ISBN: 978-618-5049-64-5

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular