More
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_405x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΤο μικρό βιβλίο της μεγάλης Ευτυχίας, της Γίωτας Βόνη και Αγγελικής Σταματακοπούλου

    Το μικρό βιβλίο της μεγάλης Ευτυχίας, της Γίωτας Βόνη και Αγγελικής Σταματακοπούλου

    Διαβάζεται σε 2′- Περιέχει βίντεο- Ηλικιακό κοινό: 7+ (target 7-12) – Βιβλίο γνώσεων

    Μελετάν ουν χρη τα ποιούντα την ευδαιμονίαν, είπερ παρούσης μεν αυτής πάντα έχομεν, απούσης δε πάντα πράττομεν εις το ταύτην έχειν (μετ.: Πρέπει να στοχαζόμαστε τα πράγματα που φέρνουν την ευτυχία, επειδή όταν την κατέχουμε, έχουμε τα πάντα, ενώ όταν αυτή λείπει, κάνουμε τα πάντα για να την αποκτήσουμε)
    Επίκουρος (Επιστολή προς Μενοικέα, 122)

    Ένα επιδραστικό βιβλίο που προσπαθεί να κάνει την ευτυχία βίωμα, επιλογή και συνειδητή στάση ζωής μέσα από την ανάπτυξη δεξιοτήτων που ωθούν σε αυτήν την κατεύθυνση είναι Το μικρό βιβλίο της μεγάλης Ευτυχίας των Γιώτας Βόνη και Αγγελικής Σταματακοπούλου. Οι δύο συγγραφείς εκτελούν ένα πολύ ενδιαφέρον πρότζεκτ με ασκήσεις προσωπικότητας και θετικής ενίσχυσης, με εικαστικές δημιουργίες και αποτυπώσεις που βελτιώνουν την αυτοεικόνα μας, με παιχνίδια που διασκεδάζουν και εγκαθιδρύουν μια πιο θετική στάση για τα πράγματα, τον εαυτό μας, τους άλλους, την ίδια μας την ύπαρξη.

    Ποιος είμαι, τι κάνω, τι έχω, τι αγαπώ σ΄εμένα, η προσωπικότητά μου, το πορτρέτο μου, ο ιδανικός εαυτός μου, γράμμα στον εαυτό μου, ευχόδεντρο, διαλέγω καλή παρέα, ζωγραφίζω τους φίλους μου, οι λίστες της αγάπης, ευτυχία είναι, νιώθω χαρά όταν, προσφορά και αλληλεγγύη, ευγνωμοσύνη και ευτυχία, θετικές δηλώσεις, το λουλούδι της χαράς, η παλέτα της θετικής διάθεσης, ζω τη στιγμή, αξίζω ό,τι επιθυμώ, διαλέγω συνήθειες, κάνω τον θυμό παιχνίδι και πολλές ακόμα ιδέες, καλοδιατυπωμένες και δουλεμένες σε ένα πολύ απαιτητικό βιβλίο που έχει ψαχτεί αρκετά γύρω από τις έννοιες της ευτυχίας, της θετικής επίδρασης και της αυτοβελτίωσης.

    Μέσα από όλες αυτές τις ασκήσεις και τα παιχνίδια, ο αναγνώστης (παιδιά κατά κύριο λόγο) θα γνωρίσουν, θα παρατηρήσουν, θα αποδεχθούν, θα αγαπήσουν περισσότερο τον εαυτό τους, θα πάψουν να τον μαλώνουν και του απαιτούν, θα τον αγκαλιάσουν και θα κάνουν ειρήνη. Έτσι, θα διεκδικήσουν μεγαλύτερες δυνατότητες έκφρασης, θα προσεγγίσουν επιθυμίες και όνειρα, θα δουν τις δυνατότητές τους να μεγαλώνουν και τελικά θα αποκτήσουν καλύτερη αυτοεικόνα. Αυτό είναι το κλειδί για να δεις τη ζωή ως δώρο ανεπανάληπτο, ως μια μοναδική εμπειρία για την οποία πρέπει να νιώθεις ευγνωμοσύνη.

    Αυτό το δώρο πρέπει να το χαίρεσαι, πρέπει να το απολαμβάνεις, πρέπει να το ενισχύεις. Με αλληλεγγύη για τους άλλους, με δοτικότητα, με προσφορά, με θετικές σκέψεις και πράξεις. Η ευτυχία είναι στιγμές. Αρκεί να επιλέξεις να κοιτάζεις τον κόσμο και τον εαυτό σου με γνώμονα αυτό ακριβώς.

    Εκτιμούμε ότι το βιβλίο δουλεύει πολύ καλά προς όλες αυτές τις κατευθύνσεις και δίχως να κάνει μαγικά -κανένα βιβλίο δεν κάνει- δίνει ερεθίσματα και ένα καλό πλαίσιο να λειτουργήσει το παιδί προς αυτήν την επιλογή. Την ευτυχία, που ποτέ δεν είναι απόλυτη.

    Πολύ όμορφη εικονογραφική και γραφιστική επιμέλεια και έξυπνη σχεδίαση των περισσότερων σελίδων.

    Για γονείς, εκπαιδευτικούς και ασφαλώς πάνω απ’ όλα για παιδιά από 8-9 ετών περίπου.

    Εκδόσεις Susaeta.

    Απόσπασμα

    Με μια ματιά

    • Πολύ ενδιαφέρον, καλοφτιαγμένο επιδραστικό βιβλίο που προσπαθεί να κάνει την ευτυχία βίωμα, επιλογή και συνειδητή στάση ζωής μέσα από την ανάπτυξη δεξιοτήτων που ωθούν σε αυτήν την κατεύθυνση.
    • Μέσα από πολλές διαφορετικές ιδέες, παιχνίδια, ασκήσεις και δραστηριότητες ο αναγνώστης ωθείται προς την επιλογή της ευτυχίας και της θετικής αυτοενίσχυσης.

    Το Soundtrack του βιβλίου

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Το μικρό βιβλίο της μεγάλης Ευτυχίας
    Συγγραφέας: Αγγελική Σταματακοπούλου, Γιώτα Βόνη
    Εικονογράφηση: Γιώτα Βόνη
    Εκδόσεις: Susaeta, Σεπτέμβριος 2020
    Επιμέλεια-Διορθώσεις: Εύη Κουδούνα
    Σελιδοποίηση Νάνσυ Τζαννή
    Σελίδες: 112
    Μέγεθος: 17,5 Χ 22
    ISBN: 978-960-617-559-6

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular