More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήELNIPLEX+StoriesΤο Ντέρμπι της Κούνιας: πόσα παιδιά μπορείς να κάνεις σε 10 χρόνια;

    Το Ντέρμπι της Κούνιας: πόσα παιδιά μπορείς να κάνεις σε 10 χρόνια;

    Είναι 31 Οκτωβρίου του 1926. Ο πάμπλουτος Καναδός δικηγόρος Τσαρλς Βανς Μίλαρ πεθαίνει. Δεν παντρεύτηκε ποτέ και δεν απέκτησε κανένα παιδί. Όταν άνοιξε η διαθήκη του, το πράγμα άρχισε να γίνεται πολύ ενδιαφέρον. Ο Μίλαρ έφτιαξε ένα γαϊτανάκι, μια φάρσα για να δουν όλοι (ο ίδιος όχι) ως που μπορεί να φτάσει κανείς για το χρήμα. Έτσι, στην διαθήκη του άφηνε:

    -επικερδή μερίδια του Συλλόγου Ιπποδρομιών του Οντάριο σε δυο δυο φανατικούς, δικαστής και ιεροκήρυκας, πολέμιους του τζόγου (τα αποδέχτηκαν)
    -μια μετοχή της Ζυθοποιίας Ο’ Κίφι σε κάθε προτεστάντη κληρικό του Τορόντο. Μόνο που όλως τυχαίως οι ιδιοκτήτες της ζυθοποιίας ήταν όλοι καθολικοί.
    -τρεις άνθρωποι που περιφρονούσαν ο ένας τον άλλον κέρδισαν ισόβια δωρεάν μίσθωση της εξωχικής κατοικίας του Μίλαρ στην Τζαμάικα.
    -το υπόλοιπο της περιουσίας του, η δέκατη ρήτρα της διαθήκης του, θα δινόταν σε όποια γυναίκα από την ακριβή ώρα του θανάτου του αποκτούσε τα περισσότερα παιδιά μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια (με ακρίβεια μέρα και ώρας παρακαλώ). Η περιουσία αυτή ήταν κάπου 100 χιλιάδες δολάρια εν έτει 1926. 
    Χαμός! Τα μαιευτήρια του Τορόντο έκαναν χρυσές δουλειές. Δίδυμα, τρίδυμα, γέννες, ξεχασμένα παιδιά, εξώγαμα. Δικαστήρια να προσπαθούν να ακυρώσουν το διαγωνισμό, συγγενείς του Μίλαρ (αυτοί που δεν τους άφησε τίποτα) να προσπαθούν να προσβάλλουν τη διαθήκη και άλλα πολλά χαριτωμένα στην Αμερική του μεσοπολέμου.

    Νικήτριες αναδείχθηκαν οι Άνι Σμιθ, Λούσι Τίμλεκ, Ίζαμπελ ΜακΛίν και Καθλίν Ναγκλ που γέννησαν η καθεμιά τους 9 παιδιά σε δέκα χρόνια. 12.500 δολάρια δόθηκαν επίσης στις Πόλικ Κλαρκ που έκανε 10 παιδιά αλλά δεν ήταν όλα από τον ίδιο πατέρα και η οποία έκανε παιδιά με τον νέο της εραστή πριν εκδοθεί το διαζύγιο με τον προηγούμενο σύζυγό της και την Λίλιαν Κένεϊ που έκανε 12 παιδιά αλλά αποκλείστηκε γιατί πολλά από αυτά είχαν πεθάνει. Δεν προσκόμισε τα πιστοποιητικά θανάτου τους κι έτσι δε μπορούσε να αποδείξει ότι δεν πέθαναν στη γέννα.
    Το γεγονός αυτό έμεινε γνωστό ως To Μεγάλο Nτέρμπι της Kούνιας (The great stork derby). 

    ΥΓ: Η φωτογραφία είναι από την τηλεοπτική μεταφορά της ιστορίας.

    RELATED ARTICLES

    Most Popular