More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο3-4 ετώνΤο νόστιμο ποντίκι, της Σοφίας Ζαραμπούκα

    Το νόστιμο ποντίκι, της Σοφίας Ζαραμπούκα

    Η γάτα η Μιράντα- απίστευτο- ζει μαζί με τον Φαίδωνα τον σκύλο που ποτέ δεν την κυνηγά και -άκουσον- τον Μαξ τον ποντικό που ποτέ δεν τον κυνηγά. Παιρνούν καλά μαζί, παίζουν, διασκεδάζουν, έχουν μια όμορφη ισορροπία.

    Ώσπου μια μέρα, πάνω στο τραπέζι, είδαν ένα χρυσό κλουβί και μέσα έναν άσπρο ποντικό να γυρίζει σαν τρελός πάνω σε μια ρόδα. Η οικογένεια τον αγόρασε ακριβά, τον θέλανε παρέα τα παιδιά. Το παράξενο είναι ότι ο ποντικός που είναι ποντικίνα δεν θέλει να βγει από το κλουβί του. Έχει μάθει εκεί. Οπότε κάποιος πρέπει να την πείσει.

    Η Σοφία Ζαραμπούκα γράφει και εικονογραφεί μια γλυκιά, τρυφερή ιστορία συνύπαρξης και οπτικής του σύγχρονου κόσμου. Παλιά οι οικογένειες κυνηγούσαν τα ποντίκια σαν εχθρούς, στα όρια του μίσους η σχέση των ανθρώπων μαζί τους. Τις τελευταίες δεκαετίες, το ποντίκι έγινε κατοικίδιο, πωλείται στα pet shop, τσουλάει σαν ακροβάτης πάνω σε ρόδες, θεωρείται κατοικίδιο για λίγους.

    Τα ζώα που ζουν ελεύθερα ανακαλύπτουν τη συνύπαρξη. Τα φυλακισμένα ζωά σχεδόν δυσκολεύονται να υπάρξουν. Δίχως επιτακτικά μηνύματα και περισπούδαστα επιμύθια, η καταξιωμένη συγγραφέας υπογράφει μια από τις ομορφότερες Μικρές Καληνύχτες της γνωστής σειράς βιβλίων, συνθέτει μια ιστορία όπου υπαινικτικά μόνον ο έρωτας μπορεί να απελευθερώσει και μέσα προσεγμένες βραχείες φράσεις (“Μυστήριο. Γιατί δεν έπαιρναν έναν {ποντικό} απ’ τον δρόμο;) ορθώνει την μετεξέλιξη νοοτροπιών των ανθρώπων.

    Διαμαντάκι του 2012 που ξανάρθε με QR Code αφήγηση. Για γονείς και άλλους βιβλιόφιλους που δεν θέλουν έτοιμες σούπες μέσα στις σελίδες.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Το νόστιμο ποντίκι
    Σειρά: Μικρές καληνύχτες
    Συγγραφέας: Σοφία Ζαραμπούκα
    Εικονογράφηση: Σοφία Ζαραμπούκα
    Υπεύθυνη σειράς: Μαρία Αγγελίδου
    Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Μάιος 2012
    Διόρθωση: Θοδωρής Τσώλης
    Μακέτα εξωφύλλου: Ιωάννα Γιουντέρη
    Σελίδες: 32
    Μέγεθος: 14 Χ 20,5
    ISBN: 978-960-501-745-3

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular