More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΧΛ-20208-11 ετώνΤο Παγοτέρας, του Ντέιβιντ Ουάλιαμς

    Το Παγοτέρας, του Ντέιβιντ Ουάλιαμς

    1899, Λονδίνο Βικτωριανής Αγγλίας. Η Έλσι, ένα κορίτσι που εγκαταλείφθηκε μέσα σε μια πατατοσακούλα έξω από το ορφανοτροφείο που διεύθυνε η σατανική γριέντζω κυρία Ξινή. Έμεινε εκεί δέκα χρόνια ώσπου δραπέτευσε απηυδησμένη. Ζώντας πια στους δρόμους του Λονδίνου, από τα λίγα πλεονεκτήματα που είχε ήταν ότι, καθώς δεν ήξερε να διαβάζει και να γράφει, άκουγε τους εφημεριδοπώλες να φωνάζουν τους πηχυαίους τίτλους των εφημερίδων. Και τότε το έμαθε. Μυστηριώδες Παγοτέρας δέκα χιλιάδων ετών, ένα μαλλιαρό μαμούθ που βρέθηκε στην Αρκτική διατηρημένο στον πάγο σε άψογη κατάσταση.

    Ένα χαμίνι που δεν έχει τίποτε να χάσει και τίποτα να κάνει, ξάφνου αποφασίζει να ανακαλύψει περισσότερα για αυτό το Παγοτέρας. Πάει να μπει στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, τρώει ασφαλώς πόρτα, αλλά κατορθώνει να τρυπώσει πίσω από μια παρέα κυρίων με ψηλά καπέλα. Θαυμάζει τα εκθέματα και μαθαίνει ότι το Παγοτέρας θα το φέρουν σε αυτό το μουσείο. Θερμή υποδοχή ετοιμάστηκε λες κι ήταν βασιλικό πρόσωπο. Η Έλσι κατόρθωσε να παραβιάσει όλα τα μέτρα ασφαλείας και να βρεθεί μέσα στο μουσείο. Βλέπει το Παγοτέρας. Έρωτας με την πρώτη ματιά. Ήταν το πιο όμορφο πλάσμα που είχε δει ποτέ της.

    Από εκείνη την στιγμή, η Έλσι αρχίζει ένα αγώνα να σώσει το συμπαθές μαμούθ από τα χέρια διαφόρων παράξενων χαρακτήρων που εμφανίζονται και να το επιστρέψει στο φυσικό του περιβάλλον.

    Θεότρελη περιπέτεια με αυθεντικό χιούμορ, τρέλα και κινηματογραφική ατμόσφαιρα σε ένα βιβλίο που μυρίζει animation σε κάθε του σελίδα. Ο σπουδαίος παραμυθάς Ντέιβιντ Ουίλιαμς, που τα τελευταία 12 χρόνια έχει ήδη λάβει θέση δίπλα στους κορυφαίους του είδους όπως ο Ρ. Νταλ, δημιουργεί μια φρενήρη, σκοτεινή, γεμάτη ξεκαρδιστικές στιγμές αλλά και τρυφερότητα, περιπέτεια με φόντο την Βικτωριανή εποχή, κλιμακώνει επιδέξια την αγωνία και κουρδίζει θαυμάσια την πλοκή του Παγοτέρατος.

    Προϊστορία, ζωή στους δρόμους, επιβίωση, ευφυΐα και πάνω απ’ όλα ένα βιβλίο πρόκλησης συναισθημάτων και δημιουργίας συναισθηματικών συσχετισμών.

    Για παιδιά 8-12 ετών περίπου.

    Εκδόσεις Ψυχογιός.

    Διακρίσεις

    Δείτε τον Ντέιβιντ Ουάλιαμς να διαβάζει εκφραστικότατα απόσπασμα από το βιβλίο του, κατά την διαδικασία δημιουργίας της audio μορφής του.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Το Παγοτέρας
    Τίτλος πρωτοτύπου: The ice monster
    Συγγραφέας: Ντέιβιντ Ουάλιαμς
    Εικονογράφηση: Τόνι Ρος
    Μετάφραση: Πετρούλα Γαβριηλίδου
    Εκδόσεις: Ψυχογιός, Νοέμβριος 2019
    Επιμέλεια-Διόρθωση: Κυριακή Κάσση
    Ηλ. σελιδοποίηση: Βάσω Βύρρα
    Σελίδες: 496
    Μέγεθος: 14 Χ 21
    ISBN: 978-618-01-3127-7

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular