More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο3-4 ετώνΤο σιωπηλό βασίλειο, της Παναγιώτας Στρίκου-Τομοπούλου (εικ.: Στάθης Πετρόπουλος)

    Το σιωπηλό βασίλειο, της Παναγιώτας Στρίκου-Τομοπούλου (εικ.: Στάθης Πετρόπουλος)

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 3+ (target 3,5-5,5) – Εικονογραφημένο βιβλίο για παιδιά

    Η σιωπή δεν κάνει λάθη.
    Τζορτζ Μπέρναρντ Σω

    Αμέτρητες οι γκρίνιες και οι παραξενιές του βασιλιά. Παλιά βέβαια ήταν καλός, αλλά με τα χρόνια ξέχασε τους καλούς τρόπους. Είχε κι εκείνο το μαράζι ότι δεν απέκτησε παιδιά, έτσι έφτασε να τον ενοχλούν τα πάντα. Τόσο, που ζήτησε από έναν μάγο να παίρνει τη φωνή απ’ όλα τα παιδιά που γεννιόντουσαν στο εξής στο βασίλειό του.

    Η κακία δε δίνει στα προβλήματά μας λύση” του είπε η βασίλισσα αλλά μάταια. Το πε και το κανε ο μάγος. Άλαλα τα χείλη των παιδιών. Όταν όμως ο βασιλιάς έφυγε ένα ταξίδι, ο πιστός υπασπιστής του, ο Οράτιος δεν υπάκουσε στις απειλές του και με την παρόρμηση ενός ονείρου ανακαλύπτει το μυστικό του βασιλιά και ελευθερώνει τις κρυμμένες φωνές και τα τραγούδια. Αλλά ο βασιλιάς επιστρέψει και αμέσως καταλαβαίνει ότι ο Οράτιος παράκουσε τις εντολές του…

    Για την ομορφιά της ζωής που νοτίζεται από την ανόθευτη χαρά των παιδιών, τα τιτιβίσματα των πουλιών, τα τραγούδια, τους ήχους της φύσης, για την αποστείρωση στην οποία μπαίνουν οι ζωές των ανθρώπων καθώς μεγαλώνουν δίχως αυτές τις χαρές, δίχως χαμόγελο, για την εξουσία που σκληραίνει τους ανθρώπους καθώς κόβουν τη γέφυρα με το πλήθος, για την υπακοή και την ανυπακοή, για τη δύναμη των ονείρων που ωθούν σε παράτολμες αλλά γεμάτες αλήθεια πράξεις. Για αυτά γράφει μέσα από τη φόρμα της σειράς Μικρές Καληνύχτες η συγγραφέας Παναγιώτα Στρίκου Τομοπούλου υιοθετώντας κοινούς, αρχετυπικούς τόπους των κλασικών παραμυθιών όπως το σχήμα στριφνός βασιλιάς/σκληρότητα απόφασής του/δυστυχία υπηκόων του/εμπόδιο/ανυπακοή/λύση. Δημιουργεί έτσι μια ήπιας πλοκής ιστορία, με στρωτή αφήγηση, ευχάριστη στην ανάγνωσή της, αποφεύγοντας, ωστόσο, τον τυπικό διδακτισμό των παραμυθιών του είδους, καθώς δεν παραδίδει τίποτε έτοιμο.

    Η εικονογράφηση του Στάθη Πετρόπουλου με έντονα χρώματα, δυναμικές αντιθέσεις, εκφραστικά πρόσωπα και βλέμματα, δίχως τρανές λεπτομέρειες και με τον εικονογραφικό ρεαλισμό των παλιών παραμυθιών.

    Περιλαμβάνει QR code με την αφήγηση της ιστορίας από τη συγγραφέα.

    Για παιδιά από 3-3,5 ετών περίπου.

    Εκδόσεις Μεταίχμιο.

    Απόσπασμα

    Διαβάστε απόσπασμα εδώ

    Με μια ματιά

    • Για την ομορφιά της ζωής που νοτίζεται από την ανόθευτη χαρά των παιδιών, τα τιτιβίσματα των πουλιών, τα τραγούδια, τους ήχους της φύσης, για την αποστείρωση στην οποία μπαίνουν οι ζωές των ανθρώπων καθώς μεγαλώνουν δίχως αυτές τις χαρές, δίχως χαμόγελο, για την εξουσία που σκληραίνει τους ανθρώπους καθώς κόβουν τη γέφυρα με το πλήθος, για την υπακοή και την ανυπακοή, για τη δύναμη των ονείρων που ωθούν σε παράτολμες αλλά γεμάτες αλήθεια πράξεις. Για αυτά γράφει μέσα από τη φόρμα της σειράς Μικρές Καληνύχτες η συγγραφέας Παναγιώτα Στρίκου Τομοπούλου υιοθετώντας κοινούς, αρχετυπικούς τόπους των κλασικών παραμυθιών δημιουργώντας  μια ήπιας πλοκής ιστορία, με στρωτή αφήγηση, αποφεύγοντας, ωστόσο, τον τυπικό διδακτισμό των παραμυθιών του είδους.

    Το Soundtrack του βιβλίου

    Μίλησέ μου – Γρηγόρης Μπιθικώτσης

    Μάριος Φραγκούλης – Βασιλιάς

    Αρλέτα – Τα μικρά παιδιά

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Το σιωπηλό βασίλειο
    Σειρά: Μικρές καληνύχτες
    Συγγραφέας: Παναγιώτα Στρίκου-Τομοπούλου
    Εικονογράφος: Στάθης Πετρόπουλος
    Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Μάιος 2021
    Διόρθωση τυπογρ. δοκ.: Θοδωρής Τσώλης
    Μακέτα εξωφύλλου: Γιώργος Παναρετάκης
    Σελίδες: 32
    Μέγεθος: 14 Χ 20,5
    ISBN: 978-618-03-2581-2

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular