More
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_405x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο12-15 ετώνΤο Φως των Αστεριών, της Ελπίδας Ισμαήλ

    Το Φως των Αστεριών, της Ελπίδας Ισμαήλ

    «… Δεν µπορώ ν’ αλλάξω
    το παρελθόν σου ούτε το µέλλον σου.
    Αλλά όταν µε χρειάζεσαι
    θα ‘µαι δίπλα σου….»
    Χόρχε Λιούις Μπόρχες

    Ένα δεκαεννιάχρονο κορίτσι με δυο ονόματα, Δούκισσα- Αλίκη, είναι η πρωταγωνίστρια της Ελπίδας Ισμαήλ. Δυο ονόματα που προέκυψαν από τις δύο γιαγιάδες της, δύο ονόματα που χωρίς να το αντιλαμβάνεται θα διαφοροποιήσουν την υλική και εικονική ζωή της, από την πραγματική και ψυχική της υπόσταση.

    Η Δούκισσα, ένα κορίτσι που ζει μια μοναχική, ανούσια ζωή, μέσα σε ένα χρυσό κλουβί, που δεν χρειάστηκε ποτέ να προβληματιστεί, να αγχωθεί, να φοβηθεί, να κοπιάσει, να απογοητευτεί, που η ζωή της ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα και η πορεία της προαποφασισμένη. Η Αλίκη όμως είναι διαφορετική, δεν την ενδιέφερε ο πλούτος, τα τεράστια σπίτια, τα πανάκριβα αυτοκίνητα, προτιμούσε τις απλές χαρές της ζωής, φιλία, ελευθερία, αγάπη, κατανόηση, πράγματα που για να τα κερδίσεις πρέπει να παλέψεις.

    Η ηρωίδα δίνει μια συνεχή πάλη μεταξύ των υλικών αγαθών και των αξιών της ζωής της. Το μοναδικό που ενώνει τη Δούκισσα με την Αλίκη είναι η αγάπη της για τον Δαμιανό, το άλογό της. Τι θα συμβεί όταν θα χάσει το μοναδικό πράγμα που δίνει νόημα στη ζωή της. Θα μπορέσει να συμφιλιώσει τη Δούκισσα με την Αλίκη και να διεκδικήσει ο,τι αγαπάει;

    «Τα λεφτά όχι μόνο δε φέρνουν την ευτυχία, αλλά μπορούν ακόμη και δυστυχία να προκαλέσουν. Γιατί σ’ εμένα αυτό συνέβη».

    Η κοπέλα κλεισμένη στον εαυτό της, ζει με τον τρόπο που της έχει επιβάλει η οικογένειά της. Ο πατέρας της, επιτυχημένος επιχειρηματίας και άνθρωπος ιδιαιτέρως ισχυρογνώμων, ως άλλος Γιάγκος Δράκος, θα είναι ο ρυθμιστής της ζωής της και όταν εκείνη θα προβάλλει αντίσταση, θα της στερήσει από πείσμα τον Δαμιανό-The Light Of The Stars (Το Φως των Αστεριών), το αγαπημένο της άλογο. Για να πάρει πίσω αυτό που της ανήκει, η Αλίκη καλείται να υπερβεί τα όριά της. Θα πρέπει να ρισκάρει και να εμπιστευτεί έναν άγνωστο που εμφανίζεται στο δρόμο της .

    Οδηγός της σε ένα ταξίδι αναζήτησης του εαυτού της, το μοναδικό της στήριγμα, ο Δαμιανός. Θα βρει άραγε τη δύναμη να σταθεί απέναντι στην οικογένειά της και στον κόσμο ολόκληρο, θα μπορέσει να σταθεί στα πόδια της και να μη λυγίσει όταν δει να καταρρέει η ζωή που μέχρι τότε ήξερε; Τελικά θα κατακτήσει τις αξίες που τόσο εναγωνίως έψαχνε ; 

    Ένα μυθιστόρημα για τη δύναμη της ψυχής από την Ελπίδα Ισμαήλ με κάποια ίσως αυτοβιογραφικά στοιχεία. Μια ιστορία που δεν ανταποκρίνεται στην καθημερινότητα τον περισσότερων νέων, τουλάχιστον της σημερινής ελληνικής πραγματικότητας, αλλά παρουσιάζει έναν κόσμο βγαλμένο από τις σειρές του Νίκου Φώσκολου, της δεκαετίας του 90, ίσως αυτός να ήταν και ο σκοπός της. Η δύναμη που κρύβει η ηρωίδα μέσα της, δεν έχει τόπο, χρόνο, σωστό, λάθος, είναι η δύναμη που όλοι έχουμε στην ψυχή μας, ισχυροί ή μη, πλούσιοι ή φτωχοί, όμορφοι ή όχι, και καλούμαστε να την ανακαλύψουμε αργά ή γρήγορα.
    Η γραφή της απλή, φλύαρη πολλές φορές, όπως ακριβώς οι συζητήσεις των νέων, ιδίως των κοριτσιών, που προσπαθούν να περιγράψουν με κάθε λεπτομέρεια την κάθε τους στιγμή. Ένα μείον της αφήγησης είναι ότι δίνονται τρανταχτά στοιχεία για την συνειδητοποίηση της αλήθειας πολύ νωρίς και απλά ο επίλογος έρχεται να το επιβεβαιώσει.

    Ένα μυθιστόρημα για τη φιλία, την αφοσίωση και το θάρρος της διεκδίκησης των ονείρων από τις εκδόσεις Κέδρος.

    * Η σειρά big bang books αγκαλιάζει σύγχρονα μυθιστορήματα που απευθύνονται σε νεαρούς αναγνώστες, κρατάνε αμείωτο το ενδιαφέρον τους και τροφοδοτούν τους προβληματισμούς τους γύρω από θέματα που τους απασχολούν.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Το Φως των Αστεριών
    Συγγραφέας: Ελπίδα Ισμαήλ
    Σχεδιασμός εξωφ. – Σελιδοποίηση: Ξένια Τρύφων
    Εκδόσεις: Κέδρος, 12/2016
    Σελίδες: 400
    Μέγεθος: 14 Χ 20,6
    ISBN: 978-960-04-4642-5

     

     

    Κατερίνα Γούδα
    Κατερίνα Γούδα
    Εικαστικός, Craft Maker
    RELATED ARTICLES

    Most Popular