More
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_405x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_405x150
    ΑρχικήΕιδήσειςΤο CNN GREECE επέλεξε τη νηπιαγωγό Βίκυ Ξανθοπούλου ως ένα από τα...

    Το CNN GREECE επέλεξε τη νηπιαγωγό Βίκυ Ξανθοπούλου ως ένα από τα 12 πρόσωπα της χρονιάς

    Η Βίκυ Ξανθοπούλου (συνέντευξη στο ELNIPLEX), σίγουρα είναι ένα από τα πρόσωπα των τελευταίων ετών. Αφού πρώτα κέρδισε πολλά εγχώρια βραβεία όπως εκείνο  Education Leaders Awards και από το Ελληνικό Τμήμα της IBBY, κατέκτησε το 2019 και το 2020 το Global Teacher Award από τον διεθνή οργανισμό AKS Education Awards, ένα βραβείο που απονέμεται σε εκπαιδευτικούς ως αναγνώριση της συμβολής τους στην παγκόσμια εκπαιδευτική κοινότητα και την κοινωνία, συμβάλλοντας στο να γίνει ο κόσμος μας καλύτερος.

    Όλες οι διακρίσεις ασφαλώς έχουν έρθει με το πολυβραβευμένο φιλαναγνωστικό περιοδικό “Παίζουμε βιβλίο;“ που έφερε συγγραφείς, εικονογράφους, ιδέες, λέξεις και εικόνες στην καθημερινότητα των παιδιών της Ποταμιάς Θάσου, κάνοντας γνωστό το μικρό αυτό μέρος σε όλο την Ελλάδα αλλά και εκτός αυτής.

    Τώρα, μετά την ένταξή της στην καμπάνια της ΕΡΤ μία εκ των δέκα επιδραστικών προσωπικοτήτων από όλη την Ελλάδα, ήταν η σειρά του CNN GREECE να ξεχωρίσει τη Βίκυ Ξανθοοπούλου ως μία εκ των 12 προσώπων που ξεχώρισαν για το έργο, την προσφορά και τις αξίες τους.

    «Συνδυάζει την ανάγκη των παιδιών για παιχνίδι με την ανάγκη τους να εντρυφήσουν σε ένα βιβλίο και σε όλες τις πτυχές του. Μέσα από βιωματικές μεθόδους μάθησης, το project καλλιεργεί αξίες στους μαθητές, όπως είναι ο σεβασμός, η συνεργασία, η ενσυναίσθηση, αξίες ενός παγκόσμιου πολίτη. Αυτό είναι που εκτιμήθηκε από τον AKS και έφερε τελικά το βραβείο», δηλώνει η ίδια στο CNN Greece.

    «Το “Παίζουμε Βιβλίο” είναι όλα όσα αξιώνω ως δασκάλα από την Εκπαίδευση, αλλά και από το ίδιο μου τον εαυτό. Επί πολλά χρόνια αναζητούσα το πραγματικό νόημα της μάθησης, μέσα στο σχολείο, που είναι να δημιουργεί δυνατές εμπειρίες στα ίδια τα παιδιά, να ενεργοποιεί τη φαντασία τους και να τους καλλιεργεί αξίες ζωής».

    Δείτε το βίντεο που επιμελήθηκαν οι άνθρωποι του CNN GREECE (Branded Content Manager: Σοφία ΜαυραντζάDirector: Σεραφείμ ΝτούσιαςΑρχισυνταξία: Χρυσούλα ΓρίβαMotion graphics: Βασίλης Κακουλαντωνάκης, Κώστας Πέτρου. Δημήτρη Καρδόγερος για το γύρισμα και το μοντάζ του βίντεο)

    Δείτε όλα τα πρόσωπα της χρονιάς του CNN GREECE εδώ

    Δείτε το αφιέρωμα στη Βίκυ Ξανθοπούλου εδώ.

    RELATED ARTICLES

    Most Popular