More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΤραγούδια και ορχηστρικά για την 25η Μαρτίου

    Τραγούδια και ορχηστρικά για την 25η Μαρτίου

    Το elniplex συγκεντρώνει για εσάς το απαραίτητο μουσικό υλικό για την 25η Μαρτίου. Τραγούδια και ορχηστρικά, που μπορούν να πλαισιώσουν γιορτές και εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής μας επετείου.

    Σας τα παραθέτουμε όλα εδώ:

    Α.  ΣΥΛΛΟΓΕΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ

    • 1821: Δημοτικά και κλέφτικα. Πρόκειται για μια μεγάλη συλλογή από σημαντικά δημοτικά και κλέφτικα τραγούδια του ελληνικού λαού, που θα βρείτε εδώ.
    • Τραγούδια για την 25η Μαρτίου: πλήρες υλικό. Τραγούδιαπου μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε γιορτές για την  Ελληνική Επανάσταση του 1821. Δίνεται έμφαση στα σημαντικά ακούσματα, αναδεικνύονται άγνωστα τραγούδια και μουσικά θέματα ενώ παρακάμπτεται το εθνικό πανηγυράκι. Την συλλογή μπορείτε να βρείτε εδώ.
    • Τραγούδια και μουσικά θέματα της 25ης Μαρτίου. Μία συλλογή τραγουδιών και μουσικών θεμάτων κατάλληλων για γιορτές της 25ης Μαρτίου, που συλλέχθηκαν με αγάπη και μόχθο. Η συλλογή βρίσκεται εδώ.
    • Καντάτα Ελευθερίας του Χρήστου Λεοντή. Ένα υπέροχο έργο για την επανάσταση του 1821. Χαρακτηριστικά κείμενα των Ρήγα Φεραίου, Διονυσίου Σολωμού και στρατηγού Μακρυγιάννη, που μελοποίησε σπουδαία ο Χρήστος Λεοντής. Το έργο μπορείτε να βρείτε εδώ.
    • Τραγούδια για τον Γεώργιο Καραϊσκάκη. Τραγούδια για τον ήρωα, τον μελαμψό γιο της καλόγριας Ζωής Διμισκή και του αρματολού Δημήτρη Ίσκου (Καραΐσκου), τον Αρχιστράτηγο τον Ελλήνων. Θα τα βρείτε εδώ.

    Β.  ΟΡΧΗΣΤΡΙΚΑ

    • Ο ήλιος εβασίλεψε. Πρόκειται για χορικό τραγούδι βασισμένο στα απομνημονεύματα του Στρατηγού Ιωάννη Μακρυγιάννη, εκ των πρωταγωνιστών της ελληνικής επανάστασης του 1821. Ένα σπουδαίο τραγούδι που έχει γνωρίσει 2-3 εξαιρετικές προσεγγίσεις. Δείτε την ανάρτησή μας εδώ.
    • Καντάτα Ελευθερίας – Το χάραμα επήρα. Πρόκειται για το Α’ σχεδίασμα  από το ημιτελές έργο  “Ελεύθεροι Πολιορκημένοι” του Διονύσιου Σολωμού, το οποίο έγραψε κατά τη δεύτερη πολιορκία του Μεσολογγίου (1825-1826). Η ανάρτηση βρίσκεται εδώ.
    • Μητέρα Μεγαλόψυχη. Πρόκειται για το Γ’ σχεδίασμα από το ημιτελές έργο  “Ελεύθεροι Πολιορκημένοι”. Θα βρείτε το τραγούδι εδώ.
    • Ο Θούριος του Ρήγα. Πρόκειται για έναν πατριωτικό ύμνο του Ρήγα Φεραίου (Βελεστινλή). Γραμμένο το 1797, εμψύχωνε τους ραγιάδες επαναστάτες και ξεσήκωνε τους Έλληνες. Θα το βρείτε εδώ.
    • Ένα παλικάρι 20 χρονών – Γκιουλ Μπαξέ. Ένα από τα πιο γνωστά παραδοσιακά τραγούδια, που αναφέρεται στην ιστορία ενός στρατιώτη, που έφυγε στα 20 του χρόνια για τον πόλεμο, αλλά στον γυρισμό σκοτώθηκε. Θα βρείτε την ανάρτησή μας εδώ.
    • Τα κλεφτόπουλα. Παραδοσιακό τραγούδι για την Επανάσταση του 1821, που ανήκει στην κατηγορία των «κλέφτικων». Θα το βρείτε εδώ.
    • Για μας παιχνίδι ο πόλεμος. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό τραγούδι, που κανονικά αναφέρεται στον πόλεμο του ’40. Όμως, οι 2 πρώτες στροφές του, που είναι και οι πιο γνωστές, μπορούν να τραγουδηθούν σε όλες τις περιπτώσεις που μιλάμε για ειρήνη και πόλεμο. Θα βρείτε το τραγούδι εδώ.
    • Έχε γεια καημένε κόσμε – Ο χορός του Ζαλόγγου. Πρόκειται για τον γνωστό σκοπό που τραγουδούσαν οι γυναίκες-Σουλιώτισσες, όταν αποφάσισαν να πέσουν στο γκρεμό μαζί με τα παιδιά τους, για να αποφύγουν την αιχμαλωσία τους από τους στρατιώτες του Αλή-Πασά. Η ανάρτησή μας βρίσκεται εδώ.
    • Γυναίκες Ηπειρώτισσες. Τραγούδι σε στίχους του Πυθαγόρα και μουσική του Γιώργου Κατσαρού. Ακούστε το αυθεντικό τραγούδι με την Μαρινέλλα εδώ και την ορχηστρική διασκευή από το κανάλι του elniplex, εδώ.
    • Η πατρίδα μου. Ένα μάλλον άγνωστο τραγούδι, που αναφέρεται στην πατρίδα, κατάλληλο για τον εορτασμό των εθνικών μας επετείων. Θα το βρείτε εδώ.
    • Περήφανοι όλοι: Πρόκειται για ένα τραγούδι του Πασχάλη και των Olympians, σχετικά άγνωστο, αλλά εξαιρετικό και διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Θα βρείτε το τραγούδι εδώ.
    Χρυσάνθη Δενδρή
    Χρυσάνθη Δενδρή
    Μουσικός, Υπεύθυνη οπτικού υλικού elniplex
    RELATED ARTICLES

    Most Popular