More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήELNIPLEX+Είπαμε και είπανΤσιτσάνης για βρέφη, Ιωαννίδης για παιδιά και μεγάλους

    Τσιτσάνης για βρέφη, Ιωαννίδης για παιδιά και μεγάλους

    Από την παράσταση Λάχανα και Χάχανα-The musical

    “Σύντομα όμως σας έχω μία έκπληξη. Ετοιμάζω μια σειρά από CD ειδικά για βρέφη με τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών διασκευασμένα καταλλήλως. Το πρώτο CD είναι το «Τσιτσάνης για Βρέφη» και περιλαμβάνει αγαπημένα τραγούδια του μεγάλου λαϊκού συνθέτη όπως δεν τα έχετε ξανακούσει! Ο Τσιτσάνης, θεωρώ, αποκωδικοποιεί μουσικά το DNA της ελληνικότητάς μας. Ας εμβαπτίσουμε τα παιδιά μας μες στα νάματά του. Το CD θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο.”
    Τάσος Ιωαννίδης στο elniplex, 13 Σεπτεμβρίου 2014

    Η απάντηση του Τάσου Ιωαννίδη στην προτελευταία μου ερώτηση με έκανε να ολοκληρώσω εκείνο το χαμόγελο ευχαρίστησης που είχα καθώς προχωρούσε η συνέντευξη. Όχι! Δεν ήταν ευχαρίστηση επειδή είχε την ευγένεια να μας αποκαλύψει κάτι και να βγω εγώ τώρα να κραυγάζω “αποκλειστικά στο elniplex” και άλλα τέτοια χαριτωμένα από τη βιομηχανία των αναρτήσεων. Είναι γιατί ειπώθηκε από το συνθέτη αυτό το “Ο Τσιτσάνης αποκωδικοποιεί μουσικά το DNA της ελληνικότητάς μας”. Είναι γιατί ο Τσιτσάνης αγνοείται από όλα σχεδόν τα παιδιά που γεννήθηκαν τα τελευταία 20 χρόνια. Είναι γιατί είχε τη μουσική ευφυΐα να το πράξει. Είναι γιατί θυμήθηκα την αξιόλογη ιδέα “Rockabye baby” όπου είχαν διασκευαστεί Queen, Nirvana, Metallica, Beatles και άλλοι σε νανουρίσματα για μωρά.

    “Τσιτσάνης για βρέφη”. Δεν έχω βρέφος. Έχω προσμονή γι’ αυτό το μοναδικό για τα ελληνικά (τουλάχιστον) δεδομένα εγχείρημα. Κι ίσως όσοι έχετε βρέφη, να το περιμένετε διπλά. Προς το παρόν βολευτείτε όσοι έχετε παιδιά πάνω από τη βρεφική ηλικία. Γιατί εκεί ο Τάσος Ιωαννίδης κέντησε μουσικά μερικά από τα ομορφότερα “παιδικά” τραγούδια της τελευταίας 10ετίας (και όχι μόνο). Αχινός, Μέρες της Εβδομάδας, Η Νένα κι η Νανά, Μπαμπάκο τι θα φάμε και αρκετά ακόμα.

    Δε θέλω να λησμονήσω εδώ το δημιουργό για “μεγάλους” Τάσο Ιωαννίδη. Το διπλό cd “Σα να μην έφυγα ποτέ” με τη συμμετοχή του Κώστα Καράλη, της Γλυκερίας, της Ισιδώρας Σιδέρη και άλλων και το cd “Να λες το σ’ αγαπώ σαν μυστικό” με ερμηνείες από Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Μαρία Παπαλεοντίου (προσέξτε αυτήν την ερμηνεύτρια παρακαλώ), Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και το συνθέτη. Όμορφα τραγούδια, στη σφαίρα αυτού που ανοήτως αποκαλέσαμε κάποτε “έντεχνο” και ιδιαίτερες ερμηνευτικές προσεγγίσεις.

    Κύριε Τάσο Ιωαννίδη, θερμές ευχαριστίες.

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular