More
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_405x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_405x150
    ΑρχικήΕιδήσειςΌταν είσαι εμπνευσμένος δάσκαλος: ο τρόπος της Κορίνα Ρίμερ

    Όταν είσαι εμπνευσμένος δάσκαλος: ο τρόπος της Κορίνα Ρίμερ

    Η καθηγήτρια στο T.C. Williams High School International Academy στη Βόρεια Βιρτζίνια των ΗΠΑ Κορίνα Ρίμερ γράφει κάθε φθινόπωρο μια επιστολή στους μαθητές της, στην οποία εκθέτει πολλές πτυχές και στοιχεία του εαυτού της, από τον τόπο γέννησής της και τις δουλειές της μέχρι τις αγαπημένες της εκπομπές. Στη συνέχεια όμως τους καλεί να της απαντήσουν με τον ίδιο τρόπο. Όλο αυτό το κάνει για να τους ασκήσει στην δεξιότητα της ανάγνωσης, καθώς σχεδόν όλοι οι μαθητές της είναι μετανάστες.

    Η Ρίμερ διαβάζει όλα τα γράμματα και μέσα σε λίγες εβδομάδες, καταλήγει σε μία λίστα τριών ως πέντε βιβλίων για κάθε μαθητή, τα οποία έχει αντλήσει από μία συλλογή περίπου 1.000 βιβλίων που διαθέτει σε μία βιβλιοθήκη του σχολείου που δημιούργησε η ίδια με δωρεές και συνεχείς εράνους. Έχει τέτοια γνώση των βιβλίων που προσπαθεί και συχνά βρίσκει ήρωες βιβλίων με το ίδιο όνομα με τον μαθητή για τον οποίο προορίζει το βιβλίο.

    Η μεγάλη της αγάπη για την εκπαίδευση και τους μαθητές έχει αποδώσει τα μέγιστα, καθώς οι μαθητές της επιτυγχάνουν κάθε χρόνο πρόοδο στην ανάγνωση ίση με προσπάθεια δύο ετών. Γιατί όταν είσαι εμπνευσμένος, θα βρεις τρόπο. Όχι τον τρόπο της Κορίνας. Τον δικό σου…

    Πηγή είδησης: Washington Post

    RELATED ARTICLES

    Most Popular