More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΏρα για θέατρο- Χριστουγεννιάτικες γιορτές για το νηπιαγωγείο και το δημοτικό

    Ώρα για θέατρο- Χριστουγεννιάτικες γιορτές για το νηπιαγωγείο και το δημοτικό

    Ο Μικρός Πρίγκιπας, του Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ, το ψηφισθέν ως καλύτερο βιβλίο του 20ου αιώνα στη Γαλλία (140 εκατομμύρια αντίτυπα), και Η νύχτα που γεννήθηκε η αγάπη, της σημαντικής ελληνίδας συγγραφέα Σοφίας Μαντουβάλου, μια συγκλονιστική ωδή στην αγάπη, διασκευάστηκαν για θεατρική παράσταση παιδιών νηπιαγωγείου και δημοτικού.

    Στο βιβλίο θα βρείτε δύο θεατρικά έργα. Η Νύχτα που γεννήθηκε η Αγάπη είναι μια καθαρά χριστουγεννιάτικη παράσταση που υμνεί την Αγάπη, βασικό μήνυμα του χριστιανισμού. Ο Μικρός Πρίγκιπας έχει δύο εκδοχές, μία χριστουγεννιάτικη και μία καλοκαιρινή, διατηρώντας αναλλοίωτα τα μηνύματά του.

    Πέρα από τα θεατρικά έργα, στο βιβλίο ο αναγνώστης θα βρει τους ρόλους, ιδέες για σκηνικά (χώρος, αντικείμενα, κατασκευές), κοστούμια, προσκλήσεις, αφίσες, προγράμματα, πλήρεις μουσικές προτάσεις, σκηνοθετικές ιδέες και προεκτάσεις και συνοπτικό οδηγό παράστασης.

    Δεν μπορούμε να υμνήσουμε ένα βιβλίο το οποίο έχουμε γράψει εμείς οι ίδιοι. Μόνο να πούμε πως διαλέξαμε με πολλή προσοχή τα δύο μας κείμενα και τα δουλέψαμε με πολλή αγάπη και σεβασμό προσπαθώντας να δημιουργήσουμε πραγματικά ποιοτικές και εφικτές παραστάσεις για παιδιά 5-8 περίπου ετών.

    Κλείνοντας, ένα μικρό απόσπασμα από το εισαγωγικό σημείωμα της έκδοσης το οποίο επιμελήθηκε η Σοφία Μαντουβάλου. Η τιμή για την αγάπη και την υποστήριξή της στο έργο μας είναι δύσκολο να αποδοθεί εδώ.

    “Οι δύο συγγραφείς έχουν αποδώσει τη φιλοσοφία των κειμένων με απόλυτο σεβασμό και έχουν μελετήσει και την τελευταία λεπτομέρεια για την επιτυχία μιας εύκολης σχετικά σχολικής παράστασης με υψηλά αισθητικά κριτήρια. Εύχομαι οι δάσκαλοι και οι μαθητές που θα απολαύσουν αυτήν την εμπειρία να αναπτύξουν την επιθυμία να προσεγγίσουν και τα αρχικά κείμενα. Ο μικρός πρίγκιπας ήταν, είναι και θα είναι το αγαπημένο διαχρονικό παραμύθι με τις αξίες και τις αλήθειες της ζωής. Η νύχτα που γεννήθηκε η αγάπη είναι ένα παραμύθι, δημιούργημα του δικού μου στοχασμού, για την υπέρτατη αξία και αλήθεια της ζωής.”

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Αγόρασέ το
    Τίτλος: Ώρα για θέατρο!
    Sub Title: Διασκευάζοντας τον Μικρό Πρίγκιπα του Α. Σ.-Εξιπερί και τη Νύχτα που γεννήθηκε η αγάπη της Σ. Μαντουβάλου – Για μαθητές Νηπιαγωγείου και Δημοτικού
    Συγγραφέας: Μαίρη Μπιρμπίλη, Απόστολος Πάππος
    Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Αύγουστος 2017
    Σελίδες: 104
    Μέγεθος: 19 Χ 28
    ISBN: 978-618-03-1044-3

     

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular