More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΧΛ-20194-7 ετώνΏρα να κοιμηθείς γλυκά, της Ροξάν Μαρί Γκαλιέ (εικ.: Σενγκ Σουν Ρατάναβαν)

    Ώρα να κοιμηθείς γλυκά, της Ροξάν Μαρί Γκαλιέ (εικ.: Σενγκ Σουν Ρατάναβαν)

    Η μέρα τελείωνε, το βράδυ πλησίαζε. Η Μιγιούκι είναι ακόμα έξω και παίζει. Ο παππούς της προσπαθεί να την πείσει να αποσυρθεί, είναι ώρα για ύπνο. “Σκέψου πόσα όνειρα σε περιμένουν κι απόψε”, της λέει. Μα η Μιγιούκι του ξεφεύγει. “Όχι ακόμη, παππού. Κοίτα, έχει φως ακόμη. Πρέπει να κάνω ένα σωρό δουλειές”.

    Οι δουλειές της Μιγιούκι είναι πολλές. Κάθε φορά που ο παππούς προσπαθεί να την πείσει να πάει προς το κρεβάτι, εκείνη σπεύδει σε μία ακόμα: πρέπει να ετοιμάσει τον κήπο τους για τις λιβελούλες που θα έρθουν αύριο, πρέπει να μαζέψει όλη την οικογένεια των σαλιγκαριών κοντά στο μεγάλο βράχο και να σκεπάσει τη γάτα της. Έχει κι άλλες πολλές δουλειές η Μιγιούκι. Κι όλο του ξεγλιστρά του παππού… κι όλο του ξεγλιστρά!

    Ένα από τα βιβλία της χρονιάς. Το λέω με σιγουριά και απερίφραστα. Καθηλωτικό εξαρχής, δεν περιμένεις το τέλος να μαγευτείς, έχεις αρχίσει να χάνεις το μυαλό σου ήδη από την πρώτη σελίδα. Με τόση ομορφιά στις λέξεις και την αφήγηση, τόση παιδικότητα και αθωότητα στις υπεκφυγές της μικρής Μιγιούκι να κερδίσει λίγα ακόμα λεπτά μακριά από το κρεβάτι της, τόση αλήθεια στις μικρές δουλειές που απασχολούν το παιδικό μυαλό της, τόση φιλοσοφική κυκλικότητα στις μικρές ρουτίνες της ζωής, η -έχουσα δώσει δείγματα γραφής από το Άφησα την ψυχή μου στον άνεμο- Ροξάν Μαρί Γκαλιέ φτιάχνει το αριστούργημά της και ένα αντισυμβατικό βιβλίο καληνύχτα ή αντι-καληνύχτας για παιδιά που δεν κοιμούνται πάντοτε γλυκά σαν πουλάκια.

    Κι έρχονται και οι δαιμονισμένα καλαίσθητες εικόνες αυτής της Γαλλοασιάτισσας της Ρατάναβαν που παντρεύει τις γραμμές της Ανατολής με τον κόσμο της Δύσης και δημιουργούν ένα μαγευτικό μωσαϊκό εικόνων και λόγου που όμοιο του δεν συναντάς εύκολα σε βιβλίο. Βιβλιοπωλείο οπωσδήποτε.

    Εκδόσεις Νεφέλη.

    Διακρίσεις

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Ώρα να κοιμηθείς γλυκά
    Διαβάστε δωρεάν: Απόσπασμα
    Συγγραφέας: Ροξάν Μαρί Γκαλιέ
    Εικονογράφηση: Σενγκ Σουν Ρατάναβαν
    Απόδοση: Θεόφιλος Μπαχτσεβάνης
    Εκδόσεις: Νεφέλη, Ιούνιος 2018
    Τυπογρ. διόρθωση: Αρετή Μπουκάλα
    Στοιχειοθεσία-σελιδοπ.: Περικλής Δουβίτσας
    Σελίδες: 30
    Μέγεθος: 24 Χ 33
    ISBN: 978-960-504-227-1

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular