Ο Άι Βασίλης της χρονιάς, μέσα στην τάξη!

0
1315

Το εξώφυλλο του βιβλίου μας προϊδεάζει για την ύπαρξη τουλάχιστον δύο Άι Βασίληδων που κοιτάζονται με απορία. Είναι ένα τρυφερό βιβλίο με ανατροπές, δράση και μηνύματα αγάπης.

Στην τάξη του νηπιαγωγείου

Παρουσίαση του εξώφυλλου του βιβλίου
Στην ερώτηση «ποιος από τους δύο είναι ο αληθινός Άι Βασίλης τα παιδιά απάντησαν «μα φυσικά ο ασπρομάλλης γέρος, γιατί ο άλλος έχει μαύρα μαλλιά και φοράει ψεύτικα γένια». Σ’όλο το παραμύθι τα παιδιά έχουν αγωνία για την εμφάνιση του πραγματικού Άι Βασίλη.

aivasilis2

Ποια σκηνή μου άρεσε περισσότερο και θέλω να ζωγραφίσω
Όσο για τη σκηνή που τους άρεσε περισσότερο ήταν η συνάντηση του Άρη με τον ασπρομάλλη γέρο. Ο Άρης τραβά με δύναμη τα γένια του «ανταγωνιστή» του αλλά διαπιστώνει ότι είναι αληθινά. Η έκφραση του θυμού αποτυπώνεται καθαρά καθώς ο Άρης θεωρεί ότι έχει απέναντί του κάποιον που διεκδικεί το ίδιο έπαθλο με εκείνον.

aivasilis3

Ποιος θα γίνει ο Άι Βασίλης της τάξης;
Τα παιδιά θέλουν να μεταμφιεστούν σε Άι Βασίλη και να μοιράσουν δώρα και ευχές. Να να μια ευκαιρία λοιπόν να γίνει καθένα απ’ τα παιδιά για λίγο ο αγαπημένος τους Άι Βασίλης. Όμως τι δώρα θα μοιράσει στα παιδιά και πως θα γνωρίζει τι θέλει καθένα ξεχωριστά; 

Γράμμα στον Άι Βασίλη
Τα παιδιά αποφασίζουν να γράψουν γράμμα στον Άι Βασίλη αλλά δεν γνωρίζουν τη διεύθυνση του σπιτιού τους. Σκεφτήκαμε, λοιπόν, να γράψουν οι γονείς τη διεύθυνση και τον αριθμό σε μικρά χαρτάκια όπως στο βιβλίο. Όταν συγκεντρώσαμε όλα τα χαρτάκια, τα παιδιά διαπίστωσαν με χαρά ότι κάποια παιδιά μένουν στην ίδια γειτονιά, ότι κάποια παιδιά μένουν κοντά στο σχολείο και άλλα μακριά, ότι υπάρχει επιγραφή με τη διεύθυνση και έξω από κάθε πόρτα ένας αριθμός. Τώρα ξέρουμε τι θα γράψουμε στο φάκελο, που θα βάλουμε το γράμμα για τον Άι Βασίλη. Όσο για το γράμμα στον Άι Βασίλη, βάλτε φαντασία και χρώματα και ζωγραφίστε το δώρο που εσείς θέλετε για φέτος. 

aivasilis4