More
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_405x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο3-4 ετώνΤο αγόρι και το βουνό, των Μάριο Μπελίνι και Μαριάννα Κόπο

    Το αγόρι και το βουνό, των Μάριο Μπελίνι και Μαριάννα Κόπο

    Διαβάζεται σε 2′- Ηλικιακό κοινό: 4+ (target 4-7) – Εικονογραφημένο βιβλίο για παιδιά

    Το αγόρι κάθισε για να απολαύσει τη θέα και να δει τις ζωγραφιές που είχε φτιάξει. Σκέφτηκε ότι κάτι έλειπε ακόμα…

    Ντεμπούτο για τον Μάριο Μπελίνι με μια απλά, αλλά δυνατή ιστορία για την πεποίθηση πολλών παιδιών ότι δεν μπορούν να ζωγραφίσουν όπως βλέπουν τα πράγματα γύρω τους.

    Περί τίνος πρόκειται

    Ήταν κάποτε ένα αγόρι που κοίταζε συνεχώς ένα βουνό. Του έλεγε καλημέρα όταν ξυπνούσε και καληνύχτα πριν πάει για ύπνο. Μια μέρα αποφάσισε να το ζωγραφίσει, αλλά όταν τελείωσε είδε ότι η ζωγραφιά δεν έμοιαζε καθόλου με το βουνό. Του έβαλε και δέντρα, αλλά πάλι η ζωγραφιά δεν έδειχνε ακριβώς το βουνό. Έβαλε ουρανό, σύννεφα, αλλά τα ίδια ξανά. Δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένο. Έτσι το αγόρι αποφάσισε να δει το βουνό από κοντά. Είδε μια κατσίκα και τη ζωγράφισε. Της κατσίκας της άρεσε πολύ η ζωγραφιά. Έφτιαξε ένα ρυάκι. Αλλά δεν πέτυχε και πολύ. Συνέχισε να ανεβαίνει το βουνό, αλλά είδε ότι δεν είχαν απομείνει και πολλά πράγματα να ζωγραφίσει. Θα είναι έτσι τα πράγματα ώσπου να γυρίσει το βράδυ σπίτι;

    Εστιάζοντας

    Ένα αγόρι, που είναι κάθε παιδί, σαν όλα τα παιδιά του κόσμου, δεν μπορεί να ζωγραφίζει όπως βλέπει την πραγματικότητα γύρω του. Πιστεύει ότι καλός ζωγράφος είναι αυτός που αποτυπώνει φωτογραφικά τον κόσμο. Αποφασίσει να πάει να δει το βουνό από κοντά. Συνεχίζει να αποτυγχάνει στη φωτογραφική αποτύπωση. Το τοπίο αλλάζει, μεταβάλλεται, εμπλουτίζεται, φτωχαίνει. Το βουνό μένει γυμνό, λιγοστό. Τι να ζωγραφίσεις; Αλλά στην επιστροφή του στο σπίτι, το παιδί βλέπει ότι όλα πολλαπλασιάζουν την αξία τους όταν έχεις φίλους, όταν μπορείς να τα μοιραστείς, όταν χτίζεις αναμνήσεις στα μέρη που πας. Το βουνό γέμισε από πλάσματα με τα οποία το αγόρι μοιράστηκε χρόνο και χαρά. Κι αυτό είναι η μεγάλη αξία που κουβαλά η ιστορία του Mario Bellini που κάνει ντεμπούτο με αυτή και της διακεκριμένης εικονογράφου Marianna Coppo. Η δεύτερη υπογράφει και την εικονογράφηση η οποία παίζει με βασικές, παιδικές γεωμετρίες, δίχως αιχμές, καθώς κυριαρχεί το λευκό φόντο, η αφαίρεση λεπτομερειών και το καρέ χαρτί ζωγραφικής, ενώ λειτουργεί επιδραστικά για τα παιδιά τα οποία θα παρακινηθούν να ζωγραφίσουν με τον δικό τους τρόπο ή με τις απλές γραμμές της Coppo.

    Για την αυτοπεποίθηση που λείπει και χτίζεται, για τους άλλους που φτιάχνουν τις εμπειρίες μας και γεμίζουν τους τόπους με την ενέργειά τους, για την ανακάλυψη της αλήθειας, για την προοπτική που λείπει και επιστρέφει.

    Για αναγνώστες από 3,5-4 περίπου ετών.

    Εκδόσεις Κλειδάριθμος.

    Απόσπασμα

    Δείτε απόσπασμα εδώ

     
    TAYTOTHTA 
    Τίτλος: Τίτλος
    Τίτλος πρωτοτύπου:

    The boy and the mountain

    Συγγραφέας:

    Mario Bellini

    Εικονογράφος:

    Marianna Coppo

    Εκδόσεις:

    Κλειδάριθμος, Ιανουάριος 2024

    Μετάφραση:

    Ηλιάνα Αγγελή

    Σελίδες:

    44

    Μέγεθος:

    20 Χ 28

    ISBN:

    978-960-645-580-3

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular