More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΆγκαθα Μίστερι- Το μαργαριτάρι της Βεγγάλης, του Σερ Στιβ Στίβενσον

    Άγκαθα Μίστερι- Το μαργαριτάρι της Βεγγάλης, του Σερ Στιβ Στίβενσον

    Διαβάζεται σε 2′- Ηλικιακό κοινό: 7+ (target 8-12) – Λογοτεχνία για παιδιά

    «Το ένστικτο είναι ένα υπέροχο πράγμα. Δεν μπορεί ούτε να ερμηνευθεί ούτε να αγνοηθε»ί.
    Αγκάθα Κρίστι

    Ο Λάρι Μίστερι είναι ένας έφηβος σαν όλους τους άλλους, με εξαίρεση το παράξενο επάγγελμα που έχει επιλέξει. Σπουδάζει σε μια σχολή για να γίνει ντετέκτιβ, παρόλο που σε όλους έλεγε πως σπουδάζει μάρκετινγκ. Λίγο τεμπέλης, γκαφατζής, ακατάστατος και ανασφαλής, εξαρτημένος από τα γκατζετάκια, ο Λάρι είναι ένα παιδί που μπλέκει εύκολα σε παράξενες καταστάσεις.

    «Θα είμαι σύντομος, πράκτορα ΛΜ14» άρχισε να λέει ο αυστηρός καθηγητής. «Τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας είναι ελάχιστα: μια τηλεφωνική κλήση, μερικές εικόνες τεκμηρίων και ένας φάκελος σχετικά με τα πρόσωπα που εμπλέκονται στο μυστήριο. Ένα μυστήριο για το οποίο λίγα πράγματα γνωρίζουμε. Εσείς θα συμπληρώσετε τα κενά και θα λύσετε τον γρίφο. Έχετε πέντε μέρες, ούτε μία παραπάνω. Διαφορετικά, δεν θα περάσετε το μάθημα. Καλή τύχη πράκτορα!»

    Μια νέα αποστολή του είχε ανατεθεί που τον έστελνε στην Ινδία και συγκεκριμένα στην Καλκούτα. Ο Λάρι ήταν πελαγωμένος, δεν ήξερε από πού να ξεκινήσει αλλά τότε η εικόνα ενός οικείου του προσώπου του έδωσε ελπίδα. «Μόνο η Άγκαθα μπορεί να με σώσει από αυτό το μπλέξιμο» σκέφτηκε.

    Η Άγκαθα ήταν η δωδεκάχρονη ξαδέρφη του Λάρι, που ήθελε να γίνει συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων. Γι’ αυτό όλη τη μέρα διάβαζε με μια άσβεστη δίψα αλλά και απίστευτη ταχύτητα, ότι έπεφτε στα χέρια της, με συντροφιά τον σκανταλιάρη σιβηρικό γάτο της- τον Γουάτσον- με την φοβερή όσφρηση ενός λαγωνικού.

    «Κάποιος μπαίνει στο σπίτι… ΚΡΙΙΙΚ, ΚΡΙΙΙΚ… Παραβίασε την κλειδαριά και ακούω τα βήματά του στις σκάλες… ΚΡΙΙΙΚ… ΚΡΙΙΙΚ… Έρχεται προς το δωμάτιό μου, ξέρω τι θέλει! Το μαργαριτάρι! Θέλει το μαργαριτάρι! ΚΡΙΙΙΚ… ΚΡΙΙΙΚ… Αν πάθω κάτι επικοινωνήστε με τον αγαπημένο μου φίλο… Ντεσπάντε… ΤΟΥ-ΤΟΥ-ΤΟΥ-ΤΟΥ-ΤΟΥ».

    Το μαργαριτάρι της Βεγγάλης, ένα αρχαίο και πολύτιμο τεχνούργημα, είχε κλαπεί από το ναό της θεάς Κάλι στην Ινδία και ο φύλακας του πολύτιμου κοσμήματος- Αμιτάβ Τσάντρα-εξαφανίστηκε μυστηριωδώς χωρίς να αφήσει πίσω του κανένα ίχνος. Το μόνο στοιχείο είναι ένα παράξενο μήνυμα του Τσάντρα που ζητά βοήθεια από την Eye International, την διάσημη σχολή ντετέκτιβ, στην οποία σπουδάζει ο Λάρι.

    Τα ξαδέλφια Μίστερι χωρίς ενδοιασμούς και δεύτερες σκέψεις θα ετοιμάσουν τις βαλίτσες τους και θα μπουν στο πρώτο αεροπλάνο για την Ινδία, συνοδευόμενα από τον κύριο Κέντ- μπάτλερ της Άγκαθα και πρώην πυγμάχο και φυσικά τον άτακτο Γουάτσον. Εκεί θα συναντήσουν τον εκκεντρικό θείος Ρέιμοντ, που είναι φωτογράφος άγριας ζωής, και με τη βοήθειά του θα προσπαθήσουν να λύσουν το μυστήριο.

    Θα μπορέσει άραγε η οικογένεια Μίστερι να λύσει αυτό το μυστήριο; Ποιος προσπαθεί να μπερδέψει και να παγιδεύσει τα δύο ξαδέλφια;

    Ο Σερ Στιβ Στίβενσον εμπνευσμένος από τη θρυλική συγγραφέα  Άγκαθα Κρίστι και τα μυστήριά της, στήνει επιδέξια μια υπόθεση μυστηρίου, με ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική πλοκή, με γρήγορη ροή και αρκετό χιούμορ, παρασύροντας τους μικρούς αναγνώστες σε ένα ταξίδι στην περιπέτεια. Δράση, φιλία, ομαδική εργασία, γοητευτικοί χαρακτήρες με φόντο τον πολιτισμό, τα ήθη, τη θρησκεία, την αρχιτεκτονική, την ιστορία αλλά και τους γρίφους της μακρινής και μυστηριακής Ινδίας.

    Ένα καλοδουλεμένο μείγμα κωμωδίας, περιπέτειας και φυσικά μυστηρίου που σε κάθε γύρισμα σελίδας θα αναγνωρίσεις το στυλ της Αγκάθα Κρίστι, σε συνδυασμό με αυτό του Σερ Άρθουρ Κόναν Ντόιλ και κάπου ανάμεσα νομίζεις πως θα ξεπροβάλει ο Ιντιάνα Τζόουνς.

    Ο εικονογράφος Στέφανο Τουρκόνι με την ασπρόμαυρη απόδοσή του, επηρεασμένος από τα κόμικς, δίνει μια ιδιαίτερη δυναμική στις μορφές και οπτικοποιεί τις ποιο χαρακτηριστικές σκηνές της αφήγησης.

    Η σειρά βιβλίων μυστηρίου για παιδιά, Άγκαθα Μίστερι του δημιουργού Σερ Στιβ Στίβενσον απαριθμεί 15 βιβλία, τα οποία έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 17 γλώσσες.

    Για όσους αγαπούν τις ιστορίες μυστηρίου.

    Για παιδιά από 10 ετών.

    Εκδόσεις Μίνωας.

    Το Soundtrack του βιβλίου

    Evil Under The Sun (1981) – Cole Porter – Main Titles

    Death on the Nile – Love theme by Nino Rota – Piano solo

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Το μαργαριτάρι της Βεγγάλης
    Τίτλος πρωτοτύπου: Agatha Mistery 1: La perla del Bengala
    Συγγραφέας: Σερ Στιβ Στίβενσον
    Εικονογράφος: Στέφανο Τουρκόνι 
    Εκδόσεις: Μίνωας, Σεπτέμβριος 2020
    Μετάφραση: Βιολέττα Ζεύκη
    Επιμέλεια-Διορθώσεις: Δέσποινα Δανιήλ
    Σειρά: Άγκαθα Μίστερι
    Σελίδες: 144
    Μέγεθος: 14,3 Χ 21
    ISBN: 978-618-02-1647-9

     

    Κατερίνα Γούδα
    Κατερίνα Γούδα
    Εικαστικός, Craft Maker
    RELATED ARTICLES

    Most Popular