More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο3-4 ετώνΆκης το σκυλάκι, του Αντούν Κρινγκς

    Άκης το σκυλάκι, του Αντούν Κρινγκς

    Ο Άκης είδε μια γάτα στον κήπο του. Ησυχία δεν έχει από τότε. Όλο την κυνηγάει να τη διώξει. Τι κι αν η γειτόνισσα του, η σκυλίτσα Κική, προσπαθεί να τον ηρεμήσει, καθώς λυπάται την τρομαγμένη γάτα; Ο Άκης το βιολί του. Δεν ηρεμεί αν δεν τη διώξει.

    Το ίδιο και το βράδυ στον κήπο του σπιτιού του. Μιάου και νιάου διαρκώς και τα νεύρα του Άκη κουρέλια. Μέχρι και τους φίλους του τους σκύλους επιστράτευσε για το κυνήγι της ενοχλητικής γάτας.

    “Δεν ντρέπεστε να συμπεριφέρεστε έτσι στην καημένη τη γατούλα; Τα μικρά της δεν τα σκέφτεστε καθόλου;” τους μάλωσε η Κική. Ουπς! Μικρά; Ποια μικρά; Δεν τα είχαν δει καθόλου αυτά τα μικρά γατάκια κάτω από τον θάμνο.

    Το ίδιο βράδυ τα γατάκια εξαφανίζονται κι η γάτα τα αναζητεί. Πού είναι; Ο Άκης μάλλον δε συμμερίζεται την ανησυχία της.

    Έχει καλό υπόβαθρο η ιστορία και ο Αντούν Κρινγκς διαθέτει πάντα την αφηγηματική ικανότητα να στήνει καλοειπωμένες ιστορίες, η καθεμία από τις οποίες εστιάζει σε κάποιο ιδιαίτερο θέμα που εξιχνιάζεται μέσα από μια λιτή συνήθως ιστορία. Εδώ, ο Άκης, ενώ είναι ιδιαιτέρως εχθρικός προς τη γάτα, αλλάζει αίφνης όταν μαθαίνει ότι αυτή είναι μαμά και τα γατάκια της κρύβονται κάτω απο το θάμνο. Ένα κενό το έχει η ιστορία σε αυτό το σημείο καθώς ο Άκης δε λυπάται τη γάτα παρά μόνο όταν μαθαίνει πως είναι μαμά. Είναι ο οίκτος που γεννά στα σώψυχά σου η μάνα και τα μικρά της, η μητρότητα η ίδια; Αν το δεις από αυτήν την οπτική γωνία, της ακαριαίας αλλαγής που έχει η δύναμη της μητρότητας, το κενό καλύπτεται.

    Έτσι, μπορώ να το χαρακτηρίσω ως ένα βιβλίο για τη μητρότητα, τη μητέρα και τη σημασία της και κυρίως της δύναμης που ασκεί στον τρόπο σκέψης των άλλων η μάνα ως σύμβολο.

    Αντούν Κρινγκς. Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Άκης το σκυλάκι
    Συγγραφέας: Αντούν Κρινγκς
    Εικονογράφηση: Αντούν Κρινγκς
    Εκδόσεις: Παπαδόπουλος, Ιανουάριος 2016
    Απόδοση: Φίλιππος Μανδηλαράς
    Σελίδες: 32
    Μέγεθος: 19 Χ 19
    ISBN: 978-960-569-256-8

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular