More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΆρα η μηχανικός των άστρων, της Κομάλ Σινγκ (στον κόσμο της Google)

    Άρα η μηχανικός των άστρων, της Κομάλ Σινγκ (στον κόσμο της Google)

    Η μηχανικός της Google Komal Singh αποφάσισε να γράψε ένα βιβλίο για να φωτίσει τον θαυμαστό κόσμο της τεχνολογίας στο βλέμμα των παιδιών. Διαλέγοντας ένα κορίτσι ως ηρωίδα, για να εκπροσωπήσει το φύλο των γυναικών στον κόσμο της τεχνολογίας, την Άρα, η συγγραφέας μας φέρνει μέσα εκεί όπου δημιουργείται η τεχνολογία, διδάσκοντάς μας υπολογιστές, stem, καινοτομία, εξέλιξη, έτσι όπως αυτή τρέχει στα εργαστήρια του κολοσσού της Google, στο Innovation Plex της.

    Η Άρα συναντά κάποια προβλήματα. Ένα από αυτά είναι ότι θέλει να προγραμματίσει την βοηθό της, το ρομπότ Ντι-Ντι να μετρήσει τα άστρα. Μαζί της, πηγαίνει στο Innovation Plex της Google και συναντούν εργαζόμενες γυναίκες σε διάφορους τομείς. Όπως την Κρίπα που εργάζεται στο Κέντρο Δεδομένων περικυκλωμένη από χιλιάδες υπολογιστές, την Παρίσα που εργάζεται στο Εργαστήριο Ιδεών και επεξεργάζεται μεγάλα προβλήματα, την Νταϊάνα στα Γραφείο προγραμματισμού που ασχολείται με έναν παράξενο κώδικα, τη γλώσσα προγραμματισμού, τη Μαριάν στον χώρο X-Space που σχεδιάζει και επισκευάζει μηχανές. Θα καταφέρουν να τη βοηθήσουν να μετρήσει τα άστρα η Ντι-Ντι;

    Σίγουρα σας βεβαιώνουμε ότι θα σας δώσουν μια γενναία δόση τεχνολογίας με όρους και τομείς που αρχίζουν να κατεβαίνουν ολοένα πιο κάτω ηλικιακά. Μέχρι πρότινος έννοιες και λέξεις όπως αλγόριθμος, , κώδικας, γλώσσα προγραμματισμού, υπολογιστική ισχύς απασχολούσαν εφήβους που πάλευαν να δημιουργήσουν, να καινοτομήσουν ή απλά να κάνουν το κέφι τους. Με τα χρόνια, η ενασχόληση με τα βαθιά νερά της τεχνολογίας κατέβηκε στους προεφήβους και τις τελευταίες δύο τάξεις του δημοτικού, ενώ πλέον θα συναντήσεις παιδιά ήδη από 7-8 ετών να απασχολούνται σε τέτοιους τομείς.

    Το βιβλίο της Σινγκ προσπαθεί να εμφυσήσει στα παιδιά απαραίτητες αρετές για να επιβιώσεις και να δημιουργήσεις στον θαυμαστό χώρο της τεχνολογίας: πνεύμα συνεργασίας, πίστη, θάρρος, αποφασιστικότητα, δημιουργικότητα.

    Πίσω από τα ονόματα των τεσσάρων αυτών γυναικών κρύβονται ισάριθμες αληθινά πρόσωπα που έχουν διαπρέψει στη Γκουκλο, ήτοι οι Κρίπα Κρίσναν, Παρίσα Τάμπριζ, Νταϊάνα Τανγκ και Μαριάν Κρόουκ.

    Η συγγραφέας προσπαθεί να χρησιμοποιήσει απλή γλώσσα, να πει μερικά πράγματα δίχως να κάνει το βιβλίο ασφυκτικό σε έννοιες και να ισορροπήσει μεταξύ γνώσης και αξιών.

    Η εικονογράφηση είναι παιχνιδιάρικη. Τα αντικείμενα τεχνολογίας απεικονίζονται ιδιαιτέρως γοητευτικά. Οι μορφές είναι πιο ρεαλιστικές.

    Επισκεφθείτε τη διεύθυνση arastarengineer.com για δραστηριότητες και άλλα πολλά!

    Το Soundtrack του βιβλίου

    Come With Me (kashmir instrumental )- Puff Daddy

    Introducing Google Music

    Explosive-David Garrett

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Άρα η μηχανικός των άστρων
    Συγγραφέας: Κομάλ Σινγκ
    Εικονογράφηση: Ιπέκ Κόνακ
    Μετάφραση: Κώστας Καρανικολός
    Τίτλος πρωτοτύπου: Ara the star engineer
    Εκδόσεις: Κλειδάριθμος, Οκτώβριος 2020
    Σελίδες: 40
    Μέγεθος: 26 Χ 26
    ISBN: 978-960-461-976-4

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular