More
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_405x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΈκθεση: Γιατί οι Σούπερ Ήρωες είναι τόσο συχνά ορφανοί;

    Έκθεση: Γιατί οι Σούπερ Ήρωες είναι τόσο συχνά ορφανοί;

    Τι ωραίες εκθέσεις γίνονται σε κάποιες χώρες, ε;

    Superheroes, Orphans & Origins: 125 Years in Comics, ήτοι Σούπερ-Ήρωες, Ορφανά και Προέλευση: 125 χρόνια στα κόμικς είναι ο τίτλος της έκθεσης που έρχεται την Πρωταπριλιά (δεν είναι ψέμα) στο Μουσείο Foundling του Λονδίνου, ενός μουσείου που ιδρύθηκε το 1739 ως καταφύγιο εγκαταλελειμμένων παιδιών. Δε θα μπορούσε λοιπόν να σκεφτεί κανείς ιδανικότερο μέρος από ένα μουσείο παιδιών που μεγάλωσαν χωρίς γονείς για μια τέτοια έκθεση!

    Η ιδέα είναι “γιατί οι σούπερ-ήρωες είναι τόσο συχνά ορφανοί από γονείς”; Spider-Man, Batman, Superman, Black Panther είναι μερικοί μόνο από τους πλέον γνωστούς χαρακτήρες που έχασαν τους γονείς τους σε νεαρή ηλικία και μένουν με κάποιο μέλος της οικογένειας, κάποιον μη οικογενειακό ή μόνοι. Αυτό το αφηγηματικό μοτίβο του ορφανού παιδιού ήταν μια δοκιμασμένη συνταγή που έδειχνε στα μάτια των αναγνωστών πόσο εκτεθειμένος στον κίνδυνο και απροστάτευτος από κάποιον ενήλικα είναι αυτός ο ήρωας.

    “Εισέλθετε στον κόσμο των υπερηρώων σε αυτήν την πρώτη μεγάλη έκθεση για να εξερευνήσετε την αναπαράσταση νεογνών, ορφανών, υιοθετημένων και ανάδοχων παιδιών σε κόμικς, graphic novels και διαδοχικές τέχνες από όλο τον κόσμο”, είναι το κάλεσμα του μουσείου στο κοινό.

    Η έκθεση αυτή θα εξετάσει την προέλευση και τη δόμηση της ταυτότητας ορισμένων από τους δημοφιλέστερους χαρακτήρες των mainstream κόμικ, graphic novels και των λοιπών διαδοχικών τεχνών. Τι συνέβη στην υπόθεση του Spiderman του οποίου οι γονείς χάθηκαν σε αεροπορικό δυστύχημα; Στου Batman του οποίου οι γονείς σκοτώνονται σε μια ληστεία; Ή του Black Panther η μάνα του οποίου πεθαίνει στον τοκετό και ο πατέρας του σκοτώνεται;

    Ανάμεσα σε άλλα, στην έκθεση θα παρουσιαστούν εικόνες του Superman και του Batman από τις δεκαετίες του 1940 και του 1950, πρώιμα αντίγραφα του Black Panther, ειδικές εκδόσεις των X-Men από τις δεκαετίες του 1970 και του 1980, πρωτότυπα σχέδια από το Sunny, πολλοί χαρακτήρες από κόμικς παλιών εφημερίδων, ιαπωνικά Manga και πρωταγωνιστές από σύγχρονα graphic novel. Θα εκτεθούν, επίσης, ιστορικές εφημερίδες, πρωτότυπα έργα τέχνης και σύγχρονα ψηφιακά έργα, καθώς και παραδείγματα διεθνών κόμικς που σπάνια εκτίθενται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

    Η έκθεση Superheroes, Orphans & Origins έχει την προέλευσή της σε ένα προηγούμενο έργο που είχε αναθέσει το Μουσείο το 2014, όταν ο έμπειρος ποιητής και ερμηνευτής Lemn Sissay OBE δημιούργησε το Superman was a Foundling, ένα ποίημα τυπωμένο στους τοίχους του Στούντιο Μελέτης του Μουσείου.

    Info

    Superheroes, Orphans & Origins: 125 Years in Comics
    1 Απριλίου 2022 — 28 Αυγούστου 2022
    Μουσείο Foundling
    40 Brunswick Square
    London WC1N 1AZ

    RELATED ARTICLES

    Most Popular