More
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_405x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_405x150
    ΑρχικήELNIPLEX+ΑρθρογραφίαΈκκληση: Ανοίξτε τα βιβλιοπωλεία

    Έκκληση: Ανοίξτε τα βιβλιοπωλεία

    Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 προανήγγειλε το άνοιγμα των βιβλιοπωλείων στη “δεύτερη γραμμή”, μετά τα εποχικά μαγαζιά που ανοίγουν αυτή τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, και μαζί με τα ανθοπωλεία, τα παιχνιδάδικα και τα κομμωτήρια. Βέβαια δεν έδωσε συγκεκριμένη ημερομηνία, αλλά πιθανολογούμε ότι αυτό θα γίνει τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου ή στη χειρότερη στις 21 Δεκεμβρίου.

    Τα βιβλιοπωλεία έπρεπε να προστατευτούν ως είδος πρώτης ανάγκης. Σε περιόδους εγκλεισμού, τα βιβλία είναι είδος απαραίτητο για την ψυχική και συναισθηματική υγεία των πολιτών. Διαβάζουν τόσο πολλοί; Πιστεύετε ότι διαβάζουν τόσο λίγοι ώστε να κλείνουν έτσι μαζί με όλα τα μαγαζιά; Είναι δηλαδή το βιβλίο ένα απλό καταναλωτικό προϊόν; Στοιχίζεται τόσος κόσμος μέσα στα βιβλιοπωλεία ώστε να αποτελούν εστίες συνωστισμού;

    Είναι έκκληση όλων των αναγνωστών, των εργαζομένων στους εκδοτικούς οίκους και στα βιβλιοπωλεία, όλων των συγγραφέων και εικονογράφων, όλων των επιμελητών, μεταφραστών, όλων των χιλιάδων επαγγελματιών του χώρου του βιβλίου, όλων των εκδοτών. Ανοίξτε τα βιβλιοπωλεία όσο πιο σύντομα γίνεται.

    RELATED ARTICLES

    Most Popular