More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήELNIPLEX+Ίδρυση Αμιγούς Ελληνικού Νηπιαγωγείου στις Βρυξέλλες

    Ίδρυση Αμιγούς Ελληνικού Νηπιαγωγείου στις Βρυξέλλες

    Στο πλαίσιο συμμετοχής της στο Συμβούλιο Παιδείας, Νεότητας, Πολιτισμού & Αθλητισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Μερόπη Τζούφη είχε σειρά συναντήσεων στις Βρυξέλλες αναγγέλοντας μάλιστα και μια σημαντική είδηση.

    Η Υφυπουργός επισκέφθηκε το Αμιγές Ελληνικό Σχολείο Βρυξελλών «Κεστεκίδειο», όπου λειτουργούν Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο, καθώς και το Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας (ΤΕΓ) Schaerbeek, όπου συνομίλησε με μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

    Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο «Κεστεκίδειο», η κα Τζούφη ανήγγειλε την ίδρυση Αμιγούς Ελληνικού Νηπιαγωγείου, ώστε να διασφαλιστεί η πρόσβαση των παιδιών των Ελλήνων που μετεγκαθίστανται στην πόλη των Βρυξελλών, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Παράλληλα, διαπίστωσε τα σοβαρά προβλήματα των κτηριακών υποδομών του σχολικού συγκροτήματος, το οποίο αποτελεί παραχώρηση της Μητρόπολης Βελγίου.

    Στη συζήτηση που είχε με το εκπαιδευτικό προσωπικό, τέθηκαν ζητήματα που αφορούν στις αποσπάσεις, τη μεταφορά του εκπαιδευτικού υλικού, τα οδοιπορικά και την απώλεια της οργανικής θέσης. Η Υφυπουργός τόνισε πως η ουσιαστική στήριξη της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό αποτελεί προτεραιότητα και δεσμεύθηκε για την έγκαιρη απόσπαση εκπαιδευτικών ώστε η νέα σχολική χρονιά να ξεκινήσει ομαλά. Επίσης, επεσήμανε πως η πολιτική ηγεσία επεξεργάζεται την άρση συγκεκριμένων αντικινήτρων και ανέφερε πως στο επόμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας περιλαμβάνεται διάταξη, με την οποία προβλέπεται η διατήρηση της οργανικής θέσης.

    Πηγή είδησης: ΥΠΕΠΘ

    RELATED ARTICLES

    Most Popular