More
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_405x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_405x150
    ΑρχικήΧρυσές ΛίστεςΧΛ-2023Αντέλ η τρομερή: Όλα πάνε στραβά, του Κύριου Ταν (εικ.: Κυρία Πρίκλι)

    Αντέλ η τρομερή: Όλα πάνε στραβά, του Κύριου Ταν (εικ.: Κυρία Πρίκλι)

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 6+ (target 6-9) – Graphic novel για παιδιά

    Η σειρά της Αντέλ αριθμεί στη Γαλλία 18 βιβλία μέχρι στιγμής.

    Τρομερή σειρά κόμικς ξεκινά με μια απίθανη ηρωίδα που έχει χιούμορ αυθεντικό για μικρούς και μεγάλους.

    Περί τίνος πρόκειται

    Ποιους συμπαθώ: ΚΑΝΕΝΑΝ!
    Ποιους δεν συμπαθώ: ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.

    Ο Ζοφρουά θέλει να γίνει το αγόρι μου. Δεν το έχω αποφασίσει ακόμα. Αλλά νομίζω πως καλό είναι να έχω ένα αγόρι, γιατί έτσι θα ‘χω πάντα κάποιον του χεριού μου για να τον βασανίζω και να του αρέσει κι από πάνω!

    Ήδη από τα εισαγωγικά έχεις καταλάβει ότι θα ακολουθήσει ένα απίστευτο τρελοκομείο. Και αν δεις και τη φωτογραφία της τάξης που ακολουθεί την οποία υπογράφει ως “όλα τα βλαμμένα”, τα οποία τα χαρακτηρίζει με χειρόγραφες σημειώσεις πάνω στη φωτογραφία, όπως φλούφλης, πορδομηχανή, γλειφτρόνια κ.α., τότε έχεις πλήρη εικόνα. Ω, ναι! Ακόμα δεν έχουμε μπει καν στην ιστορία του πρώτου από τα δεκαοχτώ βιβλία της Αντέλ που έφεραν στα ελληνικά οι εκδόσεις Κλειδάριθμος σε μετάφραση της Πετρούλας Γαβριηλίδου.

    Αυτή η σπιρτόζα, μικρή κοκκινομάλλα, ένα διαολάκι σωστό δεν αφήνει σε ησυχία τίποτα, ούτε τη γάτα της την οποία υποβάλλει σε συνεχή πειράματα, ούτε τους γονείς της, ούτε εσάς τους ίδιους που θα παρακολουθήσετε τα απίθανα καμώματά της.

    Το χιούμορ της είναι πραγματικά εκπληκτικό, αυθεντικό, καθαρό, αιχμηρό, διεισδυτικό και αστείο σε μικρούς και μεγάλους. Οι μεγάλοι ορισμένες φορές θα θυμηθείτε τον τρομερό ΑΡΚΑ στα καλά του.

    Εστιάζοντας

    Ο Mr Tan, κατά κόσμον Antoine Dole, δημιούργησε τη μορφή της Αντέλ ήδη από τα δεκατέσσερά του χρόνια. Σήμερα, έχει κατακτήσει το αναγνωστικό κοινό σε Γαλλία και εξωτερικό και, διόλου τυπικά, λέμε ευτυχώς που οι εκδόσεις Κλειδάριθμος την έφεραν στην Ελλάδα. Όχι γιατί αποτελεί παγκόσμιο εκδοτικό φαινόμενο, με εκατομμύρια πωλήσεις, αυτά δεν μας λένε και πολλά. Αλλά γιατί εν προκειμένω αξίζει όλη την εμπορικότητα και αγάπη που έχει πετύχει.

    Η κεντρική ηρωίδα είναι τρομερή και φοβερή, τα κάνει όλα μπάχαλο, προκαλεί, γίνεται πειραχτήρι, αλλά την αγαπάς. Η εικονογράφος, Miss Prickly (Diane Lefeye), έχει μπει για τα καλά στο πετσί και της Αντέλ και των ιστοριών του Mr Tan αλλά και των ίδιων των αναγνωστών, ζωντανεύοντας με εκφραστικότητα και ζέση τις περιπέτειές της, ενώ η χημεία της με τον συγγραφέα είναι εξαιρετική.

    Θα γελάσετε πολύ, θα δείτε καταστάσεις σύγχρονης σχολικής και οικογενειακής τρέλας με τις οποίες μικροί και μεγάλοι θα ταυτιστείτε, ενώ ο αντιστερεοτυπικός της λόγος και η έξυπνη προσέγγιση σύγχρονων ζητημάτων με τη δύναμη λίγων λέξεων και κοφτών διαλόγων είναι ένα ακόμα bonus του βιβλίου.

    Όπως σημειώνει και ο Έλληνας εκδότης και συμφωνούμε απόλυτα, η Αντέλ είναι ιδανική περίπτωση βιβλίου για παιδιά νηπιαγωγείου και πρώτης δημοτικού που βρίσκονται είτε στην προσπάθεια αποκωδικοποίησης της γλώσσας, είτε έχουν μόλις ξεκινήσει να διαβάζουν.

    Αναμένουμε και άλλα βιβλία της τρομερής Αντέλ εντός του 2023.

    Θα αρέσει σίγουρα!

    Για αναγνώστες από 6 περίπου ετών.

    Εκδόσεις Κλειδάριθμος.

    Διακρίσεις

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Αντέλ η τρομερή: Όλα πάνε στραβά
    Σειρά: Tout ca finira mal (Mortelle Adele)
    Συγγραφέας: Mr. Tan
    Εικονογράφος: Miss Prickly
    Εκδόσεις: Κλειδάριθμος, Οκτώβριος 2022
    Μετάφραση: Πετρούλα Γαβριηλίδου
    Επιμέλεια: Κατερίνα Κορώνη
    Σελίδες: 96
    Μέγεθος: 16 Χ 20
    ISBN: 978-960-645-387-8

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular