More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΗμερολόγιο εξερεύνησης 4: Καταδίωξη στους αιώνιους πάγους, του Κρίστοφ Ντίτερτ και Μπγερν...

    Ημερολόγιο εξερεύνησης 4: Καταδίωξη στους αιώνιους πάγους, του Κρίστοφ Ντίτερτ και Μπγερν Μπέρεντς

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 8+ (target 8-12) – Λογοτεχνία για παιδιά

    Πρώτα πηδάς από το βράχο και μετά βγάζεις φτερά κατεβαίνοντας προς τα κάτω.
    Ray Bradbury

    Τέταρτο βιβλίο για την διαδραστική σειρά μυστηρίου Ημερολόγιο Εξερεύνησης που σας προτείνουμε να ανακαλύψουν τα παιδιά. Το ενδιαφέρον τους θα μείνει ψηλά.

    Περί τίνος πρόκειται

    Πάγος παντού. Ψέματα! Όχι και παντού! Υπάρχει και λίγο χιόνι που και που. Και παγοκρύσταλλοι στην οροφή. Πού; Στις σπηλιές των Τζάιν! Να συνδεθούμε λίγο;

    “Πολλούς αιώνες πριν, οι πρόγονοί μου εγκαταστάθιηκαν στον κόσμο των σπηλαίων, στα Ιμαλάια. Είχαν μόλις βρει ένα φάρμακο που μπορούσε να θεραπεύσει όλες τις ασθένειες. Όταν το έμαθαν αυτό οι άλλοι άνθρωποι, άρχισαν να καταδιώκουν τη φυλή μου. Από τότε οι Τζάιν κατοικούν εδώ κάτω, στις σπηλιές. Και είναι τόσο καλά κρυμμένοι, που ούτε εγώ δε βρίσκω τον δρόμο για να γυρίσω σπίτι μου”.

    Η ομάδα των μικρών εξερευνητών φτάνει στους Τζάιν και τους αιώνιους πάγους. Ο Τάσι, που μας ξεναγεί στα μυστικά μονοπάτια της φυλής του, εξοστρακίστηκε από τον κόσμο τους, τον κόσμο των σπηλαίων, καθώς παραβίασε τον βασικότερο κανόνα τους.

    “Εμείς οι Τζάιν σκουπίζουμε πριν από κάθε βήμα μας, για να μην πατήσουμε κατά λάθος κάποιο σκαθάρι, μυρμήγκι ή άλλο ζώο. Τα μέλη της φυλής μας δεν μπορούν ούτε να διανοηθούν ότι θα βλάψουν κάποιο ζωντανό ον. Αυτός, άλλωστε, ήταν και ο λόγος που με έδιωξαν. Παραβίασα τον σημαντικότερο κανόνα μας. Βέβαια είχα σοβαρό λόγο που το έκανα, αλλά και πάλι, αυτό δε φάνηκε να ενδιαφέρει καθόλου τους γηραιότερους της φυλής. Για τιμωρία, λοιπόν, με εξόρισαν στον έξω κόσμο, πράγματα στ’ αλήθεια επώδυνο! Δεν μου επιτρέπεται να επιστρέψω παρά μόνο όταν θα έχω αποκαταστήσω την τιμή μου”.

    Τώρα πρέπει να ακολουθήσει το μυστικό μονοπάτι των Τζάιν όπου όμως οι κίνδυνοι είναι αμέτρητοι. Βέβαια, μπορούμε να τον βοηθήσουμε εμείς, καθώς έχει στα χέρια του το ημερολόγιο που του άφησε ο παππούς του και φύλαρχος των Τζάιν, καθώς έφευγε. “Το μυστικό μονοπάτι των Τζάιν” είναι ο τίτλος του και… βρίσκεται κολλημένο στο εσώφυλλο του βιβλίου που θα κρατήσετε στα χέρια σας. Έχετε τη δύναμη να βοηθήσετε μαζί με τους μικρούς εξερευνητές τον Τάσι να εξιλεωθεί και να επιστρέψει. Θα τα καταφέρετε;

    Εστιάζοντας

    Αυτή η πρωτότυπη σειρά εξακολουθεί να μας αρέσει πολύ και να θεωρούμε ότι αξίζει να βρίσκεται στις βιβλιοθήκες σας. Τα διαδραστικά στοιχεία που βρίσκονται στο ενσωματωμένο  στο τέλος του βιβλίου ημερολόγιο αλλά και σε άλλα σημεία του, οι γρίφοι και τα ερωτήματα που τίθενται δημιουργούν μια μυστηριώδη, εξερευνητική, κατασκοπευτική ατμόσφαιρα, η οποία, με την ικανοποιητική πλοκή, τον ρυθμό στην αφήγηση και διάφορα ιστορικά και γεωφυσικά στοιχεία που προστίθενται συνθέτουν μια πολύ ενδιαφέρουσα περιπέτεια που απολαμβάνεις καθώς συμμετέχεις στο προχώρημα και την επίλυση των μυστηρίων.

    Ουσιαστικά, το γεγονός ότι ο αναγνώστης γίνεται μέρος της λύσης της ιστορίας, τον κινητοποιεί, τον ενεργοποιεί και τον κάνει μέλος της ομάδας των εξερευνητών, ανεβάζοντας την αγωνία κατακόρυφα. Αυτή η συνεχής διέγερση που νιώθει ο αναγνώστης από την αρχή σχεδόν της ιστορίας, καθώς οι δημιουργοί πολύ γρήγορα εκκινούν την πλοκή κάθε βιβλίου, είναι άκρως ενδιαφέρουσα για αυτό το είδος των περιπετειών μυστηρίου.

    Η εικονογράφηση βοηθά πολύ στην οπτική έκταση των όσων διαβάζεις, ξεκουράζοντας το μυαλό.

    Μετάφραση της Μαρίας Μαντή.

    Για αναγνώστες από 8 περίπου ετών.

    Εκδόσεις Μεταίχμιο.

    Απόσπασμα

    Διαβάστε απόσπασμα εδώ

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Ημερολόγιο εξερεύνησης 4: Καταδίωξη στους αιώνιους πάγους
    Τίτλος πρωτοτύπου: Explorer Team, Gefangen zwischen Feuer und Lava
    Συγγραφέας: Christoph Dittert, Bjorn Berenz
    Εικονογράφος: Philipp Ach
    Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Ιούνιος 2022
    Μετάφραση: Μαρία Μαντή
    Διορθώσεις: Ιωάννα Ανδρέου
    Προσαρμ. εξωφύλλου: Γιώργος Παναρετάκης
    Σελίδες: 160
    Μέγεθος: 14 Χ 20,5
    ISBN: 978-618-03-2958-2

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular