More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΑν θες να πας ταξίδι στο φεγγάρι, της Αργυρώς Πιπίνη (εικ.: Εριφύλη...

    Αν θες να πας ταξίδι στο φεγγάρι, της Αργυρώς Πιπίνη (εικ.: Εριφύλη Αράπογλου)

    Αν θες να ταξιδέψεις μακριά, ψηλά στα σύννεφα, να δεις χώρες αλαργινές και μέρη που δεν τα ‘χει ούτε ο χάρτης. Αν θες να κουρσέψεις κάστρα, να συναντήσεις δράκους, να ανέβεις σε έναν φάρο, να φτάσεις μέχρι το φεγγάρι.

    Είναι κάπως εύκολο να συμβεί. Πιο εύκολο απ’ όσο σου μοιάζει τούτη τη στιγμή. Δε χρειάζεται να βγάλεις κάποιο εισιτήριο ή διαβατήριο, δε χρειάζεται να κάνεις παράξενα έξοδα ή να έχεις δυνατότητες τρανές. Δε χρειάζεται καν να πάρεις πλοίο.

    Σου ‘χω μια λύση πιο απλή: πάρε ένα βιβλίο. Αγόρασέ το, δανείσου το, ανακάλυψέ το. Είναι απολύτως εξακριβωμένο- όλοι οι ταξιδιωτικοί πράκτορες το βεβαιώνουν- πως τον κόσμο όλον θα γυρίσεις, αυτόν που βλέπεις στις ειδήσεις και άλλον τόσο, όσον ζητήσεις.

    Δεκαέξι σελίδες και κάποιες λιγοστές αράδες έφταναν στην Αργυρώ Πιπίνη για να φτιάξει έναν βιβλιοφιλικό ύμνο, από εκείνους που εγκωμιάζουν μια ξεκάθαρη πραγματικότητα και δεν αβαντάρουν προβοκατόρικα ένα άφεγγο φεγγάρι.

    Λιτό, ονειροπόλο, ταξιδιάρικο, ένα χρυσαφένιο “τόσο όσο” που διαβάζεται για καληνύχτα, για καλημέρα, για καλησπέρα, για κάθε καλή σου στιγμή στο δρόμο που περπατάς. Σε πολύ μικρούς, σε μεγαλύτερους, σε όλους.

    Καθώς δεν έχω βαθιές εικαστικές γνώσεις, τέτοιες που να μου επιτρέπουν να μιλώ με μπλαζέ βεβαιότητες, θα χρησιμοποιήσω για νιοστή φορά την άδολη ματιά του βιβλιόφιλου/αναγνώστη για να πω ότι η εικονογραφική προσέγγιση της Εριφύλης Αράπογλου κόσμησε απέριττα το βλέμμα μου καθώς αυτό περιδιάβαινε στο κείμενο. Χωρίς μορφές, με ελάχιστα αντικείμενα, αλλά με χρώματα, γεωμετρικά και φράκταλ σχήματα που μπερδεύτηκαν μεταξύ τους φτιάχνοντας με σκλαβωτική φινέτσα έναν κόσμο που θες να συναντάς συχνά μπροστά σου.

    Να το πάρετε. Έχει το μέγεθος μιας παλάμης και κοστίζει όσο δυο εισιτήρια μετρό με τα οποία φτάνεις βία μέχρι αεροδρόμιο. Από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Αν θες να πας ταξίδι στο φεγγάρι
    Συγγραφέας: Αργυρώ Πιπίνη
    Εικονογράφηση: Εριφύλη Αράπογλου
    Εκδόσεις: Καλειδοσκόπιο, 2016
    Σελίδες: 16
    Μέγεθος: 16 Χ 11,5
    ISBN: 978-960-471-111-6

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular