More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΑρσέν και Φαντομά, των Κυριάκου Αθανασιάδη και Κίκας Τσιλιγγερίδου (εικ.: Ναταλία Καπατσούλια)

    Αρσέν και Φαντομά, των Κυριάκου Αθανασιάδη και Κίκας Τσιλιγγερίδου (εικ.: Ναταλία Καπατσούλια)

    Ο Αρσέν, ένας σκύλος Παγκ και η Φαντομά, μια γάτα Περσίας, έχουν ένα γραφέιο ιδιωτικών ερευνών. Ιδιωτικότατων για την ακρίβεια. Και για ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια, ο Αρσέν είναι ο ντετέκτιβ και η Φαντομά είναι η γραμματέας του και συμπτωματικά είναι και αδερφή του. Βέβαια η Φαντομά παίρνει συχνά μέρος στις υποθέσεις που ερευνά ο Αρσέν και οι δυο τους έχουν γίνει ο φόβος κι ο τρόμος των μοχθηρών της γειτονιάς τους! Για την ακρίβεια ήταν και οι μοναδικοί σε όλη τη γειτονιά που έκαναν αυτήν τη δουλειά καθώς ο άλλος που υπήρχε γέρασε και βγήκε στη σύνταξη.

    Ο Αρσέν και η Φαντομά απολάμβαναν τις δάφνες της επιτυχίας τους. Η ανενόχλητη φήμη τους θα ενοχληθεί βαθύτατα όταν μετακομίζει στη γειτονιά ένα τεράστιο αγγλικό μπουλντόγκ, ο Τσουμπάκα, που αρχίζει να διαδίδει δεξιά κι αριστέρα ότι είναι ο πιο ξακουστός ντετέκτιβ του κόσμου. Και οι δουλειές του Αρσέν και της Φαντομά απειλείται με… φούντο! Αλλά δεν τον ξέρετε καλά τον Αρσέν (και λογικό είναι αφού αυτό είναι το πρώτο βιβλίο στο οποίο πρωταγωνιστεί)! Δε θα το αφήσει έτσι αυτό! Θα κυνηγήσει τη φήμη του Τσουμπάκα και θα κάνει ο,τι περνά από το χέρι του για να κρατήσει το κύρος του ψηλά. Και η χρυσή ευκαιρία είναι η απαγωγή της Φεράντε, του παπαγάλου του τυροπιτάδικου της γωνίας. Όμως, την υπόθεση πρόλαβε να αναλάβει το γραφείο του Τσουμπάκα. Και τότε τα πράγματα περιπλέκονται… εντελώς! Θα τα καταφέρουν ο Αρσέν και η Φαντομά να βρουν τι κρύβεται πίσω από αυτήν την διπλή υπόθεση που τους απασχολεί και να σώσουν τη φήμη του γραφείου τους;

    Νέα σειρά από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος με ιστορίες μυστηρίου και γρίφων για παιδιά 8-11 ετών από τον Κυριάκο Αθανασιάδη και την Κίκα Τσιλιγγερίδου. Χρησιμοποιώντας τα βασικά συστατικά της αστυνομικής λογοτεχνίας για παιδιά, οι δυο συγγραφείς δημιουργούν ένα δίδυμο ντετέκτιβ που επιλύει με ικανοποιητική πλοκή την πρώτη του υπόθεση.

    Η εικονογράφηση με ασπρόμαυρα σκίτσα είναι της Ναταλίας Καπατσούλια.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Το μυστήριο του εξαφανισμένου παπαγάλου
    Σειρά: Αρσέν & Φαντομά, Γραφείο Ιδιωτικότατων Ερευνών
    Συγγραφέας: Κυριάκος Αθανασιάδης, Κίκα Τσιλιγγερίδου
    Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια
    Εκδόσεις: Παπαδόπουλος, Οκτώβριος 2017
    Επιμέλεια-Διόρθωση: Μάνος Μπονάνος
    Σελίδες: 96
    Μέγεθος: 14,5 Χ 20,5
    ISBN: 978-960-569-743-3
    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular