More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΒιβλιοανταλλαγές: “Χάρισε ένα βιβλίο, δυνάμωσε το φως!” από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Παιδικού...

    Βιβλιοανταλλαγές: “Χάρισε ένα βιβλίο, δυνάμωσε το φως!” από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Παιδικού Νεανικού Βιβλίου και τη Δημοτική βιβλιοθήκη Στροβόλου

    Στις 21 Δεκεμβρίου με εκδήλωση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Στροβόλου χαρίσαμε βιβλία και κηρύξαμε την έναρξη παγκύπριας εκστρατείας για προώθηση της φιλαναγνωσίας!, αναφέρει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Παιδικού και Νεανικού Βιβλίου στον επίσημο ιστότοπό του.

    «Αγόρασε το αγαπημένο σου βιβλίο για να το χαρίσεις σε κάποιον και να βοηθήσεις να δυναμώσει το φως» ήταν το μήνυμα εκδήλωσης που οργανώθηκε από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Παιδικού Νεανικού Βιβλίου και τη Δημοτική βιβλιοθήκη Στροβόλου, υπό την αιγίδα της Υφυπουργού Πολιτισμού Δρ Λίνας Κασσιανίδου.

    Η εκδήλωση, αφορούσε σε μια συνάντηση ανταλλαγής βιβλίων.

    Την εκδήλωση χαιρέτισε η Υφυπουργός Πολιτισμού Δρ Βασιλική Κασσιανίδου ο Δήμαρχος Στροβόλου κ. Ανδρέας Παπαχαραλάμπους και η Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού Νεανικού Βιβλίου κ. Έλενα Περικλέους.

     

    Το πλαίσιο εκστρατείας.

    Στο πλαίσιο της εν λόγω εκστρατείας, που διεξάγεται σε Κύπρο και Ελλάδα, κάτω από την πρωτοβουλία του ELNIPLEX για την προώθηση της φιλαναγνωσίας, στόχος είναι να καθιερωθεί η 21η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, που είναι μέρα του χειμερινού ηλιοστασίου για το βόρειο ημισφαίριο και η μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου, ως ΗΜΕΡΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΒΙΒΛΙΩΝ με τους αγαπημένους μας, τους φίλους μας, τους μαθητές μας, τα παιδιά μας.

    «Αγόρασε ένα βιβλίο. Αντάλλαξε ένα βιβλίο. Δανείσου ένα βιβλίο. Δάνεισε ένα βιβλίο. Χάρισε ένα βιβλίο. Δυνάμωσε το φως σε νου και καρδιά με τα βιβλία!»

    Στα πρότυπα του σπουδαίου Ισλανδικού εθίμου Jolabokaflod, της Χριστουγεννιάτικης Βιβλιοπλημμύρας, όπου εδώ και 80 περίπου χρόνια όλοι σχεδόν οι Ισλανδοί αγοράζουν, ανταλλάσσουν και διαβάζουν βιβλία την παραμονή των Χριστουγέννων, αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία να καθιερωθεί και στην Ελλάδα και στην Κύπρο μια τέτοια ημέρα που θα υψώσει τη φιλαναγνωσία ως τον ουρανό!

    Προσκαλούμε άπαντες να αγκαλιάσουν αυτήν την πρωτοβουλία και να συνταχθούν με το μεγάλο φως που έρχεται. Nα συνταχθούν με αυτήν τη μεγάλη κινητοποίηση για να γεμίσουμε όλοι τον ουρανό με το φως των βιβλίων.

    Η αφίσα της εκστρατείας φέρει την υπογραφή της διακεκριμένης εικαστικού και εικονογράφου Φωτεινής Στεφανίδη.

    Την εκστρατεία στηρίζουν:

    O ΚΣΠΝΒ (Κυπριακός Σύνδεσμος Παιδικού Νεανικού Βιβλίου), Ο Δήμος Στροβόλου, Ο Δήμος Λιβαδιών,  Ο Όμιλος Φίλων Δημοτικής Βιβλιοθήκης Στροβόλου, η ΠΟΕΔ, η Παγκύπρια Οργάνωση Προώθησης Γραμματισμού, η Ένωση Λογοτεχνών Κύπρου, η ΚΕΒΕΠ (Κυπριακή Ένωση Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης), τα βιβλιοπωλεία Πάργα και πολλοί άλλοι φορείς. (Χορηγός Επικοινωνίας η Read Library)

    Χάρισε ένα βιβλίο, δυνάμωσε το φως!

    RELATED ARTICLES

    Most Popular