More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΓιορτή παιδικού βιβλίου 2014: Σκυταλοδρομία δημιουργίας παραμυθιού

    Γιορτή παιδικού βιβλίου 2014: Σκυταλοδρομία δημιουργίας παραμυθιού

      Γράφει η Μαρία Τρύφων
      Νηπιαγωγός  του 9ου Νηπ. Π.Φαλήρου

    Για 2η χρονιά, συνεχίζεται η  συνεργασία μου, που έγινε φιλία και εκτίμηση, με δύο πολύ ενδιαφέροντες ανθρώπους, την Μαρία Μηλαίτη και την Αγγελική Μαστρομιχαλάκη. Συνεργασία που οδηγεί ξανά, σε δράσεις που ενώνουν την τοπική κοινωνία, τα Δημοτικά σχολεία και τα Νηπιαγωγεία του Π.Φαλήρου. Είναι μεγάλη χαρά να βλέπεις μια ιδέα να αγκαλιάζεται από συναδέλφους, γονείς και προπάντων από τα παιδιά! Οι λέξεις κλειδιά φέτος είναι, όπως και στο μήνυμα της IBBY «η φαντασία» και «ο αναγνώστης». Τι δύναμη που έχουν αυτά τα δύο στοιχεία όταν συνδυάζονται! Είναι ευλογία, που στο Νηπιαγωγείο, παρ’ όλες τις αντίξοες συνθήκες, εξακολουθούμε και δουλεύουμε με την αστείρευτη φαντασία των παιδιών.  Τι καλύτερος τρόπος να την χρησιμοποιήσουν, μέσα από τα ταξίδια τους στα βιβλία.
    Ήρθε λοιπόν πάλι ο καιρός για να γιορτάσουμε και  φέτος, όλοι μαζί το παιδικό βιβλίο!
    Αυτήν την φορά στο Π.Φάληρο συμβαίνει, κάτι φοβερό και μαγικό μαζί! Τα βιβλία κινδυνεύουν! Κάνοντας την αρχή του παραμυθιού, ο συγγραφέας Βαγγέλης Ηλιόπουλος, ξεκίνησε η ιστορία του Βιβλιοφάγου Δράκου, που ταξιδεύει από σχολείο σε σχολείο! Τα παιδιά των Δημοτικών σχολείων γράφουν και τα παιδιά των Νηπιαγωγείων εικονογραφούν. Τα κείμενα ταξιδεύουν από υπολογιστή σε υπολογιστή και οι ζωγραφιές από χέρι σε χέρι! Γράφουμε τρόπους και ζωγραφίζουμε ιδέες, για να πείσουμε το Δράκο, να μην φάει άλλα βιβλία! Βασιλιάδες, πριγκίπισσες, κάτοικοι του βασιλείου, όλοι είναι εκεί! Η φαντασία πρωτοστατεί και κυριεύει τα παιδιά. Το τέλος, ακόμη άγνωστο. Όταν η Σκυταλοδρομία τελειώσει και το παραμύθι ολοκληρωθεί, θα παρουσιαστεί, στους δημιουργούς του, στα παιδιά δηλαδή, με κάθε επισημότητα! Θα ετοιμάσουμε πάλι μια γιορτή, για το δικό μας βιβλίο, την δική μας ιστορία, στις 9 Απριλίου, 6.30 μ.μ. στον Πολυχώρο του Δημαρχείου Π.Φαλήρου.
    Σας περιμένουμε με χαρά, να ακούσετε τις ιδέες μας, να δείτε τις ζωγραφιές μας, να απολαύσετε την ιστορία ΜΑΣ! 
    Η οργανωτική επιτροπή
    Μαρία Μηλαίτη
    Αγγελική Μαστρομιχαλάκη
    Μαρία Τρύφων

    Το σχόλιο του elniplex
    Είναι χαρά να βλέπεις να υλοποιούνται τέτοιες δράσεις, με μεράκι, ενθουσιασμό και αγάπη για το βιβλίο, αλλά κυρίως για τα παιδιά!
    Σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία και φέτος!

    προσκληση 2014 γιορτη παιδικου βιβλιου

    προγραμμα 2014

    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Νηπιαγωγός Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Υπεύθυνη βιβλίου. Γράφει στο elniplex όποτε έχει κάτι καλό να πει. mpirmpili.maria@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular