More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΓράφω-σβήνω: Φροντίζω τον εαυτό μου & Συναισθήματα (Σειρά: Μεγαλώνω και μαθαίνω)

    Γράφω-σβήνω: Φροντίζω τον εαυτό μου & Συναισθήματα (Σειρά: Μεγαλώνω και μαθαίνω)

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 4+ (target 5-7) – Εικονογραφημένο βιβλίο γνώσεων για παιδιά

    Write and Wipe ή Write and Erase Books: βιβλία με τη λογική γράφω και σβήνω, τα οποία συνοδεύονται από ειδικό μαρκαδόρο και γόμα ή σφουγγαράκι και ειδικές σελίδες.

    Δύο βιβλία δραστηριοτήτων νέας γενιάς με μαρκαδόρο και σφουγγαράκι για γράψε σβήσε ασκήσεις.

    Περί τίνος πρόκειται

    Πρόκειται για βιβλία διπλής πλαστικοποίησης (double lamination) με γυαλιστερές εσωτερικές σελίδες, όπως συνηθίζεται σε ένα εξώφυλλο. Όταν όμως η διπλή πλαστικοποίηση προστίθεται στις εσωτερικές σελίδες ενός βιβλίου, δημιουργεί σε κάθε σελίδα μια επιφάνεια που μπορεί εύκολα να γραφτεί και να σκουπιστεί για επαναλαμβανόμενη χρήση.

    Έτσι λοιπόν, με ένα ειδικό μαρκαδοράκι με ένθετη τριγωνική λαβή που βοηθά πολύ στο κράτημα του και με μικρό σφουγγαράκι στο καπάκι του μπορείτε να γράψετε και να σβήσετε άπειρες φορές χρησιμοποιώντας ξανά και ξανά την ίδια σελίδα∙ για πειραματισμό, για αυτοδιόρθωση. Παρακαλώ μην διορθώνετε συνεχώς τα παιδιά. Ωθήστε τα να βρίσκουν τον δρόμο της διόρθωσης μόνα τους. Έτσι η μάθησή τους θα εγκαθιδρυθεί και θα τους είναι ευχάριστη.

    Τα δύο βιβλία εστιάζουν στα συναισθήματα και τη φροντίδα του εαυτού μας. Μέσα από ερωτήματα, ασκήσεις γραφής, κρίσης, παρατηρητικότητας, αξιολόγησης και αυτεπίγνωσης, αντιστοίχησης, γρίφους, κλασικά παιχνίδια (π.χ. λαβύρινθοι), γίνεται μια αξιόλογη προσπάθεια να γνωρίσει το παιδί τα συναισθήματά του, να τα αξιολογήσει, να τα διαχειριστεί, να καταλάβει τα χαρακτηριστικά τους, ενώ στην ίδια λογική κινείται η γνωριμία του εαυτού.

    Εστιάζοντας

    Η σημασία της αναγνώρισης και της διάκρισης των συναισθημάτων μας, του ελέγχου τους, της αποδοχής τους είναι θεμελιώδης. Όσο θεμελιώδης είναι η γνωριμία και η αποδοχή του εαυτού μας, της πρώτης και σημαντικότερης ψηφίδας του κόσμου.

    Τα δύο βιβλία των εκδόσεων Susaeta είναι φτιαγμένα με τέτοιον τρόπο ώστε να μην τιμωρούν το λάθος, να δέχονται την προσπάθεια, τη δοκιμή, την επαλήθευση ή την αυτοδιόρθωση.

    Αρκετές από τις δραστηριότητες και ασκήσεις έχουν μια πρωτοτυπία, ενώ μας άρεσε που αρκετές από αυτές έχουν ανοιχτό χαρακτήρα και δεν περιορίζουν το παιδί στη μία απάντηση.

    Πειραματιστείτε.

    Δεν είναι κατάλληλο για παιδιά πριν τα 3,5 έτη τους. Από εκεί και πέρα υπάρχουν διαβαθμισμένες ασκήσεις και ερωτήματα από 4-4,5 ετών μέχρι και 6,5-7 περίπου. Με καθοδήγηση ενήλικα κατάλληλο για προσχολική ηλικία (νηπιαγωγείο). Χωρίς καθοδήγηση για Α’ και Β’ δημοτικού.

    Εκδόσεις Susaeta.

    Απόσπασμα

    Διαβάστε απόσπασμα εδώ και εδώ

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Γράφω-σβήνω: Φροντίζω τον εαυτό μου
    Γράφω-σβήνω: Συναισθήματα
    Σειρά: Μεγαλώνω και μαθαίνω
    Εκδόσεις: Susaeta, Ιανουάριος 2022
    Μετάφραση: Αντωνία Νικόλη
    Σελιδοποίηση: Νάνσυ Τζαννή
    Σελίδες: 26
    Μέγεθος: 21 Χ 27
    ISBN: 978-960-617-628-9
    978-960-617-627-2

     

    RELATED ARTICLES

    Most Popular