More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΔιάκριση για την εικονογράφο Ρένια Μεταλληνού στα διεθνή βραβεία Hiii illustration Awards

    Διάκριση για την εικονογράφο Ρένια Μεταλληνού στα διεθνή βραβεία Hiii illustration Awards

    Η εικονογράφηση της Ρένιας Μεταλληνού για το βιβλίο Μέλη και Μελέκ, της Βάνας Μαυρίδου που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα μπήκε στην λίστα των διακριθέντων εικονογραφήσεων στην κατηγορία των παιδικών βιβλίων (Childrens Books) των διεθνών βραβείων Hiii illustration Awards, που γίνονται κάθε χρόνο στην Κίνα, ούσα μία από τις 37 δουλειές που ξεχώρισαν στην κατηγορία της παγκοσμίως!

    Τα Hiii Illustration απευθύνονται σε όλους τους εικονογράφους, δημιουργικούς επαγγελματίες και φορείς, με στόχο να ανακαλύψουν και να επιβραβεύσουν εξαιρετικά ταλέντα και έργα εικονογράφησης από όλο τον κόσμο, σε μια προσπάθεια να προωθήσει την παγκόσμια ανάπτυξη της εικονογράφησης.

    Ο διαγωνισμός έχει τέσσερις κατηγορίες:

    A-Commercial,
    B-Publishing,
    C-Children’s Book και
    D-Uncommissioned.

    Κάθε εικονογράφος μπορεί να υποβάλει έως και 10 συμμετοχές. Μετά από εννέα χρόνια, οι Διεθνείς Διαγωνισμοί Εικονογράφησης Hiii έχουν γίνει ένας από τους μεγαλύτερους και πιο σημαντικούς διαγωνισμούς εικονογράφησης που τιμήθηκε με την καλύτερη ποιότητα έργων στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και ακόμη και σε ολόκληρο τον κόσμο.

    Συνολικά φέτος ελήφθησαν 4.306 συμμετοχές από περισσότερες από 60 χώρες και μετά από τρεις γύρους αυστηρής αξιολόγησης, οι 578 (13,4%) από αυτές μπήκαν στη λίστα και οι 185, ήτοι μόλις το 4,2% βραβεύτηκαν. Εκεί βρέθηκε και το βιβλίο Μέλη και Μελέκ.

    Σημαντική στιγμή το Μεγάλο Βραβείο Κριτικής Επιτροπής που έλαβε στην πρώτη κατηγορία (Commercial) το Faze Design Studio από την Ελλάδα (με έδρα την Αθήνα) με το πρότζεκτ “Brewtiful – Searching for Hop”.

    Επίσης εισήλθαν στη λίστα των διακριθέντων η Ελένη Μουστάκα με το Mantamados Trails και το Faze Design Studio με άλλα τέσσερα πρότζεκτ: “Brewtiful – Dari Dari”, “BrewtifulRabbit Hole”, “Dascai” και “L’avventura”.

    Διαβάστε

    Μέλη και Μελέκ, της Βάνας Μαυρίδου (εικ.: Ρένια Μεταλληνού)

    RELATED ARTICLES

    Most Popular