More
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_405x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΔεν ισχύει η εξάντληση της Μεγάλης Χίμαιρας του Μ. Καραγάτση λόγω Παπακαλιάτη...

    Δεν ισχύει η εξάντληση της Μεγάλης Χίμαιρας του Μ. Καραγάτση λόγω Παπακαλιάτη και Μαέστρου

    Το ELNIPLEX διερεύνησε το θέμα και επιβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει θέμα εξάντλησης των αντιτύπων του εμβληματικού βιβλίου του Μ. ΚαραγάτσηΗ Μεγάλη Χίμαιρα” λόγω της εμφάνισης του βιβλίου στη δημοφιλή σειρά του Mega “Μαέστρο” του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, όπως διακινείται από χθες στα social media εκτενώς. Το βιβλίο ήταν, είναι και θα είναι ένα διαχρονικό best seller που μεταφέρει τη δημοτικότητα και την αξία του από γενιά σε γενιά και από χείλη σε χείλη.

    Η παρουσία του σε μια δημοφιλή σειρά προφανώς και βοήθησε την εμπορικότητά του, αλλά δεν ευσταθούν σε καμία περίπτωση ούτε η εξάντληση του βιβλίου και η άμεση ανατύπωσή του ούτε τίποτε άλλο.

    Αυτά για να μη διαδίδουμε fake news.

    Ωραία σημείωση παρεμπιπτόντως: το βιβλίο ονομάζεται «Η Μεγάλη Χίμαιρα» καθώς τη δεκαετία του 1930, όταν κυκλοφόρησε πρώτη φορά η νουβέλα του Μ. Καραγάτση λεγόταν «Χίμαιρα». Σχεδόν δύο δεκαετίες αργότερα, ξαναγράφτηκε και κυκλοφόρησε ως μυθιστόρημα, βάζοντας μπροστά το επίθετο «Μεγάλη» για να ξεχωρίζει από την προηγούμενη, μικρότερη έκδοσή του.

    Info

    «Η μεγάλη χίμαιρα» είναι ένα λεπτομερές ψυχογράφημα. Ο συγγραφέας καταπιάνεται με έναν γυναικείο χαρακτήρα και τον αναλύει συστηματικά. Είναι η ιστορία της Μαρίνας, μιας νεαρής Γαλλίδας που ερωτεύεται, παντρεύεται κι ακολουθεί τον άνδρα της στη Σύρα, στο πατρικό σπίτι της Επισκοπής.

    Εκεί ζει κάτω από τον βαρύ, αποδοκιμαστικό ίσκιο της πεθεράς της. Καθώς η Μαρίνα συνδέει την τύχη της με τα βαπόρια του άνδρα της, κάθε ψυχική της αναταραχή έχει περίεργες συνέπειες πάνω στη ζωή τους. Όταν έρχεται η οικονομική καταστροφή που είναι συνδεδεμένη με την ψυχική φθορά της ηρωίδας, τότε όλα μπαίνουν στον φαύλο κύκλο του έρωτα και του θανάτου.

    Δείτε το στην Εστία εδώ

    RELATED ARTICLES

    Most Popular