More
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_405x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΔυσαρέσκεια της Μαρίνας Γιώτη για αντιγραφή του Γέτι στο εξωτερικό

    Δυσαρέσκεια της Μαρίνας Γιώτη για αντιγραφή του Γέτι στο εξωτερικό

    Την έντονη δυσαρέσκειά της εξέφρασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook η δημοφιλής συγγραφέας παιδικών βιβλίων Μαρίνα Γιώτη. Ο λόγος δεν είναι άλλος από την αντιγραφή ήδη από τον τίτλο που φαίνεται να έχει γίνει στο βιβλίο της Γέτι- Η δύναμη του ακόμη, από παιδικό βιβλίο που κυκλοφόρησε από imprint μεγάλου εκδότη των Η.Π.Α, σχεδόν τρία χρόνια μετά το δικό της

    Οι νομικές διαδικασίες έχουν κινηθεί, ωστόσο εκείνο που έχει ενδιαφέρον είναι αυτό που επισημαίνει και η ίδια η δημιουργός και έχουμε επισημάνει πολλές φορές από εδώ∙ ότι υπάρχουν ελληνικά βιβλία τα οποία μπορούν να σταθούν με αξιοπρέπεια στη διεθνή αγορά, φτάνει να υποστηριχθούν έμπρακτα, συλλογικά και με υπευθυνότητα.

    marina gioti yeti

    Το Γέτι της Μαρίνας Γιώτη, κατά τη γνώμη μας, το καλύτερο βιβλίο της, αξιοποιεί τη θεωρία Growth Mindset, που αντιπαρατίθεται ανοιχτά στην κλειστή και κυρίαρχη τον περασμένο αιώνα Fixed Mindset και επισημαίνει την αέναη εξέλιξη του εγκεφάλου, του τρόπου σκέψης και άρα των δυνατοτήτων μας. Πρόκειται για μια σύγχρονη προσέγγιση και στάση ζωής, καθώς βλέπει κάθε πρόκληση ως μια ευκαιρία για νοητική εκγύμναση. Η αποτυχία δεν είναι απόδειξη αποτυχίας ή αδυναμίας αλλά ευκαιρία για νέα προσπάθεια και ανάπτυξη διαφορετικών δυνατοτήτων.

    Η λέξη “ακόμη” ως χρονικός προσδιορισμός έχει μια απίστευτη δύναμη. Η συγγραφέας και εικονογράφος Μαρίνα Γιώτη, μυημένη στη μαγεία της σαγηνευτικής αυτής λέξης και της θεωρίας Growth Mindset της Carol Dweck, δημιούργησε μια ιστορία που ουσιαστικά αποτελεί ένα σύγχρονο εγχειρίδιο αυτοβελτίωσης και προσέγγισης της μάθησης, της “αποτυχίας” και εν τέλει της ίδιας της ζωής.

    Διαβάστε εδώ περισσότερα στην κριτική του ELNIPLEX για το βιβλίο που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα.

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular