More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΑτζένταΕπιμορφώσειςΔωρεάν σεμινάριο για τις μεθόδους αφήγησης ως εργαλείο για την προώθηση της...

    Δωρεάν σεμινάριο για τις μεθόδους αφήγησης ως εργαλείο για την προώθηση της κοινωνικής συνοχής στην τάξη

    Βελτίωση της κοινωνικής ένταξης στην τάξη μέσω τριών μεθόδων αφήγησης: Εκπαιδευτικό Δράμα, Χρήση Παραμυθιών και Ψηφιακή Αφήγηση

    Διαδικτυακό Σεμινάριο (μέσω zoom)
    22 Μαρτίου- 8 Απριλίου 2021

    Στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος DIVERSE που συντονίζεται από την Action Synergy και χρηματοδοτείται από το Erasmus+, σας προσκαλούμε σε ένα δωρεάν σεμινάριο κατάρτισης για εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.

    Σε αυτό το σεμινάριο θα εξετάσουμε πώς τρεις μέθοδοι που σχετίζονται με την αφήγηση, το Εκπαιδευτικό Δράμα, η Χρήση Παραμυθιών και η Ψηφιακή Αφήγηση, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να βελτιωθεί η κοινωνική ένταξη και να ενισχυθεί η διαφορετικότητα μέσα στην τάξη.

    Το σεμινάριο είναι συνολικής διάρκειας 30 ωρών, από τις οποίες οι 18 θα γίνουν με σύγχρονο τρόπο (μέσω zoom), ενώ οι υπόλοιπες 12 ασύγχρονα.

    Το σεμινάριο απευθύνεται καταρχήν σε όλους τους εκπαιδευτικούς, όμως προτεραιότητα θα δοθεί σε εκπαιδευτικούς που διδάσκουν σε σχολεία με μεγάλο αριθμό μαθητών με μεταναστευτικό/ προσφυγικό ή μειονοτικό προφίλ.

    Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν και θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής μόνο έπειτα από πιλοτική εφαρμογή των μεθόδων αυτών με τους μαθητές της τάξης σας. Η εφαρμογή μπορεί να γίνει είτε δια ζώσης είτε σε διαδικτυακή τάξη. Οι θέσεις είναι περιορισμένες, οπότε θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

    Οι σύγχρονες συναντήσεις του σεμιναρίου θα διεξαχθούν τις εξής ημερομηνίες: 22/3, 24/3, 29/3, 1/4, 5/4 και 8/4 (17:30- 20:00). Στις 21/4 θα διοργανωθεί τις ίδιες ώρες ακόμα μια συνάντηση για την παρουσίαση των εφαρμογών στην τάξη.

    Λίγα Λόγια για τις Μεθόδους

    Αυτή η εκπαίδευση απευθύνεται καταρχήν σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στόχος είναι να σας υποστηρίξει, για να βελτιώσετε τη διαχείριση της διαφορετικότητας στην τάξη σας, εισάγοντας τρεις τεχνικές αφήγησης:
    Το Εκπαιδευτικό Δράμα προσελκύει τους μαθητές σε μια μυθοπλασία που δημιουργούν μόνοι τους, διερευνώντας θέματα που μπορεί να αντιμετωπίζουν. Το θέατρο δημιουργεί χώρο για τους συμμετέχοντες ώστε να κατανοήσουν τον κόσμο στον οποίο ζουν.
    Η Ψηφιακή Αφήγηση χρησιμοποιεί στοιχεία πολυμέσων όπως φωτογραφίες, βίντεο, ήχους, κείμενα και αφηγηματικές φωνές. Στο πρόγραμμα θα επικεντρωθούμε στην χρήση του εργαλείου Scratch.
    Τα Παραμύθια βασίζονται σε προφορικές παραδόσεις του κόσμου, όπως θρύλους, μύθους, ιστορίες, παραβολές, αλληγορίες και πολλά άλλα. Το πρόγραμμα υποστηρίζει τόσο τη χρήση υπαρχόντων παραμυθιών όσο και παραμυθιών που θα φανταστεί η θα επινοήσει ο/η εκπαιδευτικός για την καλύτερη διδασκαλία και κατανόηση του εκάστοτε γνωστικού αντικειμένου.

    Οι εταίροι του προγράμματος πιστεύουν ότι και οι τρεις μέθοδοι αποτελούν εξαιρετικά εργαλεία για να διαχειριστείτε και να αγκαλιάσετε την πολυμορφία στην τάξη σας. Με βάση την εμπειρία μας, οι μαθητές απολαμβάνουν πραγματικά να δουλεύουν με μεθόδους που βασίζονται στην αφήγηση. Με τέτοιες τεχνικές θα είστε σε θέση να επιτύχετε τον εκπαιδευτικό σας στόχο και να συζητήσετε ευαίσθητα θέματα με τρόπο που οι μαθητές δεν θα αναγνωρίζουν καν ότι βρίσκονται σε διαδικασία μάθησης.

    Το εγχειρίδιο πάνω στο οποίο βασίζεται η εκπαίδευση είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του προγράμματος.

    https://www.facebook.com/diverse.education.project

    Home

    Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο e-mail euprograms@action.gr ή στο τηλέφωνο 2106822606

    RELATED ARTICLES

    Most Popular