More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΕκπαίδευσηΠαιχνίδιαΔύο νέα, ποιοτικά επιτραπέζια παιχνίδια με λέξεις και αριθμούς από τις εκδόσεις...

    Δύο νέα, ποιοτικά επιτραπέζια παιχνίδια με λέξεις και αριθμούς από τις εκδόσεις Σαϊτη

    Οι εκδόσεις Σαϊτη κυκλοφόρησαν τη νέα σειρά επιτραπέζιων παιχνιδιών «Πυξίδες» που περιλαμβάνει δύο νέα παιχνίδια άσκησης της κριτικής και δημιουργικής σκέψης, επέκτασης των γνώσεων και ανάπτυξης της φαντασίας.

    Τα παιχνίδια αυτά δημιουργήθηκαν από εκπαιδευτικούς με πολύχρονη παρουσία σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία, με συμμετοχή σε πρωτοπόρα προγράμματα και σε καινοτόμες δράσεις, στη διαμόρφωση αναλυτικών προγραμμάτων και στην επιμόρφωση εκπαιδευτικών ως επιμορφωτές πάνω σε θέματα διδακτικής μεθοδολογίας και στρατηγικών μάθησης.

    Πρόκειται για τα παιχνίδια «Συλλαβοκυνηγητό» και «Αριθμοδρόμιο» τα οποία εστιάζουν σε γλωσσικές και μαθηματικές δεξιότητες. Πιο συγκεκριμένα:

    Το Συλλαβοκυνηγητό παίζεται, ατομικά ή ομαδικά με 2-6 παίκτες και με 3 διαφορετικούς τρόπους και περιλαμβάνει κάρτες με γράμματα και συλλαβές. Οι παίκτες καλούνται να σχηματίσουν λέξεις με τις 140 κάρτες με συλλαβές, τις 40 κάρτες με συμπλέγματα φωνηέντων και συμφώνων και τις πυξίδες που μπορούν να αντικαταστήσουν όποια συλλαβή θέλει ο παίκτης.

    Περιλαμβάνονται σημειωματάριο και οδηγίες, ενώ μπορείτε και μόνοι σας να επινοήσετε τα δικά σας λεξοπαιχνίδια.

    Το Αριθμοδρόμιο στρέφει το ενδιαφέρον του στους αριθμούς. Θα το χαρακτήριζες ένα μικρό και έξυπνο σκραμπλ μαθηματικών πράξεων και αριθμών. Οι παίκτες καλούνται να δημιουργήσουν αριθμητικές ισότητες με ψηφίδες οριζόντια και κάθετα όπως στα σταυρόλεξα. Περιέχονται 3 καλαίσθητα πουγκιά με 75 ψηφίδες με τους αριθμούς 0-10, 7 ψηφίδες-μπαλαντέρ, 53 ψηφίδες με τους αριθμούς 11-100, 60 ψηφίδες διπλής όψης , με σύμβολα πράξεων, 60 ψηφίδες με σύμβολα ισότητας, σημειωματάριο και μολύβι με γόμα.

    Η εικονογράφηση είναι της Νίκης Λεωνίδου ενώ η ιδέα και η συγγραφή των δύο παιχνιδιών ανήκει στους Κλαίρη Κοσοβίτσα, Λένα Σταματοπούλου και Σεβαστή Χρηστίδου.

    Τα δύο παιχνίδια απευθύνονται σε παιδιά δημοτικού αλλά και σε παιδιά νηπιαγωγείου που έχουν κατακτήσει βασικούς μηχανισμούς και συμβάσεις της γλώσσας, καθώς μπορούν να πειραματιστούν με κάποιον ενήλικα και σταδιακά να αποκρυπτογραφήσουν τον κώδικα της γλώσσας. Γιατί η γλώσσα είναι ένας κώδικας που το παιδί σπάει όσο περισσότερο εμπλέκεται σε περιβάλλοντα γλώσσας.

    Δύο ποιοτικά παιχνίδια.

    Για παιδιά 5 ετών με δυναμική ηλικιακή ομάδα τα παιδιά 7-10 ετών.

    Εκδόσεις Σαϊτή.

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular