More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΕιδήσεις#protectlinguists: Εκστρατεία για την προστασία των Μεταφραστών και Διερμηνέων που εργάζονται σε...

    #protectlinguists: Εκστρατεία για την προστασία των Μεταφραστών και Διερμηνέων που εργάζονται σε Ζώνες Σύγκρουσης

    Εκστρατεία για την προστασία των Μεταφραστών και Διερμηνέων που εργάζονται σε Ζώνες Σύγκρουσης με το hashtag #protectlinguists τρέχει ήδη η FIT, η Διεθνής Οργάνωση Μεταφραστών.

    «Όταν βγήκαμε έξω από το σύρμα μαζί του και με τους άλλους διερμηνείς, βάλαμε τη ζωή μας στα χέρια τους. Δεν μας πρόδωσαν ποτέ, μας έσωσαν άπειρες φορές. Και τώρα μας χρειάζονται, πού είμαστε για αυτούς;

    Μετά το ψήφισμα της FIT που εγκρίθηκε από το Καταστατικό Συνέδριο του Βερολίνου το 2014, καλώντας τη διεθνή κοινότητα να προστατεύσει τους μεταφραστές και διερμηνείς που εργάζονται σε ζώνες συγκρούσεων, η FIT συνεχίζει να υποστηρίζει τα δικαιώματα και την ασφάλειά τους στις ζώνες συγκρούσεων, συνεργαζόμενη με τους εταίρους της Red T, τη Διεθνή Association of Conference Interpreters (AIIC), World Association of Sign Language Interpreters (WASLI), International Association of Professional Translators and Interpreters (IAPTI) και Critical Link International.

    Όλοι μαζί ζητούν μια Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών και/ή ένα διεθνές ψήφισμα για την ασφάλεια για την προστασία των μεταφραστών και διερμηνέων που εργάζονται σε ζώνες συγκρούσεων κατά τη διάρκεια και μετά την υπηρεσία τους.

    Καθώς οι περισσότεροι που εργάζονται σε περιοχές συγκρούσεων ασχολούνται τοπικά, αυτοί και οι οικογένειές τους χρειάζονται ειδική προστασία και υποστήριξη. Η FIT προτρέπει όλες τις κυβερνήσεις να αποσπάσουν το τοπικό προσωπικό και τις οικογένειές τους. Η εγκατάλειψή τους στις δυνάμεις των ανταρτών μετά την αποχώρηση των στρατευμάτων δεν αποτελεί ανταμοιβή για την πιστή υπηρεσία τους.

     

    RELATED ARTICLES

    Most Popular