More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΕκπαίδευσηΠαιχνίδιαΕργαλεία και ιδέες τηλεκπαίδευσης για νηπιαγωγούς (και όχι μόνο)

    Εργαλεία και ιδέες τηλεκπαίδευσης για νηπιαγωγούς (και όχι μόνο)

    Νιώθεις σαν παρουσιάστρια/παρουσιαστής μεσημεριανού μαγκαζίνο; Ή μήπως σαν φύλακας κτιρίου που επιθεωρεί μέσω καμερών χώρους; Εντάξει, καλά νιώθεις. Μερικά εργαλεία, που αλιεύσαμε all together από αξιόλογους συναδέλφους ή συνθέσαμε μόνοι μας, για να επικοινωνείς καλύτερα με το κοντρόλ και τον διευθυντή προγράμματος ή να βλέπεις μην παραβιαστεί η αίθουσα με το πολύτιμο διαμάντι σε στυλ Casa De Papel. Προφεσόρ!!! Πάμε!!! Λούσου, χτενίσου, ντύσου, βγαίνεις…

    (Χριστουγεννιάτικο) Advent Calendar

    Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας ημερολόγιο, με διάφορα θέματα (όχι απαραιτήτως χριστουγεννιάτικο δηλαδή) σε ιστοσελίδες όπως η adventmyfriend.com.

    Για την ώρα απολαύστε το χριστουγεννιάτικο advent calendar του ELNIPLEX δια χειρός Μαίρης Μπιρμπίλη που… συμπληρώνεται κάθε μέρα και έχει μοναδικές ιδέες με τραγούδια, παιχνίδια, δραστηριότητες! Πατήστε εδώ

    Αλλά και ένα όμορφο Advent Calendar χριστουγεννιάτικων αποστολών που είδαμε στην ομάδα ELNIPLEX. Πατήστε εδώ.

    Και ακόμα ένα από τη νηπιαγωγό και συγγραφέα Εύη Τσιτιρίδου με ένα όμορφο Αλφαβητάρι Χριστουγέννων. Πατήστε εδώ.

    Φτιάχνοντας κουίζ

    Η ιστοσελίδα quizizz.com (και πολλές άλλες) σου δίνει τη δυνατότητα να φτιάξεις το δικό σου κουίζ αρκετά εύκολα.
    Μια πολύ ωραία δουλειά είναι το Χριστούγεννα στην Τέχνη
    Ένα κουίζ από τη νηπιαγωγό Στέλλα Τούντα. Δείτε το εδώ.
    Στην ίδια σελίδα θα μπορείτε να αναζητήσετε και άλλα παζλ που έφτιαξαν συνάδελφοι. Δείτε εδώ.

    Paddlet: πίνακες ψηφιακής αφήγησης

    Το padlet είναι ένας μοντέρνος ψηφιακός, διαδικτυακός πίνακας ανακοινώσεων, στο οποίο οι χρήστες μπορούν να αναρτούν και να δημοσιεύουν πολυμεσικό υλικό. Η πρόσβαση σε αυτό το περιβάλλον μπορεί να γίνει από οποιονδήποτε browser και οποιαδήποτε συσκευή. Μπορείτε μάλιστα εύκολα να φτιάξετε το δικό σας και να το χρησιμοποιήσετε όπως σας αρέσει!

    Δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε ένα paddlet

    Δείτε το paddlet του elniplex από την πρώτη καραντίνα

    Τι ζητούσε μια φορά η αλεπού στη ρεματιά;

    Ψηφιακή βιβλιοθήκη σε Paddlet

    Χρόνος- Αντίστροφη μέτρηση

    Για τα παιχνίδια σας ετοιμάστε ένα χρονόμετρο αντίστροφης μέτρησης και κάντε share την οθόνη σας:

    Αντίστροφη μέτρηση 15” (κι άλλο εδώ)

    Αντίστροφη μέτρηση 30”

    Αντίστροφη μέτρηση 45”

    Αντίστροφη μέτρηση 60”

    Ο τροχός που τα κάνει όλα

    Ένα καταπληκτικό εργαλείο που θα σας βολέψει σε κληρώσεις, επιλογή δραστηριοτήτων, ανάθεση αποστολών και πολλές άλλες επιλογές σας είναι ο τροχός. Η ιστοσελίδα wheel of names παρέχει τη δυνατότητα δημιουργίας των δικών σας τροχών πολύ εύκολα και απλά.

    Μπείτε εδώ, συμπληρώστε δεξιά, στο ελεύθερο πεδίο π.χ. τα ονόματα των παιδιών της τάξης σας, αποθηκεύστε, πατήστε το βελάκι για να περιστραφεί ο τροχός και δείτε τον τροχό να επιλέγει για εσάς. Μπορείτε να βάλετε μουσική, να ρυθμίσετε πόσα δευτερόλεπτα θέλετε να περιστρέφεται κτλ. Μπορείτε να φτιάξετε στον λογαριασμό σας πολλούς διαφορετικούς τροχούς και να ανοίγετε κάθε φορά την επιλογή σας.

    Π.χ. εμείς αυτό το διάστημα έχουμε δημιουργήσει δώδεκα αποστολές και κάθε μέρα κληρώνουμε 1-2 παιδιά και τους αναθέτουμε… ό,τι δείξει ο τροχός για την επόμενη μέρα.

    Ηλεκτρονική ψηφοφορία

    Μήπως σκέφτεστε ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι με ψηφοφορία αλλά δεν ξέρετε πώς να το κάνετε; Η ηλεκτρονική ψηφοφορία είναι μια ωραία λύση. Υπάρχουν διάφορες πλατφόρμες και εφαρμογές. Στην σελίδα voxvote, η οποία είναι ελεύθερη βρήκα ότι μπορείς να φτιάξεις εύκολα το δικό σου παζλ και να το θέσεις σε ψηφοφορία σε όποιον θες, π.χ. στους μαθητές σου. Να:

    Μπορείς να στήσεις λοιπόν μια ωραία ομαδική ψηφοφορία για όποιο θέμα θέλεις.

    Buzzerάκια εξ’ αποστάσεως

    Ήθελα να φτιάξω ένα τηλεπαιχνίδι με ένα βιβλίο, οπότε ψάχνοντας λίγο (όποιος ψάξει περισσότερο θα βρει ίσως κι άλλα) βρήκα το buzzin.live όπου φτιάχνεις το δικό σου παιχνίδι και με τον κωδικό του παιχνιδιού προσκαλείς αυτούς που θέλεις να παίζετε εξ’ αποστάσεως live με τα buzzer σας. Το κακό είναι ότι είναι μέχρι οκτώ παίκτες. Για να έχεις από 9-200 πρέπει να πληρώσεις. Βέβαια, το free pass μιας μέρας είναι μόλις στα 0,99 λεπτά.

    Santa Tracker

    Santa baby, just slip a Sable under the tree for me. Η google έχει φτιάξει ένα θαυμάσιο χωριό του Αι-Βασίλη με πολλά παιχνίδια, μουσική και άλλες εκπλήξεις. Διαδικτυακό ασφαλώς. Είναι το santa tracker και εντός του θα βρείτε τόσα κι άλλα τόσα. Επισκεφθείτε το.

    Ο Αι-Βασίλης κάνει γιόγκα

    Δείτε εδώ μερικές ωραίες φωτογραφίες (αναζήτηση santa claus yoga) με τον Αι-Βασίλη να κάνει γιόγκα. Το δικό μας κόνσεπτ είναι ότι ο ίδιος ο Αι-Βασίλης μας στέλνει αυτές τις φωτογραφίες και ζητάει από τα παιδιά να κάνουν αυτές τις ασκήσεις για να ξεπιαστούν από την οθόνη ή για να πάρουν τα δώρα τους (εναλλακτικό). Άμα θέλετε να πείτε ότι το κάνει για να κρατιέται σε φόρμα τώρα που θα μοιράσει τα δώρα των παιδιών, ακόμα καλύτερα.

    Φύλλα εργασίας ζωντανά

    Σε σελίδες όπως η liveworksheets.com μπορείτε να φτιάξτε εύκολα τα δικά σας ζωντανά φύλλα εργασίας, επικαιρότητες ή μη. Να ένα ωραίο χριστουγεννιάτικο παράδειγμα. Πέρα από αυτό όμως, υπάρχουν πάρα πολλά φύλλα εργασίας συναδέλφων που καλύπτουν αρκετά γούστα. Δείτε εδώ (αναζήτηση νηπιαγωγείο) .

    Πολύ ωραία παιχνίδια, ασκήσεις και φύλλα μπορείτε να στήσετε και στο Wordwall.net όπου η ελληνική κοινότητα δεν είναι μικρή και έχει ήδη δημιουργήσει αρκετά δείγματα, μερικά από τα οποία αξιόλογα. Δείτε εδώ.

    Whiteboard είναι το word καλή μου

    Αν δεν έχεις whiteboard ή σου κολλάει ή οτιδήποτε άλλο, ανοίγεις ένα word, κάνεις share την οθόνη σου και ξεμπερδεύεις. Εκεί γράφεις ημερομηνία, βάζεις καιρό, γράφεις ο,τι θες…

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular