More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΕκπαίδευσηΤεχνολογίεςΕφαρμογές για να δείτε και να μάθετε live αστέρια, αστερισμούς (και άλλα...

    Εφαρμογές για να δείτε και να μάθετε live αστέρια, αστερισμούς (και άλλα όμορφα πράγματα που δεν φαίνονται)

    Απ’ όλα τ’ άστρα τ’ ουρανού ένα είναι που σου μοιάζει,
    ένα που βγαίνει το πουρνό, όταν γλυκοχαράζει.
    Λιανοτράγουδα, δημοτικά δίστιχα

    Δεν κοιτάμε ουρανό πια. Λάμπουν μόνο οθόνες στο σκοτάδι που παριστάνουν τα άστρα. Αλλά είναι υπέροχο να μάθεις να κοιτάς τον ουρανό. Υπέροχο να μπορεί το παιδί σου να εντοπίσει την Μεγάλη Άρκτο.

    Ανάμεσα στο Βέγα, τον Ντενέμπ και τον Αλτάιρ, υπάρχει μία θέση του ουρανού
    όπου θα πάω σαν γίνω σκόνη αστρική, για ‘κει σας κλείνω ραντεβού.
    Νυχτέρι, Θανάσης Παπακωνσταντίνου

    Είμαστε όλοι μας παιδιά του Σύμπαντος που αποτελούμαστε από χημικά στοιχεία τα οποία γεννήθηκαν στους πυρήνες των άστρων και στις θεαματικές αστρικές εκρήξεις των σουπερνόβα που δημιούργησαν και τα ανώτερα χημικά στοιχεία πάνω από τον σίδηρο. Κι αν θέλετε κατά κάποιον τρόπο να ακουμπήσετε, να ψηλαφίσετε, να πιάσετε στα χέρια σας το εσωτερικό ενός άστρου, δεν χρειάζεται να πάτε στον Ήλιο ή σε κάποιο άλλο άστρο. Αρκεί να χαϊδέψετε το πρόσωπό σας, κάποιο αντικείμενο δίπλα σας, ένα αγαπημένο σας πρόσωπο, να φάτε ένα σταφύλι ή ένα φρούτο…Είμαστε όλοι μας αστρόσκονη και κάποια μέρα θα ξαναγυρίσουμε στα άστρα. Κάποια μέρα θα υπάρξουν κι άλλοι κόσμοι, γεμάτοι με άλλα όντα, αστράνθρωποι σαν εμάς, που θα γεννηθούν από τις στάχτες ενός κάποιου άλλου πεθαμένου άστρου. Ενός άστρου που σήμερα το λέμε Ήλιο”.
    Διονύσης Σιμόπουλος, από συνέντευξη στο ELNIPLEX

    Ειδικά τώρα τον Αύγουστο, που ο ουρανός είναι συνήθως πεντακάθαρος, που μπορείτε να βρείτε στις εξοχές πολλά σκοτεινά σημεία, μακριά από την φωτορύπανση των μεγάλων πόλεων, καθίστε παρέες, κοιτάξτε τον ουρανό, βρείτε σχήματα, αναγνωρίστε αστέρια, πλανήτες και αστερισμούς, βρείτε τραγούδια γι’ αυτούς. Κάντε ένα βράδυ διαφορετικό.

    Ειδικά για τα παιδιά θα είναι συναρπαστική μια τέτοια γνώση. Η τεχνολογία μπορεί να μας βοηθήσει άψογα σε αυτήν την εμπειρία. Υπάρχουν εφαρμογές που θα σας δείξουν τα πάντα. Κατεβάστε τις, σημαδέψτε τον ουρανό και εμπιστευθείτε την πλοήγησή τους. Θα δείτε και θα μάθετε όλους τους αστερισμούς.

    SkyView® Lite

    4,3 η βαθμολογία της εφαρμογής που για εμάς είναι η καλύτερη αφού είναι απλή στη χρήση και άκρως διασκεδαστική. Δείτε τα σχήματα των αστερισμών, άστρα, πλανήτες και εντυπωσιαστείτε. Δουλεύει και δείχνει ακόμα κι αν είστε μέσα στο σπίτι σας. Απλά εκεί δεν μπορείτε να αντιστοιχήσετε με το βλέμμα σας τα πραγματικά άστρα του ουρανού.

    Star Walk 2 Free

    Προγραμματάρα με τα όλα της. Βλέπεις αστέρια, αστερισμούς, πλανήτες, αστεροειδείς, κομήτες, δορυφόρους, ένας εξαιρετικός οδηγός αστρονομίας για να εξερευνήσετε τον νυχτερινό ουρανό. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να στρέψετε τη συσκευή σας στον ουρανό. Τα υπόλοιπα θα σας τα μάθει αυτή!

    Sky Safari

    Δυσκολότερο στη χρήση από τα άλλα δύο, αλλά ένα πραγματικό πλανητάριο τσέπης. Εντοπίστε γρήγορα, στρέφοντας το κινητό προς τον ουρανό, πλανήτες, αστερισμούς, δορυφόρους και εκατομμύρια αστέρια και αντικείμενα βαθέων ουρανών, με πολλές διαδραστικές πληροφορίες και πλούσια γραφικά. Μάλιστα το SkySafari υπόσχεται ακόμα περισσότερα πράγματα: Θέλετε να μάθετε πώς ήταν ο ουρανός το 500 π.Χ.; Ή τι γίνεται το 2190; Θέλετε να μάθετε (λειτουργία Best Tonight) σε ποια αντικείμενα θα έχετε την καλύτερη προβολή απόψε; Θέλετε στοιχεία από την ιστορία, τη μυθολογία και την επιστήμη των ουρανών;Αυτά και πολλά άλλα σας παρέχει το Sky Safari

    Υπάρχουν αρκετές ακόμα εφαμοργές που δείχνουν πολύ αξιόλογες αλλά δεν έχουμε τσεκάρει. Αν έχετε διάθεση για ψάξιμο και πειραματισμό: Solar Walk, SkyWiki, Sky Map, SkEye (τα τρία τελευταία είναι διαθέσιμα μόνο σε android, όχι σε iOS). Να πούμε ότι υπάρχει και η επίσημη εφαρμογή της NASA την οποία όμως προτείνουμε για πιο ψαγμένους και απαιτητικούς αστρονόμους και όχι ερασιτέχνες της στιγμής όπως εμείς ή οι περισσότεροι που αγαπούν τα αστέρια.

    Movie Sticker

    “Εσύ να θυμάσαι, όπου και να βρίσκεσαι να κοιτάζεις τα άστρα!
    Γιατί εκεί στον ουρανό είναι πράγματα που βλέπουμε,
    και είναι και πράγματα που δεν βλέπουμε.
    Εσύ να μιλάς για τα πράγματα που δεν βλέπουν οι άλλοι,
    γιατί στον άνθρωπο αρέσει ν’ακούει ιστορίες, για τα πράγματα που δεν βλέπει.
    Είναι όπως με το φαΐ. Σε μέλει εσένα άμα δεν βλέπεις το αλάτι;
    Άμα το φαΐ σου είναι νόστιμο; Δε σε μέλει.
    Εκεί όμως είναι η ουσία…στο αλάτι!”
    Πολίτικη Κουζίνα, Τάσος Μπουλμέτης

    Καλή επιτυχία και… μάθετε τα παιδιά να κοιτούν τα άστρα, να κοιτούν τον ουρανό και να ξέρουν πως όλοι είμαστε αστέρια.

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular