More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο12-15 ετώνΗ Έμιλι Γ. και οι καταρράκτες της Ξεχασμένης Νήσου, της Λιζ Κέσλερ

    Η Έμιλι Γ. και οι καταρράκτες της Ξεχασμένης Νήσου, της Λιζ Κέσλερ

    Η έβδομη περιπέτεια της επιτυχημένης σειράς της Λιζ Κέσλερ ήρθε στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Ψυχογιός (όπως όλη η σειρά). Πρόκειται για μια ακόμα ενδιαφέρουσα περιπέτεια της Έμιλι Γουίντσναπ

    Η Έμιλι, ένα συνηθισμένο κορίτσι στη στεριά και μια μαγική γοργόνα στο νερό, χρειάζεται επειγόντως χαλάρωση, όπως της υπενθυμίζει συνεχώς η εξαντλημένη από τις περιπέτειες κολλητή της, Σόνα. “Η ζωή σου ήταν σαν μια μανιασμένη θύελλα τον τελευταίο καιρό. Εκπλήσσομαι πραγματικά που δεν έχεις διαλυθεί ακόμη“.

    Η Έμιλι αναγνωρίζει το δίκιο στην πρόταση της Σόνα και της ορκίζεται ότι δε θα μπει σε πειρασμό από περιπέτειες, κινδύνους ή μυστήρια τουλάχιστον έναν μήνα. Κι έτσι την προσκαλεί, μαζί με τον φίλο τους, τον γοργονάνθρωπο Ααρών και αγόρι της Έμιλι, για οικογενειακές διακοπές στο νησί Μάτζεστι, πλάι στην θάλασσα. Όμως εκεί, η υπόσχεση της Έμιλι στη Σόνα πηγαίνει περίπατο. Η Ξεχασμένη Νήσος, κρυμμένη πίσω από σύννεφα που δεν έφευγαν ποτέ, πίσω από όλο τον υπόλοιπο κόσμο, κρύβει μυστικά που δεν υποψιάζεται κανείς. Η Έμιλι ανακαλύπτει έναν κρυμμένο κόσμο πίσω από τους πανέμορφους καταρράκτες της μυστηριώδους αυτής νήσου που δεν είναι το υπέροχο μέρος που δεν μπορεί να κρύβει κάποιον κίνδυνο. “Κοίταξα τον λευκό αφρό που έπεφτε με μανία πάνω στα βράχια. Με το στόμα ανοιχτό, απόμεινα να χαζεύω το ουράνιο τόξο που υψωνόταν πάνω από το σύννεφο από σταγονίδια, σαν μια γέφυρα που οδηγεί στην ομορφιά. Προς στιγμήν, μου έκοψε την ανάσα. Η ομίχλη στο πρόσωπό μου έμοιαζε με χιονονιφάδες στα μάγουλά μου“. Αυτή είναι η πρώτη μαγική αντανάκλαση των καταρρακτών στα μάτια της Έμιλι. Έτσι αρχίζουν όλα. Ο καταρράκτης γίνεται μια υγρή κουρτίνα που απομονώνει από τον έξω κόσμο. Μια κατάρα και μια αρχαία προφητεία και ένας αρχαίος θεός αναγκάζουν την Έμιλι -άλλο που δεν ήθελε να παρασυρθεί σε περιπέτεια πάλι- στην ανακάλυψη ενός θρυλικού γίγαντα που οι νησιώτες πιστεύουν ότι θα τους σώσει. “Αυτό που ξέραμε ήταν ότι έπρεπε να βρούμε τον γίγαντα – και όταν θα τον βρίσκαμε, έπρεπε να τον πείσουμε να μας βοηθήσει“.

    Χιλιάδες ζωές διακυβεύονται. Ένας τρομερός κίνδυνος έρχεται, ένας σεισμός που απειλεί κάτι πολύ περισσότερο από την Ξεχασμένη Νήσο και τους κατοίκους της. Η Έμιλι και η παρέα της είναι οι μόνοι που μπορούν να το κάνουν; Θα τα καταφέρουν; Εντάξει, ρητορικό είναι το ερώτημα, θα τα καταφέρουν. Το πώς όμως έχει μεγάλη αξία.

    Ο υδάτινος κόσμος σε μια καλογραμμένη, αγωνιώδη περιπέτεια που διαβάζεται ευχάριστα και με ενδιαφέρον ασχέτως αν δεν έχετε διαβάσει (όπως κι εγώ) τα έξι προηγούμενα. Το ταλέντο της συγγραφέα να αυτονομήσει το έβδομο βιβλίο (όχι το τρίτο και το τέταρτο) της σειράς και να το αφήνει να στέκεται μόνο του είναι μεγάλο. Πολύ μυστήριο, αρκετή αγωνία, πολύ παιχνίδι με τον φόβο που εξιτάρει προεφήβους και εφήβους, φιλίες και σχέσεις που δοκιμάζονται, συνωμοσίες και συμβολισμοί, άπειρη φαντασία, γρήγορη αφήγηση και ενδιαφέροντα διαλογικά μέρη.

    Εκδόσεις Ψυχογιός. Στο εξωτερικό πουλάει σαν τρελό. Πέντε εκατομμύρια αντίτυπα σε 26 χώρες. Μάλλον κι εδώ πια! Για παιδιά από 9-10 ετών.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Η Έμιλι Γ. και οι καταρράκτες της Ξεχασμένης Νήσου
    Τίτλος πρωτοτύπου: Emily Windsnap and the falls of Forgotten Island
    Συγγραφέας: Λιζ Κέσλερ
    Εκδόσεις: Ψυχογιός, Νοέμβριος 2018
    Μετάφραση: Πηνελόπη Τριαδά
    Επιμέλεια-διόρθωση: Αναστασία Σακελλαρίου
    Ηλεκτρ. σελιδοποίηση: Βάσω Βύρρα
    Σελίδες: 336
    Μέγεθος: 14 Χ 21
    ISBN: 978-618-01-2757-7

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular